Wednesday, July 14, 2010

TRAIAN BĂSESCU ŞI ELENA UDREA AU "REVÎNDUT" MARELE HOTEL DIN MONTE CARLO UNUI OFF-SHORE ARĂBESC PENTRU A ŞTERGE URMELE...

Share/Bookmark

O nouă lucrătură de tip mafiot


Avînd în vedere că Elena Udrea aspiră la funcţia de premier, iar dorinţa ei poate deveni realitate, cu sprijinul amantului ajuns Chiriaş la Cotroceni şi în condiţiile unui anumit calcul politic, "amanţii morţii" s-au gîndit că ar fi indicat să ascundă anumite proprietăţi achiziţionate ilicit. Una dintre afacerile spinoase a fost şi achiziţionarea Hotelului Beach Plazza - Le Meridien, din Monte Carlo, pentru care, conform informaţiilor noastre, bandiţii care ne conduc au plătit 1 miliard de euro.

Iniţial, acţionarii tranzacţiei au fost Ioana Băsescu (33%), Elena Udrea (33%) şi Dorin Cocoş (33%). Pentru ca afacerea să nu poată fi nicicum demonstrată, soţul încornorat al metresei prezidenţiale a perfectat săptămîna trecută o nouă tranzacţie, prin care hotelul a fost revîndut unui off-shore, cu sediul social în Delaware, SUA.


Noua societate comercială, proprietară de săptămîna trecută a hotelului, este una înfiinţată de doar de 2 luni, are sediul social în statul Delaware, SUA, şi are ca administrator un cetăţean libanezo - american, Ali Lakkis. Acţionariatul acestei firme, Conrad Communication LTD, este 70% anonim, iar cealaltă parte de 30% e deţinută la vedere de Coral Enterprises LTD, o firmă cu sediul social în Beirut. Locul de înmatriculare al firmei, Delaware - SUA, nu este ales întîmplător. Acesta este un micuţ stat american, recunoscut pentru fiscalitatea scăzută, cu un regim economic şi juridic asemănător statelor europene cu regim off-shore.


Din informaţiile noastre, de mai bine de două săptămîni Dorin Cocoş a tot făcut naveta între Monte Carlo şi Bucureşti, pregătind preluarea hotelului pe firma americană, în fapt o găselniţă controlată tot de ei. Aceasta a fost singura modalitate de a şterge orice urmă care putea duce către "amanţii morţii" sau rudele acestora, în ceea ce priveşte imensa proprietate din Monte Carlo.

Soluţia nu a fost nicidecum una ieftină, avînd în vedere că tranzacţia efectuată i-a costat încă aproximativ 5 milioane de euro, cheltuieli reprezentate de impozitele plătite pe tranzacţie, precum şi comisioane şi onorarii percepute de casa de avocatură, care a perfectat actele. Se pare că, din perspectiva a ceea ce oferă - discreţie totală în privinţa deţinerii unei părţi a fabuloaselor averi dobîndite ilegal - suma plătită pentru schimbarea actelor este una care a meritat.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites