Tuesday, June 15, 2010

Sondă spaţială răpită de extratereştri?

Share/Bookmark

A părăsit Pământul în urmă cu 33 de ani, dar acum se crede că sonda spaţială Voyager 2, lansată de NASA în 1977, ar fi fost răpită de extratereştri, după ce a trimis înapoi mesaje ce nu pot fi decodificate, a informat recent cotidianul The Daily Telegraph.
voyager 2.jpg

alien.jpgNASA a instalat în sonda spaţială Voyager 2 un disc de 30 cm care conţine muzică şi felicitări în 55 de limbi de pe tot globul, în cazul în care vreo formă de viaţă extraterestră inteligentă l-ar descoperi vreodată. Dar, în prezent, Voyager 2 trimite înapoi sunete într-un format necunoscut! Nici cei mai buni informaticieni n-au reuşit să le descifreze: oare conţin ele vreun mesaj secret? Expertul în extratereştri Hartwig Hausford, din Anglia, a afirmat: “Se pare că cineva a reprogramat sau a răpit nava - nu cunoaştem tot adevărul”. Inginerii lucrează la rezolvarea misterului mesajelor trimise de Voyager 2, navă care a ajuns deja la marginea sistemului solar, la aproape 14 miliarde km distanţă faţă de Pământ. Lansată în 1977, nava spaţială Voyager 2 a explorat (împreună cu Voyager 1) planetele-gigant Jupiter, Saturn, Uranus şi Neptun.

După 33 de ani, cele două nave reprezintă cele mai îndepărtate obiecte aflate în spaţiu, realizate de mâna omului. Voyager 1 se află la 17 miliarde km distanţă de Pământ şi se aşteaptă ca în 5 ani să treacă prin heliosferă, un înveliş exterior al Soarelui, pentru ca apoi să părăsească sistemul solar.

Nava extraterestra.jpg


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites