Thursday, June 3, 2010

Incredibila manastire Taung Kalat

Incredibila manastire Taung Kalat (FOTO)

Construita deasupra gurii astupate a unui vulcan stins, manastirea budista din Taung Kalat este una dintre cele mai impresionante din Birmania si din intreaga lume.

Multi oameni numesc dealul pe care a fost construita manastirea, Muntele Popa, dar il confunda cu mult mai inaltul vulcan din apropiere. Dealul poarta denumirea de Taung Kalat si, desi pare abia o movilita in comparatie cu Mount Popa, escaladarea lui poate fi o problema. Sunt fix 777 de pasi de la poale pana in varf, de jos pana la manastirea budista.



Localnicii cred ca Nats, fiinte semi-divine traiesc inauntrul dealului Taung Kalat si, judecand dupa privelistea paradisiaca de sus, s-ar putea sa aiba dreptate. Catararea pe deal poate duce la amuzante intalniri cu macaci, a caror apropiere necesita totusi atentie, caci e posibil sa incerce sa fure obiecte inainte ca omul sa isi dea seama.



Manastirea Taug Kalat si imprejurarile ei sunt cu adevarat unice, dar daca guvernul birmanez nu va interveni curand, toate se vor degrada irecuperabil.

Sursa: Odditycentral

via descopera.ro

2 comments:

Foarte interesant, superba priveliste acolo.Interesanta povestea.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites