Thursday, July 22, 2010

FRUMUSETE ORIENTALA-REGINA MAROCULUI

Share/Bookmark

Lalla Salma Bennani, prima "Alteta Regala" a Marocului

De cand s-a casatorit cu regele Marocului, Mohammed al VI-lea, printesa Lalla Salma este un model pentru femeile din aceasta tara nord-africana. Ea reprezinta noua generatie de femei care isi traiesc viata modern, fara a respinge traditiile, cultura si istoria Marocului.

Inca din ziua casatoriei (ce a avut loc in mai 2000) a "desfiintat" un tabu care dura de mai bine de trei secole si jumatate, fiind prezentata supusilor fara voal, cu parul roscat lasat liber pe spate, scrie Al Jazeera. Mohammed al VI-lea a vrut pentru ea titlul de "Alteta Regala", care nu fusese acordat niciodata pana atunci vreunei sotii de suveran marocan.

Lalla


Numita adesea "Frumoasa din Maroc", pe Lalla au indragit-o marocanii nu doar pentru ca are eleganta unei dive de la Hollywood, ci si pentru felul in care s-a facut remarcata. Departe de a avea o atitudine sfidatoare sau rebela, printesa s-a implicat in viata publica, mai cu seama in proiecte caritabile.

In 2005, a infiintat Lalla Salma Association to Fight Cancer, o organizatie non-profit al carei scop este sa-i ajute pe cei care sufera de aceasta boala. A primit Sharjah Voluntary Work Award, unul dintre cele mai importante premii din lumea araba, care confera recunoastere voluntariatului.

"Alteta Regala" a Marocului este inginer IT si a lucrat, la 24 de ani, la cea mai mare firma de profil din Maroc, ONA Group. Salma a abolit, in Maroc, obligatia de obedienta neconditionata a femeilor fata de sot.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites