Friday, November 26, 2010

ALTE LUMI=OTHER WORLDS-AYAHUASCA SHAMANISM

Share/Bookmark

L-AM MAI PUS ODATA, DAR ACUM L-AM GASIT TRADUS PE SITEUL magazinweb.ENJOY!

Other Worlds - Un film de Jan Kounen Ayahuasca (ayawaska pronunţat [ajawaska], în limba Quechua) este una din diferitele infuzii psihoactive sau decocturi preparate din spp. Banisteriopsis. Viţă de vie, de obicei amestecata cu frunze de dimethyltryptamine cu conţinut de specii de arbuşti din genul Psychotria. BREW, descris pentru prima data academic la începutul anilor 1950 de către etnobotanistul Harvard, Richard Evans Schultes care a găsit-o fiind folosita in scop divinatoriu şi în scopuri de vindecare de catre amerindienii din Columbia amazoniana .

Este cunoscuta si sub o serie de nume diferite :

*"Cipó" (generic viţă de vie, Liana), "caapi", "hoasca", "vegetal", "daime" sau "Santo daime" în Brazilia .

*"Yagé" sau "yajé" (ambele pronunţat [jahe]) în Tucanoan; popularizat în engleză de către scriitori generaţia Beat .

*"ayahuasca" sau "ayawaska" ( "Spiritul viţei de de vie" sau " viţa de vie a sufletelor": în Quechua, Aya înseamnă "spirit" în timp ce huasca sau waska înseamnă " viţă de vie"), în Ecuador, Bolivia şi Peru, precum şi într-o măsură mai mică, în Brazilia.

-

Amazonul este fluviul cu cel mai mare debit hidrografic din lume, care înregistrează la vărsare în estuarul său valoarea de 219,000 m³/s, respectiv fluviul cu cel mai extins bazin hidrografic din lume (6,915,000 km²), acoperind cinci ţări ale Americii de Sud: Brazilia (62.4%), Peru (16.3%), Bolivia (12.0%), Columbia (6.3%) şi Ecuador (2.1%). Fluviul Amazon, la fel ca Dunărea, curge de la vest spre est, paralel cu Ecuatorul.

-

În Brazilia, au apărut o serie de mişcări religioase moderne bazate pe utilizarea de ayahuasca . Cele mai cunoscute fiind : Santo Daime şi União do vegetale (sau Üdv) .

În mod similar, in SUA si Europa au inceput sa se vada grupari religioase noi bazate pe utilizarea plantei ayahuasca.

In ultimii ani s-a observat o atentie sporita din partea mass-media fata de pozitia bisericii Üdv în Statele Unite. Dupa ce importul si utilizarea de ceai hoasca a fost contestată de către Departamentul de Justiţie al SUA si apoi problema a fost solutionata in favoarea lor de către Curtea Supremă a SUA , biserica Üdv a câştigat o oarecare notorietate.

-

Turismul ayahuasca

"Turistul Ayahuasca" , il defineste pe cel care doreste sa guste ritualurile exotice sau sa participe la ritualuri speciale , modificate strict pentru straini .

Iniţierea ayahuasca :

De obicei, un vizitator care doreşte să devină un dietero "sau" dietera " trece printr-o iniţiere riguroasa. Acest lucru poate implica petrecerea unei perioade de până la un an sau mai mult în junglă. Ucenicul este supus la un regim alimentar special ; i se testeaza capacitatile faţă de condiţiile aspre de mediu : ploi abundente, furtuni, caldura intensa, insecte, şi animale otrăvitoare . Celui initiat i se testeaza deasemenea devotamentul faţă de şamanul său si faţă de ayahuasca .

-

Filmul "d’Autres Mondes" ( "Other Worlds" ) Alte Lumi .

Release Date:30 June 2004 (France)

un voyage au coeur du shamanism shipiboo – calatorie in inima samanismului shipibo .

caseta tehnica

Producator:AJOZ FILMS

Realizator:Jan Kounen (http://www.jankounen.com/)

Asistent realizator:Laurence Guérault

Vedeti in player film Alte Lumi

citat din declaratia realizatorului acestui film:

"Scopul , la ora la care Occidentul recunoaste cu timiditate ca budismul tibetan a dezvoltat o cunoastere a spiritului , este sa-l determine pe spectator sa inteleaga ca acesti indieni necunoscuti au dezvotat , timp de mii de ani ,si ei deasemenea propria lor stiinta a spiritului , o adevarata tehnologie cognitiva .

Acesti oameni sunt pentru mine niste razboinici angajati pe drumul constiintei fiindca , pentru un saman , cel mai mare aliat si cel mai rau dusman al fiecarui om sunt acelasi lucru : el insusi .

In concluzie , garantez ca acest film nu va fi o predica "new age" asupara culturii acestor indieni . Celelalte lumi nu sunt toate , neaparat , lumi ale luminii " – Jan Kounen .

Arthur C. Clarke "Orice tehnologie suficient de avansata se confunda cu magia" Arthur C. Clarke . [ Sir Arthur Charles Clarke, CBE, (16 decembrie 1917 – 19 martie 2008, Colombo, Sri Lanka) a fost un scriitor de SF, inventator şi futurolog britanic. Opera sa de referinţă este romanul Odiseea spaţială 2001, care a fost urmat de o celebră ecranizare a regizorului american Stanley Kubrick. ]

-

Incantatia de la finalul filmului:

"Iti voi deschide , iti voi deschide gandurile.

Deschizandu-le te voi umple de bucurie .

Umplandu-te de bucurie, iti voi indrepta gandurile.

Indreptandu-le, cu grija, iti voi indrepta trupul.

Acum te voi ingriji Pana in adancul inimii .

Deschizandu-ti inima , iti voi darui un imens sentiment de bucurie .

Astfel , iti voi reda viata , voi reda viata trupului tau .

Voi reda viata gandurilor tale . Iti vindec fiinta , iti vindec trupul

Cu puternicul parfum al arborelui si cu impecabilul parfum al universului,

Mentalizand ca tu sa fii bucuros.

Tine minte aceste cuvinte

Ca sa ti le poti aminti , ti le cant.

Desi nu sunt cineva important L-am facut sa straluceasca .

Am facut ca gandurile sale sa straluceasca . Universul devine armonios

Cuvantul se implineste La infinit.

Versurile cantecelor samanice ale lui Kestenbetsa"

-

Extras text film Alte Lumi – d’Autres Mondes:

‘Daca luam in considerare stiintele occidentale carteziene si newtoniene care resping irationalul , cum ar fi starile modificate de constiinta , uitam ca inainte de a scrie "Discursul metodei" , Descartes afirma ca l-a visat , un vis in interiorul unui vis .

Un vis nu este o stare modificata de constiinta ? Ori intr-o stare de constiinta obisnuita , cu ajutorul metodelor stiintifice , exploram doar fragmente de realitate . Trecem pe langa lucrurile importante care ne sunt revelate in starile de costiinta neobisnuite .

Acestea sunt starile in care yoghinii gasesc intelepciunea . Ei se inspira din surse inaccesibile starilor de constiinta obisnuite . Ei ne arata o alta perspectiva a realitatii de zi cu zi . Ne fac sa descoperim re alitati care in mod obisnuit nu sunt vizibile , care ne ajuta sa intelegem mai bine cine suntem si sa percepem mai bine adevarata natura a lucrurilor .

‘Eu cred ca astazi inca exista in orice fiinta o dimensiune , care nu a fost niciodata numita fundamentala . In fiecare noapte omul redevine aceasta fiinta mitica . Problema este ca el considera aceasta realitate mitica drept o realitate non-reala .’

-

Samanismul

Pablo Amaringo ex shaman, pictor:

http://www.pabloamaringo.com/

"Samanismul este o stiinta naturala descoperita de catre om , peste tot in lume , urmandu-si rasa , istoria , folclorul , urmandu-si riturile , legendele , povestile si mitologiile . Din toate timpurile , omul s-a interesat si s-a dedicat naturii spirituale a lucririlor . In realitate omul este ca un animal religios. [...]"

Luis Eduardo Luna , etnobotanist .:

"Termenul "samanist" a fost creat de catre antropologi . El vine din limba tunguza . A fost aplicat tuturor practicienilor din lume si chiar practicienilor moderni , in occident . Este un termen atat de folosit ca astazi este dificil de definit ce este un adevarat saman . Dar exista niste caracteristici . Este un barbat sau o femeie capabil sa intre intr-o stare modificata de constiinta . In aceste stari de transa , niste stari neobisnuite , el sau ea patrund in lumea spiritelor in numele comunitatii ."

J.C.Callaway , doctor farmacolog , Cercetator in farmacologie – Universitatea Kuopio , Finlanda .:

"Samanul isi asuma sa exploreze spatiul interior . El a ales sa-si dedice viata acestei munci . Noi , ceilalti oameni de stiinta , nu putem sti totul . Sunt atat de multe lucruri pe care nu le stim incat ar trebui sa acceptam faptul ca exista oameni precum samanii care au capacitatea de a avea acces la aceste informatii care nu sunt accesibile celorlalti . Acesti oameni au o functie importanta . Ei ne dau o alta perspectiva realitatii ."

Şamanism Wiki:

Shamanismul este format dintr-o sumă de tradiţii, credinţe şi practici care se ocupă cu comunicarea cu entităţi şi lumea spirit. Cel care practică shamanismul este numit şi cunoscut ca şi shaman . Sunt multe tipuri de shamani şi variaţii ale acestora în jurul lumii, dar toţi au în comun anumite caracteristici şi credinţe. Shamanii sunt intermediari între oameni şi lumea spiritelor. Ei pot trata boli şi sunt capabili să intre în lumile superioare pentru a obţine răspunsuri la problemele comunităţii.

Samanism Dex:

ŞAMANÍSM s.n. Religie animistă, primitivă, care are la bază credinţa că slujitorii cultului pot influenţa spiritele bune sau rele printr-un ritual special, manifestat prin extaz religios, prin dansuri şi prin formule magice, practicată de unele populaţii din nordul şi centrul Asiei, de diverse triburi de eschimoşi şi de indieni din America de Nord, din America de Sud, din Indonezia şi din Africa. – Din fr. chamanisme.


2 comments:

Plagiarism is an act of piracy !
You published without the authorization of the owner's of this page.
You're asked to delete the Article.

hello ???u can't read the link to ur fucking website??????????

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites