Saturday, June 26, 2010

CE STIM SI CE NU STIM DESPRE DRAPELUL ROMANIEI

Share/Bookmark



Din 1998 pe 26 iunie se sărbătoreşte Ziua Drapelului Naţional.
Adoptat 26 iunie 1848,
1 iulie 1866
27 decembrie 1989
Istoria lui aici
De aici.
"Pentru cei care ştiu că trei culori ale steagului României, au semnificaţii simple precum: roşul – sângele vărsat de eroii neamului pentru apărarea ţării, galbenul – bogăţia agriculturii cu lanurile de grâu, iar albastru cu cerul, prof. dr. Stefan Szemkovics, consilier superior la Serviciul Arhive Feudale, Personale şi Colecţii, Arhivele Naţionale ale României lamureşte problema şi spune că semnificaţiile de mai sus sunt eronate şi cei care gândesc aşa se afla într-o mare greşeală.

El spune ca nu semnificaţiile de mai sus sunt cele adevărate, ci spune despre culorile steagului României “Culorile au o semnificaţie heraldică. Puţini cunosc acest amănunt. Albastrul înseamnă fidelitate, loialitate, profunzime, ordine, adevăr; galben – prestigiu, virtute, inteligenţă, grandoare, bogăţie; iar roşul – acţiune, pasiune, sinceritate, capacitatea de a servi patria, agresivitate, incitare la vigilenţă”.

de la mihaela

The Sixth Principle of the Art of Stalking:

Share/Bookmark



"Warriors compress time; even an instant counts. In a battle for your life, a second is an eternity; an eternity that may decide the outcome. Warriors aim at succeeding, therefore they compress time. Warriors don't waste an instant."

Friday, June 25, 2010

E oficial! De luna viitoare, tichetele de masă vor fi impozitate cu 16%

Share/Bookmark


25 Iunie 2010
Mareste  fontul| Trimite pe facebookr| Trimite pe twitter| Trimite pe  yahoo messenger| Trimite pagina  unui prieten| Printeaza  pagina

Guvernul îi sărăceşte de tot pe români! Printr-o Ordonanţă de Urgenţă, echipa lui Boc va introduce de luna viitoare noi taxe, menite să adune bani la bugetul statului. Iată care sunt noile biruri:

 Tichetele de masă cadou, cele de creşă şi de vacanţă vor fi impozitate cu 16%;

Cota de cheltuieli deductibile calculată la drepturile de proprietate intelectuală se va reduce de la 40% la 20%. Astfel, dintr-un venit de 1.000 de lei, după o impozitare de 32,5%, persoana va rămâne cu 875 de lei;

Românii plătiţi prin drepturi de autor, precum actorii, cântăreţii sau jurnaliştii, vor da statului contribuţii la bugetul asigurărilor sociale;

Jocurile de noroc vor fi impozitate cu 25%, indiferent de valoarea câştigului. În prezent, aceste premii sunt “taxate” cu 20% dacă suma nu depăşeşte 10.000 de lei şi cu 25% pentru valorile mai mari de acest prag;


Până la 30 septembrie, proprietarii de locuinţe neînchiriate, altele decât cele de domiciliu, vor plăti la bugetele locale în plus cu 50% la impozitul pe 2010 pentru un spaţiu locuibil, cu 100% mai mult pentru al doilea şi cu 200% pentru al treilea;

Începând de luna viitoare, toate veniturile sub formă de dobânzi din conturile şi depozitele bancare, indiferent dacă sunt la vedere sau la termen, vor fi impozitate cu 16%. Persoanele fizice care au constituit depozite bancare la termen până la data de 1 iulie vor plăti impozit de 16% doar pe dobânda calculată de la această dată până la scadenţă.


Vivaldi Four Seasons Summer Sand Animation film Ferenc Cakó



Share/Bookmark

Fiecare ora petrecuta in fata televizorului, ne apropie de moarte

Share/Bookmark

Fiecare ora petrecuta in fata  televizorului, ne apropie de  moarte

Sumbrul diagnostic a fost pus de cei mai mari specialisti britanici in efectele negative ale televiziunii asupra sanatatii umane. Avertismenul este valabil mai ales pentru persoanele care se bucura de o stare de sanatate optima, pe care risca sa si-o ruineze daca aleg in continuare sa isi petreaca timpul liber in fata ecranului TV.

Studiile au venit cu o serie de rezultate socante. Fiecare ora petrecuta in fata televizorului sporeste cu 7% riscul de a dobandi o boala a inimii. Cei care isi petrec circa 4 ore zilnic la televizor prezinta, in schimb, un risc de 28% de a muri din cauza afectiunilor coronariene.

Studiul efectuat de Medical Research Council din Marea Britanie, sustine ca televizorul este vinovat de decesul anual a peste 193.000 de oameni din Regatul Unit. Timp de peste 10 ani, cercetatorii britanici au studiat efectele privitului la televizor pe un esantion de 13.197 barbati si femei de varsta medie din orasul Norfolk. In acest interval de timp, un numar de 373 dintre acestia au decedat din cauze provocate de miile de ore pierdute in fata ecranului.

"Trupurile noastre nu sunt adaptate pentru statul pe canapea sau fotoliu timp de ore in sir; prin urmare riscul prezentat de sedentarism, peste care se suprapun emotiile prezente cand urmarim meciuri de fotbal, emisiuni siropoase si seriale T.V., pot duce, in timp, la moarte", declara Dr, Katrien Wijndaele, co-autor al cercetarilor.

Sursa: Daily Mail


DIACONESCU ELIBERAT

Share/Bookmark

PE MOMENT, DAR NU ARE VOIE SA PARASEASCA TARA....REVIN CU STIRI

CHICANE - " No Ordinary Morning "



Share/Bookmark

Freddy (Labrador Retriever) si Basescu


de la mihaela


Share/Bookmark

Cocktailuri delicioase de vara!

Share/Bookmark


Grenadine

Cocktailul potoleste setea si este un energizant ideal in zilele toride de vara. Datorita amestecului de citrice, aceasta bautura iti intareste imunitatea si stimuleaza digestia!


Ingrediente:

4 parti suc de rodii
doua parti suc de portocale
o parte suc de lamaie
o lingura de sirop de rodii concentrat
Mod de preparare:
Este simplu. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci toate ingredientele in shaker si sa-l scuturi pret de trei minute. Totodata, nu uita ca trebuie sa-l racesti inainte de a fi servit.


Shy Banana

Cocktailul este o bautura naturala si delicioasa in perioada calduroasa a verii. Il poti savura alaturi de intreaga familie ca desert sau ca bautura racoritoare.


Ingrediente:

o banana
4 parti suc tutti frutti
o parte sirop de zmeura
doua parti inghetata


Mod de preparare:

Se paseaza banana, se pune in blender si se toarna restul ingredientelor. Se amesteca doua
minute, pana face spuma, apoi se reia amestecul cu o lingura, cu miscari usoare, cat sa se "linisteasca". Orneaza cocktailul cu o felie de ananas sau lamaie.
Mojito
De origine cubaneza, mojito este poate cel mai renumit cocktail din lume si unul fruntas in topul celor mai delicioase si racoroase bauturi. Si, mai mult, e simplu de facut!


Ingrediente:

50 ml rom
20 ml sirop zahar brun (zahar topit)
20 ml suc de lime
apa minerala
gheata
frunze de menta


Mod de preparare:

Se piseaza in pahar cateva frunze de menta, se toarna sucul de lime si se amesteca. Se adauga treptat siropul, romul, gheata pisata si se amesteca in shaker. Se completeaza cu apa minerala si se serveste ornat cu frunze de menta si felii de lime.

Thursday, June 24, 2010

Fantaghiro - Mio Nemico (Original Soundtrack)



Share/Bookmark

EDERA (Ricordi del cuore) - Amedeo Minghi



Share/Bookmark

Valeriu Sterian - Balada pentru omul-sistem



Share/Bookmark

Vali Sterian - Vino Doamne 1990, Romanian Revolution



Share/Bookmark

La o cana cu vin - Grupul Partaj, Magda Puskas,Tatiana Stepa



Share/Bookmark

cenaclul flacara odata am ucis o vrabie



Share/Bookmark

Puştoaico - Ovidiu Haidu & Flapo- Alexandru Zarnescu - Cenaclul Flacăra ...

TE SALUT GENERATIE-N BLUGI-FILME ROMANESTI

TEODORA PROSTITUATA CE A DEVENIT IMPARATEASA

Share/Bookmark

Mozaic din catedrala San Vitale din Ravenna, reprezentând-o pe Teodora

Teodora s-a născut în jurul anului 500 la Constantinopol, în familia unui paznic de animale, la circul din capitala imperială. Teodora şi cele două surori ale ei rămân orfane de tată şi sunt nevoite să cerşească în arena circului, pentru a nu muri de foame.

Teodora debutează ca dansatoare de circ şi ulterior devine actriţă, în paralel practicând şi meseria de prostituată. După câţiva ani, a renunţat la viaţa artistică şi are o relaţie de scurtă durată cu un guvernator dintr-o provincie din Africa de Nord. Se reîntoarce la Constantinopol, şi se mută într-o casă din apropierea palatului imperial, unde îşi câştiga existenţa torcând lână.

Narses, unul dintre eunucii de la palat, are un vis profetic. În vis îi apare o maimuţică ce îi spune că va deveni servitorul şi omul de încredere al unei femei celebre, Teodora. Mare îi este mirarea când întâlneşte a doua zi o femeie cu acelaşi nume, actriţă şi în acelaşi timp o femeie de moravuri uşoare. Condiţia ei umilă nu părea să-i prevestească un viitor atât de strălucit. Dar, după cum vom vedea, frumoasa curtezană va deveni curând împărăteasă, destinul acţionând implacabil în cazul acestei femei de excepţie.

O dată cu întâlnirea cu Iustinian, nepotul împăratului Iustin şi moştenitorul tronului, starea ei socială se va schimba radical. Devine amanta adorată şi cu perspective mari de a ajunge pe tron, deşi exista o lege care interzicea mariajul dintre un demnitar şi o curtezană.

Se pare că amorezul obţine abrogarea legii respective şi se căsătoreşte cu aleasa inimii, abia după moartea Euphimiei, soţia împăratului Iustin. Iustinian a remarcat isteţimea soţiei sale, care avea să devină în curând principalul său consilier în probleme de stat.

Cu ocazia revoltei lui Nika, din anul 532 d.Hr., împărăteasa Teodora îşi demonstrează curajul, salvând Coroana. Poporul se răzvrătise împotriva impozitelor instituite de Iustinian, care începuse un proiect de construcţii şi făcea în acelaşi timp şi pregătiri de război, pentru a cuceri Occidentul. Înspăimântat, împăratul se hotărăşte să fugă, dar Teodora se dovedeşte mai puternică.

Prin negocieri purtate de Narses cu revoltaţii şi printr-un atac surprinzător cu trupe loiale împăratului, răscoala a fost înăbuşită.

După această întâmplare, Iustinian îi acordă încredere totală. Ea este cea care se va amesteca atât în politica internă (reorganizarea administraţiei, un nou cod de legi, reducerea privilegiilor aristocraţiei), cât şi în cea externă, nutrind ambiţia de a reda măreţia Imperiului Roman.

Teodora era o femeie frumoasă, de talie mijlocie, cu faţa ovală şi ochii mari, negri. Dar pe lângă frumuseţe se dovedeşte a fi deopotrivă inteligentă şi abilă. Îşi copleşeşte rudele cu bogaţii şi onoruri pentru a-şi ascunde originea umilă.

Deşi a fost prostituată în tinereţe, împărăteasa Teodora devine protectoarea moralei. Întăreşte instituţia căsătoriei şi face divorţul mai dificil. Unul dintre motive ar fi şi acela că nu a putut să îi dăruiască lui Iustinian un moştenitor. La vârsta de 50 de ani moare răpusă de cancer, lăsându-l pe Iustinian distrus. Ea va rămâne în istorie un simbol al irezistibilului farmec feminin, dar şi al autorităţii exercitate adesea fără scrupule.

sursa historia.ro

Wednesday, June 23, 2010

Acesta e rahatul cu moţ din pricina căruia a fost arestat Dan Diaconescu

Share/Bookmark


PRIMARUL COMUNEI ZARAND, COMPLICE CU MAFIA ARABĂ, A FOST CERCETAT ÎN 2009 DE S.R.I. ŞI DE SERVICIUL SECRET AL M.A.I.

Ion Moţ, primarul comunei Zarand, din judeţul Arad, reprezintă exemplul tipic pentru mafia locală patronată de PDL. Conform informaţiilor noastre, Ion Moţ este unul dintre cele mai detestate personaje din judeţul Arad, prieten la cataramă cu Gheorghe Falcă (primarul Aradului), cu un dosar consistent de plîngeri la Parchet şi DNA pentru escrocherii cu terenuri, dar care nu a fost nici măcar o dată cercetat de instituţiile statului, sau pus sub acuzare.

În 2009, acesta a intrat în atenţia SRI pentru că ilegalităţile patronate în procesul de restituire a terenurilor agricole au fost la un pas de a genera o adevărată răscoală în comuna Zarand, unde conduce primăria ca pe propria moşie. Ingineriile cu terenuri atribuite unor falşi proprietari şi vîndute ulterior pe milioane de euro unor afacerişti italieni şi arabi au atras şi atenţia Serviciului Secret al Ministerului de Interne, unitatea din Arad a DGIPI (fostul "Doi şi-un sfert").


O sursă confidenţială din cadrul Serviciilor Secrete ne-a pus la dispoziţie un extras dintr-o Notă elaborată de unul dintre angajaţii acelui Serviciu Special, care au documentat subiectul Ion Moţ, pe fondul situaţiei sociale tensionate din 2006, creată în comuna Zarand de fărădelegile săvîrşite de el cu Titluri de Proprietate.


NOTĂ


Din verificările efectuate în legătură cu situaţia socială tensionată creată în comuna Zarand, Judeţul Arad, au rezultat următoarele aspecte de interes operativ: Principala cauză a nemulţumirii locuitorilor comunei Zarand o reprezintă modul în care primarul comunei, Ion Moţ, se achită de sarcina emiterii Titlurilor de Proprietate pentru terenul agricol, conform Legii 18, Legea Fondului Funciar.

Ion Moţ, aflat la al patrulea mandat de primar, a coordonat, practic, toată activitatea desfăşurată în comună în procesul de aplicare a legii sus-menţionate. Nemulţumirile unei părţi semnificative a localnicilor din comuna Zarand par întemeiate, avînd în vedere averea afişată a primarului, ce depăşeşte cu mult posibilităţile materiale ale unui edil de localitate rurală, care este retribuit lunar cu o sumă situată în jurul a 3.000 de lei.

Conform informaţiilor noastre, averea primarului Ion Moţ este formată din nu mai puţin de 3 vile, 8 maşini de teren, o casă de vacanţă în localitatea Nadaş, unde deţine şi o pescărie. Prin intermediul fiului său, în aceeaşi localitate Nadaş, acesta construieşte un motel, iar în Zarand are un restaurant şi o spălătorie auto. În apropierea localităţii, unde a privatizat un vechi grajd al fostului CAP, Ion Moţ a organizat un domeniu de vînătoare, alcătuit din 3 case de lemn şi unde se mai află în construcţie o vilă de circa 200 de metri pătraţi.

În vechiul grajd sînt ţinute pentru anumite perioade de timp animale sălbatice (porci mistreţi, căprioare etc.), care sînt sacrificate ulterior în cadrul unor partide de vînătoare organizate în pădurea din apropiere, la care participă de cele mai multe ori notabilităţi ale judeţului, atît politice, cît şi şefii unor instituţii ale statului.

Celor enumerate mai sus li se mai adaugă costuri lunare substanţiale pentru întreţinerea soţiei (de care este divorţat), precum şi a două amante. Prima amantă a primit de-a lungul timpului cadou de la Ion Moţ două limuzine (marca Audi A6 şi BMW 318), iar cea de-a doua un apartament în Arad şi un autoturism marca VW Golf, ultimul model.

Averea primarului a crescut exploziv, o dată cu apariţia în comună a unor investitori de origine italiană şi arabă, cărora acesta le-a făcut diverse servicii, precum compactarea pămîntului agricol pe care aceştia îl exploatează, sau emiterea de Titluri de Proprietate neconforme, contestabile de anumite persoane considerate moştenitori ai proprietarilor de drept şi care, ulterior, au trecut în proprietatea acestora prin procese de vînzare-cumpărare.

Prin prezenta mai semnalăm şi faptul că la organele de cercetare penală au fost depuse o serie de plîngeri referitoare la activitatea primarului Ion Moţ în procesul de retrocedare a terenurilor, dar toate au rămas fără rezultat. Este de notorietate amiciţia lui Ion Moţ cu primarul Aradului, Gheorghe Falcă, precum şi cu alţi demnitari din conducerea judeţului, care, din spusele sătenilor, vin la sfîrşitul săptămînii la pescăria deţinută de acesta sau la domeniul de vînătoare, pentru a se destinde.


Faţă de cele relatate în această Notă, noi nu mai putem adăuga foarte multe. Acesta este personajul care a depus plîngere penală contra lui Dan Diaconescu, pentru şantaj şi ameninţare (?!). Dacă numai jumătate din cele relatate mai sus, de un angajat al Serviciilor Speciale, este adevărat, este clar pentru toată lumea că infractorul Moţ, aflat la mîna "poliţiei politice" a Beţivului Naţional, a fost convins, relativ uşor, să depună un Denunţ Penal, pentru a da naştere la o nouă făcătură judiciară, care să servească poftele dementului de la Cotroceni.


Oraş vechi de 3.500 de ani, descoperit în Egipt

Share/Bookmark


O echipă de arheologi austrieci a descoperit un oraş egiptean vechi de 3.500 de ani, aflat sub pământ în regiunea nord-estică a Deltei Nilului.
Oraş vechi de 3.500 de ani, descoperit în Egipt/ Foto EPA

Oraşul este probabil Avaris, capitala domnitorilor Hyksos, care au condus Egiptul între 1664 î.Hr. şi 1569 î.Hr.

Un eminent arheolog egiptean, Zahi Hawass, a declarat că o imagine din satelit arată străzi, case şi temple ale unui oraş subteran.


Tuesday, June 22, 2010

CRAVATA DE CRIZA


Share/Bookmark

Tool - Parabola



Share/Bookmark

Jiga plays bass - Dragonfly



Share/Bookmark

SRI GURU GITA

Limp Bizkit - Break Stuff



Share/Bookmark

SCRISOARE CATRE URMASII MEI

Share/Bookmark

Scrisoare către urmaşii mei
Imagine 1
Imagine 1
Trec prin momente grele de viaţă. Otrava pamfletului meu se mută încet-încet la mine în pahar. Voi împlini, în curând, 67 de ani. Mă tem că am uitat să mă bucur de aniversarea zilei mele de naştere. Mă adresez vouă, Ioana, Andrei şi Ana-Maria, pentru că, sentimentul care m-a cuprins în ultimele săptămâni şi asupra căruia n-am insistat în discuţiile noastre, n-ar trebui să vă ia prin surprindere.

Din dragostea mistuitoare pe care v-o port, din convingerea că nu va trece mult, după plecare mea, şi oamenii vor înţelege pe de-a-ntregul cine am fost cu adevărat, vă avertizez că, de acum încolo, cu mine se poate întâmpla orice. Nu e vorba doar despre un tratament negativ special, care mi se aplică de multă vreme. E vorba despre nenorocirea incredibilă prin care trece această ţară, de soarta căreia eu nu mă pot despărţi. Ştiţi prea bine că zilele acestea mi-am luat curajul de a-mi face analizele medicale esenţiale. Concluzia nu e veselă. În orice caz, tratamentul pe care eu însumi simţeam că trebuie să mi-l aplic şi pe care, după aceste analize, mi-l confirmă şi medicii, mă obligă la retragere, discreţie, resemnare.

Desigur, sunt un om viu şi, cu excepţia momentelor de disperare pe care le traversez, la întretăierea dintre nenorocirea poporului din care fac parte şi suferinţa fiinţei care sunt, mi-e încă dragă viaţa şi, în principiu, am încă multe de făcut pentru cel mai drag copil pe care mi l-a dat Dumnezeu, adolescenta Ana-Maria Păunescu. Scrisoarea mea către voi nu e o cedare, ci o alarmă. Trăiesc în condiţii tot mai grele şi mai umilitoare, mi s-au luat şi mi se iau, în permanenţă, drepturi, nu ştiu din ce voi putea plăti, la toamnă, obligaţiile fireşti. Ani şi ani am tot sesizat pe proprietarii televiziunilor particulare din România, dar şi televiziunea publică, asupra situaţiei mele, ca om care ştie să facă televiziune şi este oprit de la acest exerciţiu.

Visul duşmanilor s-a împlinit: nu mai pot ieşi din casă, cum aş fi putut până ieri. Să fie liniştiţi, eu devin un caz clasat pentru domniile lor. Dacă lui Dan Voiculescu şi lui Sorin Vântu ar trebui să le mulţumesc pentru momentele excepţionale pe care mi le-au oferit, surprinzătoare mi s-a părut atitudinea lui Radu Moraru, om talentat şi doritor de atitudini mai puţin previzibile, care, de câteva luni, a uitat şi ce promisese, şi să răspundă la telefon. Acum, la această răspântie, n-am mai mult de spus contemporanilor mei decât că ar fi păcat să ne despărţim supăraţi.

Dragii mei copii, problema cea mai mare este prăbuşirea ţării. O emisiune de televiziune vine şi trece. La urma urmei, nu e nicio obligaţie, pentru nimeni, să ofere spaţiu de emisie nimănui. Cum aş putea eu să uit sprijinul pe care mi l-a acordat Sorin Ovidiu Vântu, pentru ca să poată apărea Cartea Cărţilor de Poezie?

Îmi vin în minte, acum, momente de graţie ale vieţii mele. Aşa cum nu pot uita cumplita batjocură la care am fost supus, în cele două regimuri politice pe care le-am traversat, în anii '50-'60, pentru că eram fiul unui anti-comunist, puşcăriaş politic în anii '85-'90, pentru că aş fi condus revista şi cenaclul nemulţumiţilor din partid, iar după 1989, pentru că aş fi fost prea comunist. Au fost nopţi şi zile în care mai aproape îmi era moartea decât viaţa. Totuşi, niciodată n-am fost atât de deprimat şi de însingurat ca în aceşti ultimi ani. Fac parte dintr-un partid politic care n-a simţit niciodată nevoia să se intereseze de situaţia mea reală şi să încerce să-mi fie folositor. N-am intrat în găşti, n-am primit recompense pentru apartenenţa la găşti.

Am crezut şi cred că numele meu trebuia să îmbogăţească partidul în care m-am înscris de bunăvoie. Acum, însă, nici pentru ambiţii de mărire nu mai e timp. Esenţial pentru mine e să trăiesc şi să-mi văd ţara ridicându-se. Căci nefericirea programată în care trăieşte poporul român mi se pare din ce în ce mai ofensatoare şi mai nejustificată.

În vremea lui Ceauşescu mi se făceau reproşuri grave că nu sunt corect şi disciplinat conform cu linia partidului. După moartea lui Ceauşescu am suportat ani şi ani reproşul că l-am lăudat, în anumite ocazii politice. După 20 de ani de la asasinarea lui, Ceauşescu îşi recâştigă un loc de merit în istoria naţională. Destui oameni îl regretă în gura mare. Asupra acestei chestiuni, eu nu mă pot pronunţa în termeni atât de categorici. Eu chiar cred că sistemul trebuia să cadă. Şi nici nu mă pot preface a nu înţelege rolul complex, de bine şi rău, al liderului. Dar acum? Ultimele săptămâni ne pun într-o condiţie umilitoare şi tragică. Poporul român e condamnat la moarte. Liderii portocalii nu mai aud şi nu mai văd nimic, după ce au sărit la beregata salariilor, a pensiilor şi a indemnizaţiilor, au trecut la o redimensionare a balamucului. I se cer poporului român bani, după ce i se iau banii. Oligofrenii îi ameninţă pe cei care nu dau, fireşte, benevol, bani pentru tăşcălăul Băsescu-Boc şi ceilalţi. O râvnă specială dovedesc nemernicii să dărâme instituţia drepturilor de autor. Înapoi în copac, tuturor gorilelor păroase din jungla noastră! Înapoi în preistorie!

Cam asta e situaţia despre care voiam să vă vorbesc: faliment. Cam asta e mişcarea preferată a timpurilor noastre: prăbuşire. În ceea ce mă priveşte, nu cred că mai rezist. De aceea, m-am adresat vouă cu această scrisoare, ca să ştiţi ce e cu mine şi să nu vă surprindă nici una din nenorocirile care s-ar putea abate asupra mea. Va trebui să dăm înfăţişare concretă relaţiei dintre noi şi viitoarei despărţiri dintre noi. Natura, în jurul nostru, s-a dezechilibrat şi se autodistruge. Societatea, în jurul nostru, s-a dezechilibrat şi se autodistruge.

BouncE Flash Mob @ Gröna Lund



Share/Bookmark

Sound of Music | Central Station Antwerp (Belgium)

SECRETS OF THE FURIOUS FIVE

Share/Bookmark


TENSEGRITY-LETTER FROM MILES AND AERIN

Share/Bookmark

Dearest Practitioners:

In this turning point of the year, the day of the highest point of light, we are writing to you to thank you for your letters expressing your views, feelings and questions regarding the recently posted bulletin(s) on the Cleargreen web page. We are deeply touched and grateful for all the individual emails and phone calls we have been receiving with expressions of affection, support and concern.

Your collective letters, signed by so many of you and representing many others, have not fallen on deaf ears. The events that have unfolded over the last couple of months have had a profound effect on all of us. We have taken this time to look inside, to examine and embrace all of our feelings and questions, and from a better place today we write to you.

We feel it is important to address your questions regarding which were the differences that seemed not to allow us to work together, so what follows is our understanding of the situation and our perceptions of the apparent differences.

There is indeed for us a lingering sadness that our colleagues have chosen to separate from us. Carlos Castaneda trained and passed on the knowledge of this lineage to a large number of individuals. We feel we are ALL guardians and protectors of this work. It has become our life’s purpose to live and share it with impeccability and humbleness, so it is important for us to clarify that we are not departing from Cleargeen, from teaching Tensegrity, nor from the community. There is no way to depart from what we are.

For a while some of us at Cleargreen had felt the need for a change towards more integration, openness and sharing, and we couldn’t find common ground. Then, last February, we received a letter signed by a group of seasoned practitioners, who had been working closely with us for many years. The practitioners felt something was not right and asked us to be honest and to share with them what was happening. They also expressed that they wanted to participate in a more responsible and inclusive way. We, Aerin and Miles, agreed with their view but, unfortunately, our colleagues did not. Our colleagues informed us that they viewed our differences as an “internal affair.” They declared that, as a corporation, these differences were not to be made public (even though they already were public). We feel that the very nature of our community cannot be defined by corporate rules of conduct, since this is an evolving shared dream.

We were in the midst of communicating and working out our different views, when the decision to cut ties with us was suddenly announced to everyone. Despite one of our premises, as taught in workshops, that individuals work together to solve discrepancies and find common ground, this action effectively stopped any efforts to integrate those differences.

For us, community relationships have been an important priority and commitment. At the core of what we believe and trust is the willingness to engage in a shared decision making process, with ALL elements of the Tensegrity structure involved. We recognize the role of practitioners in carrying this work forward and in encouraging and inviting them with shared responsibilities, to continue to share with others the knowledge and passion we all feel for this work.

Carlos Castaneda expressed his wish to create self-organized practice groups and his respect for practitioners. He wrote:

As time passed, the nature of leadership and authority among them became evident [Don Juan] was surprised and somehow delighted to realize that no one was better or higher than another. Some of them performed functions of which the others were incapable, but that did not make them superior. It simply made them different. - The Power of Silence

Buckminster Fuller, who inspired Carlos Castaneda to utilize the concept of Tensegrity to describe magical passes and the legacy of the practitioners he was dreaming of, wrote a short and beautiful poem that we read at a workshop; it describes how we are choosing to live as we go forward:

Love is omni-inclusive,
Progressively exquisite,
Understanding and tender
And compassionately attuned
To other than self.

In this spirit we continue practicing, intending our assemblage points to a place of unconditional affection and love. We see this moment as a great opportunity to really find out who we are: a community that is dreaming and stalking a dream of freedom of perception, a path with heart, collaborating to create something new, something inclusive and self organizing, and sharing in a way that exudes a contagious enthusiasm. As one of you stated in your letters, we “seek to be a part of a Tensegrity community that explores, researches, and disseminates knowledge for the benefit of all.”

After all that has happened, what remains for us is our deep affection and respect for ALL our colleagues. We are dreaming forward, and our vision is a dream where there is room for all; families and friends, teachers and students, all dancing to mother Earth under the Sun. Can we create a structure where all these different possibilities find their place?

We are part of the Tensegrity community and we will continue to share with you what the nagual taught us in whatever way is suitable. We are open to hear from you what you need from us, or whatever you want to share. If you want to reach us, find our email addresses below.

Living forward, joyfully and with purpose, guided by the Spirit and the lineage of don Juan and the seers of ancient Mexico, and all the teachers that come our way.

With all our affection,

Miles Reid and Aerin Alexander

milesreid@tilomedical.com; aerin@tilomedical.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites