Tuesday, June 1, 2010

CEVA BUN PE PLOAIA ASTA ORIBILA

Share/Bookmark

INGHETATA DE LAMIIE

Preparare:

1. Se face un sirop din zahăr şi apă şi se fierbe cinci minute.

2. Se adaugă coaja de lămâie.

3. Se acoperă, se dă la o parte şi se lasă să se răcească o jumătate de oră.

4. Se încorporează sucul de la trei lămâi şi se strecoară totul printr-un tifon.

5. Se pune într-un castron un pahar cu frişcă şi se adaugă siropul, amestecând continuu cu telul.

6. Se toarnă în pahare din plastic şi se ţin patru-cinci ore în congelator.


Tort Pădurea Neagră la pahar


Ingrediente:

- patru ouă,

- 150 g făină,

- 150 g zahăr,

- două linguri cacao,

- 400 ml frişcă,

- un borcan mare de compot de vişine,

- 50 g ciocolată rasă.

Preparare:

1. Mixăm ouăle cu zahărul şi cu un praf de sare până îşi dublează volumul şi până se deschid la culoare,

2. după care încorporăm treptat făina şi cacaua, amestecând de jos în sus.

3. Punem compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptor, la foc mediu, 10-15 minute.

4. Lăsăm la răcit, apoi tăiem în bucăţi potrivite.

5. Aşezăm trei-patru bucăţi însiropate cu sucul de la compot, în pahare cilindrice destul de înalte.

6. Acoperim cu un strat de frişcă, cu unul de vişine fără sâmburi, apoi, din nou, cu blat, cu vişine şi cu frişcă.

7. Ornăm cu vişine şi cu ciocolată rasă.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites