Saturday, January 9, 2010

No more coliva





Am citit un zvon cum ca UE ne va "obliga" sa ne ingropam si noi ca ei. Si ca restul lumii. Ce frumos ar fi. Desi articolul si comentariile erau pe un ton foarte indignat.

Care ar fi diferentele:

Inmormantare UE:

1. A crapat nea Gica.
2. Constatam asta.
3. Aducem si un medic / scoatem certificat prin care constatam asta si pe hartie
4. Sunam firma servicii funerare. comandam una bucata sicriu
5. Il ducem pe nea Gica la capela.
6. Anuntam pe cei apropiati ca a crapat nea Gica. Le zicem adresa capelei.
7. Ne adunam la capela, schimbam o vorba despre nea Gica.
8. In cursul aceleiasi zi, pompele funebre vin, il ridica pe nea Gica si il ingroapa / incinereaza / impaiaza / criogenizeaza / ce-o fi, in functie de preferinte.
9. Odata ingropat, Gica acolo ramane. Daca doresc, vizitatorii sunt bineveniti cu o floricica sau fara

Inmormantare romaneasca.
1. A crapat nea Gica
2. Constatam asta. Inainte de a suna medic sau de a scoate certificat sunam pe toti care il stiu sau nu pe Gica si anuntam asta
3. Revenim cu certificatul si ne facem loc prin marea de oameni care au venit sa il vada pe Gica mort si sa bea gratis o tuiculita. Intre timp Gica e tinut pe masa trei zile. Asa mort, da.
4. Aducem 3 femei sa il spele si 2 barbati sa il barbiereasca - ritual antecrestin, apropo -
5. Sunam popa. Ne rugam de popa sa vina de parca ar fi ceva nemaintalnit si nemaipomenit de nou in cariera lui si ne imprumutam de bani, ca daca nu e multumit ni-l lasa pe nea Gica pe masa si se cara. De parca nu tot din banii nostri ar fi platit, pastele ma-sii azi si maine de curva cu patrafir.
6. Pe langa oamenii care se foiesc prin casa, ne vor mai intampina pe drum inca pe atatia, ca sa nu mai vorbim de cei care vor veni direct la cimitir.
7. Pregatim echipamentul lui nea Gica, compus majoritatea din elemente tot antecrestine. Bani pe ochi, colac in mana, prescura pe piept - sau invers? - costumul sau cel mai bun care i-a ramas cam mic / mare si niste pantofi cu talpa de carton ca e pielea scumpa si si-asa e mort.
8. Convoiul: Unul cu un brad / pom / schela cu fructe agatate in el (tot pagan e si asta). Unul cu o cruce. Toti cu lumanari. Altii cu steaguri si prosoape.Inca minim 2 cu sfesnice. Nu uita coliva. Inca minim doi cu coroane. Inca vreo doi care sa duca "darurile" - obiecte de uz personal, bucati de material textil, batiste, mobila, o gaina vie uneori, care se trece peste groapa, etc
9. Fanfara. Tigani mai mult sau mai putin treji, care sa chiorlaie din instrumentele lor cantece de mare factura spirituala, cum ar fi "Pe langa Plopii fara Sot", "Drumurile noastre Toate", "Treceau batalioane romane Carpatii", "Dunarea albastra " (n-aveti idee cum suna asta la TROMBON)
10. Bocitoare. intre 3 si 5 babe bete si senile care sa il calareasca pe nea Gica si sa zbiere de parca li se scot ovarele pe cur. De multe ori nu au absolut nici o treaba cu raposatul si il vor boci pe un nume generic, d.ex. "Vasile"
11. Ii cinstim bine pe toti, de la popa la tigani, ca doar n-au venit sa il ingroape pe unul, au venit sa crape in ei si sa bea. Firesc. Pornim cortegiul.
12. La fiecare rascruce - intersectie - vom opri tambalaul (tigani, bocitoare, alamuri, zbierete, cersetori, bomboane, claxoane) si preotul va citi o extenie. Intre extenii, cine stie canta din toti plamanii "Sfinte Dumnezeule" in varianta funebra. Pentru ca exista si varianta vesela. Care nu se canta. Totusi, avand in vedere lipsa de voce a celor din cortegiu si betia generala, puteti sa cantati si Macarena ca nu se simte.
13. Ajungem la biserica. Ne dam foc cu lumanari, umplem tot de ceara, urlam TARE sa stie LUMEA ca noi SUFERIM pentru ca A MURIT GICA, BAAAAAAAA!!! In timpul slujbei, cream confuzie si razboi, aruncand cu bani si bomboane catre liota de cersetori. Punem si "vamile" pe jos, obicei - cum altfel? - antecrestin si ala. Potrivim vata in nas lui Gica, nu de alta dar de atata jale si lumanari si tamaie a inceput saa se cam lichefieze.
14. La cimitir. Se sapa groapa, se urla, se trece gaina, se desface pomul, se impart prosoape, restul de daruri (teoretic oamenilor saraci, practic tot intre neamuri, pe principiul nimic nu se pierde, doar se imprumuta), se bea, se stropeste cu vin mormantul, continua slujba.
15. Dupa cimitir. Se merge la casa lui Gica unde se bea, se bea, se bea, se mananca cel putin 3 feluri de mancare, se ia si la pachet ca doar e pomana, se vorbeste despre politica, vreme, rapita, Geoana, alegeri, inflatie, chirii, varice, butoaie, vinul de anul asta, hemoroizi, nunti, botezuri, Mutu, Steaua, femeia vecinului, orice numai Gica nu.
16. Dupa ce l-ai ingropat, reiei paranghelia la 3, 9, 40 de zile, 1 an, 2, 3, etc totul culminand cu 7 ani cand il dezgropi pe Gica sau ma rog ce a ramas din el, il stropesti cu vin si-l bagi la loc. Pe langa asta mai ai si vreo 400 de sarbatori de pomenirer a mortilor.

HELL YEAH

Ingerii zboara cu sufletul unui copil spre Rai


Un preot din orasul Semipalatinsk cel mai probabil ingeri, care ridica la ceruri sufletul unui copil decedat.

Inspirat. Preotul Igor Shvedov a inregistrat accidental toata faza pe care a vazut-o abia acasa
Un filmulet bizar, care circula pe internet, i-a pus pe ganduri pe toti preotii din intreaga lume. Inregistrarea a fost realizata de un preot din Kazahstan dupa ce a tinut prima sa slujba de inmormantare a unui copil in orasul Semipalatinsk. Dupa terminarea ritualului religios, Igor Shvedov a filmat casa inainte de pornirea cortegiului funerar spre cimitir. Totul parea banal, insa odata ajuns acasa preotul a revazut filmuletul si a observat doua siluete luminoase, doua entitati necunoscute, care ridica la cer sufletul copilului decedat pe care il binecuvantase. El a banuit ca este vorba de doi ingeri si le-a aratat imaginile colegilor sai, dar si unor specialisti rusi, iar acestia
i-au intarit teoria. Igor Shvedov a declarat ca nu se astepta sa asiste la o asemenea "minune" si a precizat ca nu va refuza sa mearga la nicio ceremonie de inmormantare, de acum incolo, pentru ca este sigur ca toate sufletele pe care le binecuvanteaza vor ajunge in Rai.

sursa

The Time Traveler’s Wife

The Time Traveler’s Wife ( Sotia calatorului in timp ) 2009

Bazata pe romanul omonim al autoarei Audrey Niffenegger, drama “The time traveler’s wife” urmareste povestea pasionala de iubire ce transcende timpul dintre un bibliotecar din Chicago pe nume Henry De Tamble si o artista pe nume Clare Abshire. Henry De Tamble sufera de o anomalie genetica rara din pricina careia calatoreste involuntar prin timp atunci cand este foarte surescitat nervos. Desi stie despre maladia genetica cu care a fost diagnosticat barbatul pe care il iubeste, Clare Abshire isi asuma riscul de a se casatori cu el, fiind pregatita in permanenta sa se confrunte cu disparitiile bruste si indelungate ale lui Henry si cu aparitiile intempestive ale acestuia in viata ei. Intrucat se cunosc de la varsta de 6 ani, cei doi tineri lupta sa iasa din capcana perfida a timpului si sa isi construiasca o relatie amoroasa stabila.

AWAKE


Sickness spilling through your eyes
Craving everything that you thought was alive, yeah
Stab me in my heart again, ah yeah
Drag me through your wasted life, are you forever dead

(Hook)

Do like I told you
Stay away from me
Never misunderstand me
Keep away from me

(Verse 2)

Twistin' everything around that you say, yeah!
Smack me in my mouth 200 times every other day
Rag me, I don't hear you anymore, not yet
Find out what it means to me, I don't know who you are

(Hook)

Do like I told you
Stay away from me
Never misunderstand me
Keep away from me

Do like I told you
Stay away from me
Never misunderstand me

Yeah!

Yeah! Yeah! Yeah! Yeah! Yeah! Oh!

(Verse 3)

Draggin' on so lonely, aren't you tired baby? Yeah!
Breathing life into your lungs are you immune to me?
Ahhh! yeah yeah yeah yeah!

(Hook)

Do like I told you
Stay away from me
Never misunderstand me
Keep away from me

Do like I told you
Stay away from me
Never misunderstand me

Ahhh. Yeah!
Keep away from me
Oh yeah!
Never misunderstand me
Never misunderstand me
Never misunderstand me
Ahhh. Yeah

“Liniile Nazca” au fost descoperite si in Kazakhstan

“Liniile Nazca” au fost descoperite si in Kazakhstan

Mass-media internationala dar si pagina oficiala de Internet a guvernului din Kazakhstan au anuntat recent descoperirea surprinzatoare a unor geoglife sau “linii Nazca” pe teritoriul acestei tari.

Geoglifele sunt reprezentari grafice realizate pe sol prin aranjarea unor pietre sau prin indepartarea straturilor de pamant de la suprafata terenului. Aceste proiectari acopera in general suprafete de mare intindere.

Cele mai multe geoglife pot fi gasite in desertul peruvian Nazca. Ele reprezinta in special forme de animale, precum pasari colibri, paianjeni, maimute, pesti, rechini, lame si soparle.

Geoglifele din Kazakhstan par, in schimb, sa schiteze o figura umanoida potrivita intre doua structuri neobosnuite. Desenele sunt localizate pe platourile Muntilor Karatau din regiunea sudica a tarii.

Geoglifele reprezinta o curiozitate de mare interes pentru cercetatorii din domeniul OZN, dintre care unii sunt de parere ca aceastea ar insemna tocmai mesaje sau marcaje create de antici pentru a beneficia de vizite extraterestre.

Apologetii acestei teorii sunt de parere ca in vremuri de restriste aceste reprezentari erau o metoda de invocare a "Zeilor din Stele", sa se intoarca pe Pamant si sa asiste aceste societati tinere, desi o asemenea ipoteza nu a fost niciodata confirmata.

Se asteapta din partea sustinatorilor acestor teorii chiar sa pretinda ca fiinta prezenta in desen poate intruchipa un extraterestru ce a vizitat candva aceasta zona si a interactionat cu bastinasii.

Kazakhstan este o regiune cu o intensa activitate OZN, multe observari ale obiectelor zburatoare neidentificate fiind raportate aici. Recent, guvernul tarii a "survolat" ideea crearii unui camp de aterizare pentru OZN precum si o ambasada extraterestra.

Sursa: Discoveryon

Civilizatia pierduta a Amazonului a fost descoperita “din greseala”


Civilizatia pierduta a Amazonului a fost descoperita “din greseala”





















Sute de forme geometrice pe suprafata solului descoperite adanc in inima junglei amazoniene in urma despaduririlor masive, ar putea fi dovada existentei unei societati necunoscute vreodata pana astazi.

Arheologii au identificat in teritoriul amazonian peste 200 de lucrari telurice descriind cercuri si forme rectangulare perfecte, multe dintre ele interconectate de poteci drepte. Acestia au datat unul dintre situri ca existand din 1283 d.Hr., dar alti specialisti sunt de parere ca formele ar fi putut aparea chiar si in 200 d.Hr.

Fundatiile din pamant au fost identificate de-a lungul unei suprafete cu diametrul de aproximativ 240 kilometri, acoperind nordul Boliviei si unitatea federativa a Braziliei, Amazonas.

Primele forme au fost dezgropate in 1999, dupa ce mari suprafete de padure virgina au fost doborate pentru crearea terenurilor de pasunat. Sculptate in bogatele soluri argiloase din Amazonia, santurile sunt late de pana la 10 metri, adanci de 3 metri si se intind de-a lungul unor ziduri inalte de 1 metru. Cele mai mari astfel de formatiuni inelare descoperite pana acum au diametrele de peste 300 metri.



Cele mai multe forme au fost sapate pe un platou inalt de 200 metri, din vaile superioare ale fluviului Amazon. Acest lucru le oferea locuitorilor un avantaj defensiv si o buna pozitie de observare a celor celor care veneau pe Amazon. De asemenea, cele mai multe erau pozitionate in apropierea izvoarelor de apa. Cercetatorii teoretizeaza ca monumentele ar fi putut indeplini si functii ceremoniale, sugerate de formele geometrice folosite, avand o inalta valoare simbolistica.

Se estimeaza ca efortul cumulat al macar 300 de indivizi a fost necesar pentru realizarea geoclifelor, ceea ce, sunt de parere specialistii, ar indica o populatie regionala numarand aproximativ 60.000 de oameni. Descoperirea vine in sprijinul posibilitatii ca Amazonul sa fi fost masiv populat de societati complexe, eradicate cel mai probabil in urma maladiilor aduse in America de Sud, de catre colonisti, cu 500 de ani in urma.
via descopera

Cel mai vechi oras scufundat din lume isi va dezvalui secretele

Cel mai vechi oras scufundat din lume isi va dezvalui secretele











Cu ajutorul unor echipamente extrem de sofisticate, care vor revolutiona arheologia subacvatica, specialistii britanici vor studia misterele orasului grec Pavlopetri, cea mai veche asezare scufundata cunoscuta pana acum.

Orasul se gaseste la o adancime de 3-4 metri sub apa, in apropiere de coasta Laconiei (regiunea din sudul peninsulei Peloponez). Ruinele (dintre care o parte dateaza cel putin din anul 2800 i. Hr.) cuprind cladiri, curti, strazi si cripte, precum si 37 de morminte despre care se crede ca ar data din perioada miceniana (cca. 1680 – 1180 i. Hr.).

Dr. Jon Henderson, de la Universitatea din Nottingham, Marea Britanie, specialist in arheologie subacvatica, este primul cercetator caruia i s-a acordat permisiunea de a studia vestigiile, la peste 4 decenii dupa ce a situl arhelogic a fost cartat pentru prima data, in 1968. Asezarea scufundata a fost descoperita de dr. Nicholas Flemming, in 1967.

Pavlopetri a fost, probabil, un port infloritor in Epoca Bronzului. Ruinele se afla azi in apropierea unei zone cunoscute ca destinatie de vacanta, astfel incat unul dintre scopurile proiectului de cercetare este gasirea unor cai de a proteja ruinele de impactul negativ pe care l-ar putea avea dezvoltarea turismului in regiune.

Vor fi folosite, pentru studiu, echipamente foarte performante, utilizate in mod obisnuit in operatiile militare si in prospectiunile petroliere, de pilda un scanner acustic cu ajutorul caruia pot fi obtinute, in cateva minute, imagini tridimensionale de mare acuratete. Sunt prevazute patru campanii de cercetari, din 2009 pana in 2013, urmand ca rezultatele sa fie publicate in 2014.

via descopera.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites