Thursday, June 3, 2010

ZEN

Share/Bookmark

Film - Zen ( 2009 )

Zen este un film biografic deosebit, scris si regizat de veteranul Banmei Takahashi (60 de ani), inspirat din viata reala a lui Dogen Zenji (1200-1253), un invatator budhist zen japonez celebru, fondator a Scolii Zen din Soto, in acelasi timp si un important filosof. Copil fiind, in Japonia secolului 13, cel care va deveni mai tarziu marele maestru zen Dogen, e pus in fata grelei incercari de a-si perde mama. Aceasta, inainte de a muri, ii cere fiului ei sa caute o cale care sa elibereze oamenii de suferinta. Iar fiul isi urmeaza menirea, schimband istoria credintei in Japonia, marcand-o pana si in zilele noastre.

- scurta descriere de pe cinemagia.ro :
De tânăr, Dogen ajunge în China, căutând adevăratul Maestru care îi poate arăta Calea ce o caută de copil. Mulţi mari preoţi budişti ajung în calea lui, dar până la urmă un bătrân Maestru Bucătar îi arată drumul pe care trebuie să îl urmeze. Întors în Japonia cu noua învăţătură, Dogen găseşte nu numai discipoli, ci şi duşmani, în persoana celor ce sunt adepţii vechilor curente budhiste. Templul unde îşi desfăşoară activitatea e dat de aceştia pradă focului, iar el e nevoit să se stabilească într-un mic templu, în Echizen. Însă faima lui ajunge şi la mai-marii societăţii. Când este chemat să îl ajute pe Shogun, deşi ştie că merge într-o misiune periculoasă, o face cu gândul să ajute nu un shogun, ci “un tânăr care urlă în chinuri”. El nu se teme să îi spună shogunului adevărul despre sursa suferinţelor acestuia, şi nici calea ce ar trebui să o urmeze pentru a scăpa de suferinţă. Şi ajunge la un pas de moarte...


Trailer


Filmul online pe stagevu.com


Pentru a viziona filmul online aveti nevoie de DivX Player instalat. Daca nu il aveti se poate descarca AICI . Pentru Full Screen aveti buton in dreapta jos.
Click butonul download pentru a descarca filmul.
Subtitrarea la film o puteti descarca AICI.

SURSA radu ungureanu

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites