Monday, December 6, 2010

DRAGOSTEA ESTE CA DEPENDENTA DE DROGURI

Share/Bookmark

Dragostea este la fel ca dependenta de droguri

Cand o relatie amoroasa se sfarseste, cel parasit are simptomele unei crize de abstinenta, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani.

O fotografie a creierului abandonat a fost facuta in cadrul unui studiu publicat in "Journal of Neurophysiology" de Lucy Brown si Saul Korey de la "Albert Einstein College of Medicine" al Universitatii Yeshiva din New York.

Expertii au analizat cu ajutorul rezonantei magnetice ce se intampla in creierul a 15 studenti recent parasiti de persoanele iubite: la simpla vedere a fotografiei acestora, emotiile le-au activat indragostitilor mai multe regiuni: cea ventral-tegmentala (VTA), care controleaza motivatia de a face ceva in masura sa-ti produca satisfactie (deja cunoscuta pentru implicarea ei in dragostea romantica), nucleul accumbens si cortexul orbitofrontal si prefrontal, asociate dorintei si toxicodependentei, in mod deosebit sistemul dopaminergic, implicat in dependenta de cocaina, dar si cortexul lobului insular si cel cingulat anterior, asociate durerii fizice si stresului.

Potrivit cercetatorilor, studiul demonstreaza ca acest soi de abandon genereaza reactii "nebunesti" in creierul celui indragostit, cu consecinte imprevizibile.

Sursa: ANSA

CITESTE SI:


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites