Tuesday, October 12, 2010

Republica Tiganilor?

Share/Bookmark

de la kaloo citire

Unde? In Franta!
Treaba suna cam asa:

Rachid Nekkaz, fost pretendent la candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2007, a anunţat astăzi că va pune la dispoziţia comunităţii tiganilor din Franţa, până la sfârşitul acestui an, un teren de 12 hectare în provincia Auvergne, din centrul ţării, care va fi denumită simbolic “Republica Romilor”.

Această iniţiativă se vrea “un semnal pentru ministrul de Interne Brice Hortefeux, cum că tiganii din Franţa sunt la ei acasă peste tot, şi în Franţa şi în Europa. Şi nimeni nu are dreptul să încalce, fără a fi pedepsit, Constituţia franceză şi europeană, din raţiuni electorale”, se mai spune în text. “Acest teren pus la dispoziţia tiganilor va fi denumit Republica Romilor”, mai precizează Nekkaz în textul respectiv.

Omul de afaceri de origine algeriană, în vârstă de 34 de ani, nu a reuşit să îşi înscrie candidatura la prezidenţialele din 2007 din cauza lipsei sponsorilor. El a anunţat în iulie că pune bazele unui fond de solidaritate de un milion de euro pentru “finanţarea tuturor amenzilor de 150 de euro date femeilor care poartă burqa pe stradă”, mai scrie cotidianul citat, subliniind dorinţa lui Nekkas de a ieşi tot timpul în prim-plan.

Sursa: Noua Dreapta



Read more: Kaloo's Blog » Republica Tiganilor? http://kaloo.info/republica-tiganilor/comment-page-1/#comment-8561#ixzz128Sr7onj

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites