Tuesday, June 29, 2010

Misterele unui loc blestemat - Vrăji la mormântul Elenei Ceauşescu

Share/Bookmark

Articol semnat de Florian Bichir

De pe locul de veci al dictatoarei a dispărut o placă de marmură  ciudată, pe care era scris «Linia I» şi «Respect şi putere»


Doar o mână de oameni ştiu că la mormântul Elenei Ceauşescu, din Cimitirul Ghencea Civil din Bucureşti, se petrec lucruri stranii. Mai mulţi vizitatori au albit de spaimă văzând rotocoale de fum deasupra locului de veci situat pe pÎn  partea stângă a locului de veci al Elenei Ceauşescu s-a aflat mult timp o  ciudată placă de marmurăarcela H 25, din partea stângă a aleii principale a cimitirului.

Ca uluiala să fie totală, la începutul anului 2000, a fost descoperită în stânga mormântului, în interiorul gardului care împrejmuieşte locul de veci, o dală de marmură, cimentată pe două cărămizi bine înfipte în pământ.

Pe placa de marmură, de dimensiunile 20x30 centimetri, erau notate câteva semne ciudate: cercuri, un Y mare şi unul mic, un triunghi, inioeialele VB şi BV, “Linia I” şi “Respect şi putere”. Pe marginea acestei plăci putea fi văzută ceară proaspătă şi urme de tămâie şi cenuşă, de parcă seara, în acel loc, s-ar fi desfăşurat un ritual magic.

Administraţia cimitirului a ridicat neputincioasă din umeri. Timp de zece ani, urme proaspete au fost descoperite în fiecare dimineaţă. Apoi brusc, în primăvara acestui an, placa a dispărut.

Aşa arăta placa de marmură a cărei semnificaţie nimeni nu a  putut-o explica

În  primăvara acestui an, placa a dispărut. Însă urmele de ceară şi de  tămâie încă există

Specialiştii se feresc să vorbească

Nici îngrijitoarea parcelei şi nici gardienii publici nu au dorit să ne ofere amănunte. Ba una dintre bătrânele care “zac” în aşteptarea unei pomeni prin cimitir a dus mâna la gură şi ne-a spus că-s “vrăji, maică, vrăji, că scorpia asta de Leana a făcut şi ea”.

Tot bătrâna ne-a arătat nişte septuagenare care, sub pretextul cerşitului, îşi făceau de lucru pe lângă capela cimitirului: “Crezi că n-au de mâncare? Aiurea. Vin să fure legăturile mortului (sforile cu care sunt legate la mâini şi la picioare persoanele decedate - n.r.), pentru vrăji”.

Cu toate că am consultat cele mai autorizate persoane în parapsihologie, ocultism şi magie, nimeni nu a ştiut sau nu a vrut să ne explice simbolistica acestor semne.



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites