Saturday, December 11, 2010

Marile companii de medicamente cheltuiesc sume uriaşe pentru teste pe «cobaii» umani |

Share/Bookmark

Directorii de spitale iau sute de mii de euro

11 Decembrie 2010 | Articol semnat de Oana Timar
Mareste  fontul| Trimite pe facebookr| Trimite pe twitter| Trimite pe  yahoo messenger| Trimite pagina  unui prieten| Printeaza  pagina

Libertatea a scris, ieri, despre sutele de medicamente testate pe  pacienţi româniVestea că în România se testează medicamente în condiţii suspecte nu surprinde pe nimeni. Anul trecut, în noiembrie, Jurnalul Naţional a dezvăluit cum medicii îşi îndeasă în buzunare sute de mii de euro de pe urma “cobailor” umani.

Publicaţia a dezvăluit cum medicii români se îmbogăţesc din testarea pastilelor. Compania producătoare străină plăteşte zeci, chiar sute de mii de dolari pentru un studiu clinic, angajând o firmă autohtonă. La rândul ei, societatea lucrează cu un anumit spital şi cu un investigator principal. “În 90% din cazuri, acesta este directorul spitalului, care figurează ca persoană fizică, iar banii îi ajung direct în buzunar. Se aleg pacienţi voluntari, care acceptă pe propria semnătură, dar nu primesc nici un ban, se semnează contractul şi începe testarea. Pentru fiecare pacient, medicul primeşte un punctaj şi, evident, o sumă de bani”, susţine Jurnalul Naţional.

Pacienţii, internaţi în unităţi de stat

Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Protecţia Pacienţilor, ne-a spus că medicii investigatori internează pacienţii pe care se fac teste. “Altor bolnavi care au nevoie de asistenţă medicală li se spune că nu sunt paturi libere”, ne-a dezvăluit Barbu.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites