Sunday, December 12, 2010

NAGUAL-DUBLUL PE CARE FIECARE IL AVEM

Share/Bookmark

Misterul existentei duble


S-a spus intotdeauna ca fiecare om are o dublura in aceasta lume, o persoana care-i seamana perfect din punct de vedere fizic, dar complet diferita ca si comportament si aptitudini. Si aceasta ipoteza pare acceptabia, la un moment dat. Numai ca, dincolo de ea, mai exista ceva bizar, greu de acceptat de oricine. Este vorba despre dublurile spirituale, eterice, despre existente aidoma unei anumite persoane, dar care nu au trup.


Ce sunt aceste dubluri, cum se manifesta, ce vor ele si daca sunt sau nu periculoase, sunt cateva intrebari la care vom incerca sa raspundem in rindurile care urmeaza.

Dubluri celebre


Prima intamplare de acest gen, consemnata in cronicile vechi, il are ca protagonist pe faraonul Ramses al II-lea. Fiind atacat de hittiti si pe punctul de a fi invins, faraonul a fost cel care a aparut inaintea ostilor sale ramase in urma si pe care le-a condus la locul bataliei. Ulterior s-a aflat ca Ramses fusese tot timpul pe cimpul de lupta, neparasindu-si nici o clipa trupele atacate prin viclesug. La vremea respectiva totul a fst considerat normal, data fiind descendenta faraonilor din zei.


Una dintre cele mai cunoscute situatii de acest gen s-a petrecut si cu Iisus, dupa inviere, cand Maria din Magdala l-a vazut pe Mantuitor...


Anul 1227. Locatie, Limoge, Franta. In timpul unei predici pe care o tinea in Joia Mare, Sfintul Anton de Padova si-a adus aminte ca trebuia sa fie alaturi de alti calugari, la rugaciunile de dimineata, in exact cealalta parte a orasului. S-a oprit, a ingenunchiat inaintea altarului si s-a acoperit cu gluga.


A ramas asa mai multe minute, fara ca cineva sa indrazneasca sa-l tulbure. Apoi s-a ridicat si a continuat predica. Nimeni nu vazuse nimic in plus. Doar ca, la celalalt capat al orasului, Sfintul Anton fusese alaturi de tovarasii sai, pentru slujba de dimineata.


1815. Tribunalul parizian il condamna la moarte prin impuscare pe vestitul maresal Ney. Plutonul de executie isi face datoria dar... Ney se gaseste deja pe un vas care il duce in America. Acolo, cel mai mare maresal al lui Napoleon va trai sub identitatea unui obscur profesor de istorie.


Va muri la putina vreme dupa ce ziarele locale anunta moartea fostului imparat. Cei din anturajul sau sustin ca in ziua in care Napoleon inchidea ochii pe Sfinta Elena, dublura sa eterica l-a vizitat pe Ney in timpul unei ore de curs. In acea zi maresalul a fost vazut purtindu-se ciudat si vorbind de unul singur.


1905. Sir Frederik Rasch, membru al Comunelor britanice, asista la dezbaterile Parlamentului. Colegii sai remarca paloarea de pe chipul deputatului cit si impasibilitatea sa la tot ce s-a spus in Camera in ziua respectiva. Cu toate acestea, sir Frederik era acasa, grav bolnav de gripa. Atunci cine era in sala de sedinte?!


In vizita la beduini fara sa paraseasca Romania


Am trecut in revista doar cateva din cazurile cele mai cunoscute, cu protagonisti celebri. Dar existenta acestor dubluri nu e doar apanajul strainilor. Cazuri stranii s-au petrecut si in Romania, de-a lungul secolelor. Unele au fost inregistrate in cronici, altele s-au pierdut. Abia in ultimii ani, o mina de inimosi au inceput sa caute si sa centralizeze astfel de cazuri.


In noiembrie 1979 Securitatea il aresta pe inginerul Teodor Vasilescu, sub acuzatia de desfasurare de activitati de spionaj in defavoarea unei tari prietene si instigarea la nesupunere. Totul s-a petrecut in urma reclamatiilor depuse de autoritatile egiptene, dupa care, o persoana care semana cu domnul Vasilescu fusese vazuta de mai multe ori in apropierea unor obiective militare din zona Canalului de Suez.


Persoana in cauza era acuzata si de faptul ca ii indemna pe oamenii din desert sa nu se supuna oficialitatilor de la Cairo. Cand Securitatea l-a prezentat pe inginerul Vasilescu celor din serviciul de contrainformatii egiptean, ofiterii de legatura au recunoscut barbatul pe care-l cautau.


In dosarul pe care Securitatea l-a intocmit, inginerul si-a sustinut nevinovatia, probind ca nu a lipsit niciodata de la locul de munca, cu exceptia concediilor de odihna. Cum aparitiile sale de-a lungul Suezului erau consemnate in alte perioade de timp, s-a ajuns la concluzia ca egiptenii confunda persoana. Si totusi... anchetatorii romani au consemnat faptul ca inginerul avea din cand in cand vise stranii, in care se vedea pe el in Egipt, vorbind triburilor de beduini despre Iisus si despre puterea lui Dumnezeu.


Lucru ciudat, desi le vorbea in romana, beduinii intelegeau. Nimeni nu a luat in seama acele vise, considerindu-le nesimnificative. Pana in ziua in care prezenta inginerului Vasilescu a fost inregistrata concomitent la propriul serviciu si la inmormintarea unui prieten din Timisoara.


“In ziua respectiva eram foarte suparat ca nu pot ajunge la inmormintarea lui Nicu, prietenul meu din copilarie. Aveam un termen de predare care se apropia si nimeni nu-mi aprobase zilele libere”. Cu toate astea, cei de la Timisoara au confirmat prezenta la inmormintare a domnului Vasilescu. Sotia defunctului sustine chiar ca acesta a stat tot timpul retras si a plans, fara sa adreseze nimanui nici un cuvant.


“Ma uitam cum ma asezam pe banca, langa


Politehnica, 2001. La anul III se dadea examen scris la fizica. La un moment dat, in sala intra o persoana care semana perfect cu profesorul examinator, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai exigenti. Fara sa scoata o vorba, persoana in cauza se apropie de tabla si scrie rezolvarea a doua dintre cele mai dificile subiecte. Apoi sterge totul cu buretele si pleaca.


Toti studentii au vazut straniul personaj, mai putin profesorul examinator, acesta neintelegand rumoarea din sala si comportamentul bizar al studentilor sai, de dupa examen. Se plangea doar de o indispozitie, dublata de o puternica durere de cap. In plus, desi era februarie, profesorul era transpirat si statea in camasa


Iulia M., in varsta de 42 de ani, din Baia Mare, economista, a fost la un pas de a inebuni cand, gasindu-se intr-unul din parcurile orasului, pe o banca, langa ea s-a asezat dublura eterica. “Am simtit ca mor, domnilor. Ma uitam cum ma asezam pe banca, langa .

Nu eram in stare sa scot nici un cuvant, de teama ca am inebunit”. Dupa ce a stat aproape doua ore langa ea, fara sa o priveasca, dublura s-a ridicat si a plecat. “Nu am fost in stare sa ma ridic decit dupa multa vreme, cand se inserase de-a binelea. Nimeni nu m-a crezut si totI prietenii carora le-am povestit au fost de acord ca aiuram”.


“Aveam senzatia ca totul se petrece cu incetinitorul”


Cel mai ciudat caz petrecut in Romnia le are ca protagoniste pe A. B. si N. M., doua dintre cele mai cunoscute terapeute la ora actuala. Amindoua se intilnisera pentru o filmare si se gaseau la machiaj pentru ultimele retusuri. La un moment dat pe usa a intrat dublura doamnei N. M., care s-a asezat pe scaunul ramas liber, de langa fereastra cabinei de machiaj. SI terapeutele si cele doua make-up-iste au ramas blocate.


“Nimeni nu intelegea ce se intampla. La inceput am avut impresia ca producatorii emisiunii respective ne pregatisera o surpriza si gasisera persoane care sa ne semene perfect. M-am ridicat si m-am dus catre dublura mea, ca sa ne cunoastem, dar ma simteam slabita, de parca nu m-as fi odihnit cateva zile si nopti.


Abia imi tiram pasii si aveam senzatia ca totul se petrece cu incetinitorul. Cand am ajuns la citiva pasi de dublura, aceasta m-a privit in ochi si mi-a zimbit.. In momentul ala am simtit cum ma parasesc puterile si am cazut”. Relatarile celorlalte trei persoane, martore ale evenimentului sunt identice. Doar doamna A. B., care este un excelent medium, spune ca atata timp cit dublura a stat in camera de machiaj, nu s-a putut ridica de pe scaun si ca simtea mii de ace intepindu-I miinile si picioarele.


“Era ca senzatia aia de dupa amortire, cand organismul isi revine putin cite putin. Ochii mi se inchideau si ma cuprinsese o stare de somnolenta cumplita. Mi-am dat seama ca sunt in pericol de a-mi pierde energia si am facut un effort supraomenesc sa ma ridic si sa plec din locul ala”. In clipa in care A. B. s-a ridicat si s-a departat citiva pasi, dublura doamnei N. M. a disparut, pur si simplu.


“Nu e prima data cand ma intilnesc cu o dublura de-a mea. Am avut mai multe astfel de intalniri, cu dubluri diferite. Asa am invatat ca fiecare dublura este corespunzatoare unui anumit nivel de energie, unei anumite lumi. Eu calatoresc des in astral, asa ca nu mi se pare o curiozitate atat de mare. Doar ca trebuie sa fiu foarte atenta, pentru ca nu o data, aceste dubluri ale mele, au incercat sa-mi fure energia”, a declarat doamna N. M.

Ingerii mortii


Asa li s-a spus vreme indelungata dublurilor eterice, pentru ca aproape intotdeauna, aparitia lor era asociata cu moartea persoanei respective. Asta, cel putin, vedeau inaintasii nostri in acele aparitii stranii si considerau ca e de rau augur cand “ingerul mortii” se lasa vazut de cineva.


Abraham Lincoln a fost vizitat de mai multe ori in cabinetul sau de lucru de o entitate care-I semana perfect. In arhivele americane, fostul presedinte povestea cum dublura sa aparea de fiecare data la aceeasi ora si ca se aseza in fata oglinzii. “Se pare ca era vorba despre o dublura foarte trista, pentru ca Lincoln afirma ca privea lung in oglinda, ca si cum incerca sa vada ceva.


Ulterior, toata lumea a inteles ca, de fapt, dublura incerca sa-l faca pe Lincoln sa vada ceva, dat fiind faptul ca in mistica, oglinzile pot sa arate trecutul si viitorul”, spune George Thunderbird, curator la muzeul de istorie. La putina vreme dupa aceste evenimente, Lincoln a fost impuscat la teatrul Ford. Bizar e ca asasinatul a fost comis exact la ora la care fostul presedinte american primea vizita dublurii sale.


Premonitorie a fost si intalnirea reginei Elisabeta I a Marii Britanii cu propria sa dublura eterica. Cei din anturajul fostei regine sustin ca aceasta le-a povestit cum, cu doar cateva zile inainte de moarte, s-ar fi vazut pe ea insasi intinsa pe pat, cu ochii inchisi. La vremea respectiva toata lumea a pus intamplarea pe seama batranetii... Abia dupa ce a decedat, unul dintre curteni a remarcat ca Majestatea Sa era imbracata exact cum afirmase ca se vazuse.


Marele Creanga ii spunea prietenului sau Eminescu ca din cand in cand este vizitat de o aratare care ii seamana aidoma, dar imbracata mereu cu un anteriu popesc. Nici pe marele povestitor nu l-a crezut nimeni, cu atat mai putin cu cit insasi purtarile sale erau deosebite si nu-l faceau prea agreabil in public. Spuneau ca vede dublu din cauza nebuniei sau a bauturii.


Cu toate acestea, Creanga sustinea ca celalalt eu al sau ii dadea idei pentru povestile pe care le-a scris cat si sfaturi de viata. Daca primele au fost bune, despre celelalte nu putem spune acest lucru, Creanga murind singur si parasit de toata lumea.


Au cuvantul specialistii


Parerile specialistilor sunt impartite. O parte, formata in special din psihologi crescuti la scoala veche, considera ca aparitiile dublurilor nu sunt decit feste pe care creierul le joaca oamenilor prea stresati. Altii considera ca avem de-a face cu eul energetic al fiecaruia. Mai exact ca ar fi vorba de o dedublare eterica a eului. In felul acesta sunt explicate starile clinice prin care persoanele respective sustin ca trec atunci cand isi intilnesc dublura.


“Lipsa de energie e cauzata de consumul acesteia de catre dublura eterica. Pentru ca aceasta are se din aceleasi resurse ale organismului. Ori pentru o existenta in afara corpului pentru care a fost proiectata, dublura are nevoie de un consum mult mai mare de energie.

Atat ca sa poata exista, cit si ca sa tina permanent legatura cu propriul corp de baza. Si daca mai adaugam ca si corpul trebuie sa functioneze, va dati seama cu ce imens consum de energie avem de-a face”, sustine domnul Paul R., radiestezist si medium. In sfarsit, mai exista o categorie de specialisti care sustin ca, in fapt, dublurile eterice nu sunt altceva decit forme de manifestare ale unor existente din alte lumi paralele, decalate temporar cu Pamantul.


“Si e normal ca cei care s-au intilnit cu acele dubluri sa nu se simta bine. Pentru ca acelasi spatiu si timp nu poate accepta mai multe existente identice”, sustine doamna Margareth Butcher, intr-un interviu pe care il acorda, in urma cu doi ani, unei prodigioase reviste de profil din New Orleans.


Ar mai exista si a patra varianta, dar aceasta a fost imbratisata de putini. Anume ca acele existente duble sunt extraterestrii care ne-au copiat corpurile si incearca sa ne ia locul pe Pamant.


Probabil ca adevarul este undeva la mijloc. Nimeni nu poate garanta pentru una sau alta din variante. Dar toti sunt de acord ca oamenii dubli exista si se amesteca tot mai mult in viata noastra...

Eliszar


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites