Tuesday, November 30, 2010

SAREA VIETII

Share/Bookmark

* Retete cu sare pentru afectiuni ale organelor interne, nervozitate, insomnie, cancer

SAREA VIETII * Retete cu sare pentru afectiuni ale organelor  interne, nervozitate, insomnie, cancer
Afectiuni digestive si dereglari de metabolism

Pe langa bolile reumatice, afectiunile digestive sunt cele mai frecvente probleme de sanatate in tarile "civilizate". Cauzele sunt, practic, mereu aceleasi: sedentarismul, ritmul de viata nesanatos, alimentatia necorespunzatoare si consumul redus de apa. Urmarile: dureri de stomac, diaree, constipatie, afectiuni ale ficatului si ale vezicii biliare, valori ridicate de colesterol si de acid uric, diabet etc.

In toate cazurile enumerate mai sus, alimentatia sanatoasa si echilibrata este extrem de importanta, deoarece pentru fiecare om ea reprezinta temelia sanatatii sau a insanatosirii. In principiu, hrana noastra ar trebui sa fie naturala, netratata chimic. Optati pentru alimentele "vii" si ocoliti-le pe cele "denaturate", precum faina alba, dulciurile, conservele.

Preferati produsele alimentare bazice, adica fructele, legumele, salatele si arpacasul. Majoritatea oamenilor prezinta un echilibru metabolic acid, care poate conduce la un numar mare de afectiuni.

Alimente acide sunt toate dulciurile, carnea, mezelurile, ouale si produsele lactate. Nucile si grasimile vegetale sunt neutre. Pentru prepararea mancarurilor, folositi in special uleiuri vegetale presate la rece. In felul acesta, si valorile colesterolului vor fi mai reduse.

O alimentatie echilibrata se compune din doua treimi alimente bazice si o treime alimente acide. Si nu uitati lichidele. Ar trebui sa beti zilnic 30 ml de apa buna, proaspata, per kg/corp. Iar daca faceti o cura cu apa sarata, problemele digestive vor apartine - foarte curand - trecutului. Apa cu sare stimuleaza peristaltismul organelor digestive, restabileste echilibrul acidului gastric, sustine producerea de sucuri digestive la nivelul ficatului si al pancreasului, regleaza metabolismul si scaunul si armonizeaza balanta acizi-baze.

Terapia cu sare in afectiunile digestive

* Beti zilnic o lingurita de apa cu sare.
* Beti pe tot parcursul zilei minimum 2-3 l de apa "vie", plata, saraca in acid carbonic.
* O cura de cateva luni cu apa sarata poate dizolva si elimina chiar si structurile cristaline ale calculilor biliari, proces insotit - uneori - de colici dureroase.
* In cazul bolilor de ficat si de vezica biliara sau al crampelor in zona stomacului si a intestinului, compresele calde cu apa sarata pot aduce alinare. Amestecati 1 l de apa fierbinte cu 50-100 g de sare, inmuiati un prosop de bumbac in apa sarata si aplicati-l pe o suprafata cat mai mare a zonei afectate. Puneti deasupra - de jur imprejurul bazinului - un alt prosop uscat si odihniti-va circa 30 de minute.

Afectiuni renale si vezicale

Rinichiul este unul din cele mai importante organe de dezintoxicare ale omului, pentru ca acolo se filtreaza sangele si se curata de toxine. Urina ajunge apoi prin uretere in vezica urinara, de unde este eliminata. Femeile sunt mai afectate de infectiile cailor urinare decat barbatii, pentru ca la femei, uretra nu masoara decat 2,5 cm, astfel ca bacteriile pot patrunde mai usor prin ea.

La barbati, in schimb, sunt mult mai frecventi - decat la femei - calculii renali. Pentru ca rinichiul sa poata functiona fara probleme, cantitatea lichidelor consumate este de o importanta hotaratoare. Regula de baza este: 30 ml de apa per kg/corp. Dar majoritatea oamenilor beau mai putin, si in plus nu ceea ce trebuie. Si-atunci, substantele existente in urina nu pot fi eliminate, organismul se incarca cu reziduuri si rinichii sunt afectati.

Sustineti, asadar, activitatea rinichilor dvs., dandu-le zilnic apa necesara - curata, plata, fara acid carbonic - pentru ca organismul sa se elibereze de substantele toxice. Acest lucru este absolut necesar, cu-atat mai mult daca aveti probleme cu rinichii sau vezica urinara. Cura cu apa sarata poate dizolva calculii renali. Eliminarea unor pietre mai mici poate fi insotita de colici dureroase. Dar organismul reuseste, totusi, sa scape de aceste pietre prin propriile-i forte.

Terapia cu sare in afectiunile renale si vezicale

* Beti zilnic o lingurita de apa cu sare.
* Beti pe tot parcursul zilei cel putin 2-3 l de apa curata, vie, fara acid carbonic.
* Daca aveti dureri in zona rinichilor, aplicati comprese calde, inmuiate in apa cu sare (concentratie mare).
* Durerile pot fi calmate si cu ajutorul unui saculet uscat, cu sare fierbinte, tinut pe zona afectata.

Afectiuni cardio-vasculare

SAREA VIETII * Retete cu sare pentru afectiuni ale organelor  interne, nervozitate, insomnie, cancer
Modificarile patologice din sistemul cardio-vascular se numara printre marile boli ale civilizatiei caracteristice vremurilor noastre. Hipertensiunea arteriala, hipotensiunea arteriala, boli coronariene etc., toate aceste suferinte sunt provocate de modul de viata nesanatos: sedentarism, alimentatie necorespunzatoare, stres si fumat.

Printr-o schimbare radicala a deprinderilor gresite, veti putea stopa aceste procese, iar sarea va va fi un ajutor de nadejde.
Pentru ca folosita o perioada mai indelungata, apa cu sare este capabila sa dizolve pana si structurile cristaline ale depunerilor de pe artere. Cu conditia sa beti apa suficienta - vie si saraca in substante minerale, pentru ca reziduurile respective sa poata fi eliminate.

Altfel, ele raman in circulatia sanguina si organismul este obligat sa le depuna din nou. Apa cu sare are un efect de echilibrare asupra tensiunii arteriale: de regula, tensiunea mica creste, iar tensiunea mare scade. Atentie: circa 3% din pacientii hipertensivi sufera de o hipertensiune sensibila la sare, si in cazul lor sarea trebuie folosita cu "economie".

Terapia cu sare in bolile cardiovasculare

* Beti in fiecare dimineata o lingurita de apa sarata.
* Beti pe tot parcursul zilei minimum 2-3 l de apa de izvor, plata, fara acid carbonic.
* Faceti bai sarate - sub indrumarea medicului - cu apa la temperatura corpului.

Nervozitate, lipsa de concentrare, dereglari ale somnului

In ziua de astazi, nervozitatea, dificultatile de concentrare si dereglarile de somn sunt ceva cat se poate de obisnuit. La copiii cu probleme de concentrare si somn, folosirea unei lampi cu cristale de sare s-a dovedit a fi un remediu foarte eficient. Prezenta ei este ideala in camerele copiilor de varsta mica, carora le e frica de intuneric si au nevoie de o sursa de lumina.

Lumina calda are un efect calmant, iar sarea neutralizeaza campurile electromagnetice. Televizorul si computerul nu au ce cauta in camera copiilor, dar daca nu va puteti lipsi de computer, scoateti-l din priza macar pe timpul noptii.

Terapia cu sare in afectiunile nervoase

* Beti in fiecare dimineata o lingurita de apa sarata.
* Faceti, din cand in cand, o baie cu sare (concentratie 1%, temperatura apei 37gr.). Incercati - in timpul baii - sa va detasati de problemele zilnice. Si, daca puteti, ascultati o muzica relaxanta.
* Daca lucrati mult pe computer, puteti ameliora aerul din camera folosind un ionizator cu cristale de sare. In maximum doua ore, in incapere se va produce o configuratie neutra a oscilatiei.
* Aerul sanatos din camera poate fi obtinut si prin instalarea unei lampi cu cristale de sare.

Cancer

Prin cancer se intelege cresterea necontrolata, destructiva a celulelor degenerate. Multa lume percepe chiar si simplul diagnostic de cancer ca pe o condamnare la moarte. Cancer inseamna dezordine, haos in organismul nostru, provocate printr-un deficit de energie. Cauzele acestui deficit pot fi multe si variate, ca de exemplu predispozitia genetica, alimentatia nesanatoasa, influentele mediului inconjurator etc.
SAREA VIETII * Retete cu sare pentru afectiuni ale organelor  interne, nervozitate, insomnie, cancer
Foarte importanti sunt, insa, factorii psihici, cum ar fi gandirea negativa, emotiile, lipsa de iubire in interiorul cuplului, dar si lipsa iubirii de sine, frica de viata, stresul de durata lunga sau agresivitatea celor din jur. Toate aceste situatii ajung sa distruga modelul natural de frecventa din organismul nostru.

Nu se poate afirma, fireste, ca sarea ar putea sa vindece cancerul. Dar o terapie cu sare poate intari decisiv rezerva de energie, activizand - in cadrul unui concept terapeutic total - propriile puteri curative ale organismului si influentand, astfel, pozitiv, procesul de vindecare.

Bineinteles ca si contributia dvs. este esentiala. Schimbati-va radical modul de a gandi si actionati pozitiv. Inconjurati-va de oameni care va vor binele. Evitati stresul negativ. Alimentati-va sanatos, beti multa apa si redati organismului - cu ajutorul sarii - modelul de frecventa care-i lipseste pentru a-si reface structura si energia.

Terapia cu sare in cancer

* Beti in fiecare dimineata o lingurita de apa cu sare (concentratie 26%).
* Beti pe tot parcursul zilei cel putin 2-3 l de apa vie, saraca in substante minerale si fara acid carbonic.
* Faceti din cand in cand o baie cu sare, in masura permisa de starea dvs. de sanatate. Concentratia 1% la o temperatura a apei de 37gr. este suficienta.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites