Tuesday, December 7, 2010

Etnobotanicele - mai periculoase decat drogurile cunoscute si fara leac

Share/Bookmark

O recunosc cu neputinta doctorii, care avertizeaza ca substantele etnobotanice ii transforma pe consumatori in niste bolnavi psihic, singuri pe culoarul mortii.

Aceste ierburi otravitoare, vandute la orice colt de strada din neglijenta autoritatilor, au umplut spitalele de adolescenti pierduti. La internare, consumatorii au grave probleme cardiace sau ganduri sinucigase. Si, de la o zi la alta, sunt tot mai multi.

Sarurile, ierburile si prafurile ii innebunesc la propriu pe cei care, din inconstienta sau teribilism, se grabesc sa le incerce.

Acestia ajung tot mai des la camera de garda a spitalului Obregia din Capitala, una din cele doua institutii care le pot da suferinzilor ajutor, insa, de scurta durata.

Medicii nu ii pot scapa de dependenta pe consumatori si asta pentru ca nu exista niciun tratament. Asa se explica de ce tinerii recidiveaza.

Cei in stare critica isi injecteaza etnobotanice, iar de aici pasul pana la starea de coma este infim. In perioada de dinainte insa, devin un pericol pentru toti cei din jur.

Parintii toxicomanilor nu pot face nici ei prea multe. Dovada ca acum in Bucuresti, la dezintoxicare, 99 la suta dintre pacienti sunt clientii magazinelor de vise.

Specialistii confirma ca cei care iau astfel de produse nu realizeaza ca isi administreaza o doza de otrava, cu efecte mortale.

Nu exista inca o statistica exacta a celor care si-au pierdut viata din cauza unor substante pe care le gasesti la tot pasul. Nu exista nici studii, nici propuneri, si cu atat mai putin, solutii. Doar in cateva orase autoritatile locale au interzis magazinele de etnobotanice. Insa sunt cazurile izolate, asa ca afacerile mortale continua nestingherite.

In Romania sunt in acest moment peste 400 de magazine de vise. Au mii de clienti, majoritatea copii de 15-16 ani.

La spitalul Obregia, este una dintre cele doua sectii de dezintoxicare din toata Capitala. Ajung aici lunar aproape 100 de tineri din cauza etnobotanicelor. Toti se comporta la fel ca bolnavii de schizofrenie: au halucinatii, sunt agitati, nervosi. Cum nu exista teste si studii, nu exista tratament.

Asa ca toata lumea spera ca autoritatile sa faca ceva. Acestea se spala insa pe maini: sunt cunoscute aproape 7.000 de specii de plante si substante de sinteza cu efect halucinogen. Adica este imposibil de controlat fenomenul. Altii au reusit. Au interzis produsele preparate, nu plantele in sine.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites