Thursday, June 17, 2010

10 LUCRURI PE CARE BISERICA AR TREBUI SA LE FACA

Share/Bookmark

PRELUAT DE LA MIHAI BENDEAC

1. Sa duca o lupta necontenita pentru a-si convinge credinciosii sa semneze documente conform carora, dupa deces, sa doneze toate organele disponibile. Ce gest poate fi mai plin de iubire fata de semeni si Dumnezeu?

2. In aceste vremuri de criza, sa umble din casa in casa cu un cuvant de incurajare, cu o mangaiere…

3. Sa faca in asa fel incat macar 10% din biserici sa fie deschise non-stop. Sau Dumnezeu are program doar pana la ora 18?…

4. Sa puna bancute in Biserica precum catolicii. De unde ideea asta cretina de a sta in picioare in caldura si miros de lumanari?! Incomfortul asta sinistru te apropie de Dumnezeu? Nu cumva ajungi sa agonizezi de durere si amorteala in loc sa te concentrezi la ce trebuie?

5. Sa le explice oamenilor ca, atata timp cat s-au inventat modalitati de a sacrifica animalele din gospodarie fara a le produce suferinta, a continua sa le ucidem “traditional” e un pacat major, o lipsa de umanitate si o barbarie medievala.

6. Sa excluda fara mila absolut toti preotii acuzati de fapte grave.

7. Sa fie o institutie apolitica.

8. Sa renunte la canoanele imbecile gen “nu ingropam copii nebotezati fiindca sunt pagani”. Canoanele de acest gen NU AU CUM SA APARTINA UNEI DIVINITATI!!!

9. Sa nu mai turuie slujbele!

10. Sa inceteze cu manipularea prostimii! In Romania, orice alta religie in afara ortodoxiei reprezinta o secta. Nu dragii mei! De exemplu, protestantii cu diviziunile lor, baptistii, adventistii, penticostalii, sunt muuuuult mai civilizati si slujbele, predicile sunt mult mai reale, mai iesite din canoane cretine. Acolo se intampla lucruri frumoase, oamenii rad sau plang, e uman, e palpabil. Nu vreau sa credeti ca am trecut la protestanti. Am mai spus-o! NU AM INCREDERE IN RELIGIE, oricare ar fi ea. Deci nici in astia!!! Dar nu pot sa nu compar si sa observ ceva care o sa va placa… Il mai tineti minte pe NICK VUJICIC? Tanarul fara maini si picioare? Stiati ca a fost in Romania? Si a vorbit oamenilor intr-un lacas de cult. Bineinteles ca nu intr-o biserica ortodoxa. Acolo trebuie sa stam in picioare, in caldura si sa ascultam turuieli impersonale. Uitati-va ce inseamna o lectie de viata. Nu asta ar trebui sa insemne religia? (Va dau aici prima parte, restul le gasiti tot pe youtube)

PARERI, COMENTARII?

VA PUP, VA IUBESC si VA RESPECT!


2 comments:

Am vrut sa comentez pe blogul lui Bendeac dar nu mergeau comentariile. La chestia cu turuitul, am ceva de adaugat. Sa nu mai TIPE, aproape sa urle la slujba. Unde ma duc eu a venit un nou preot. Doamne dar cand a inceput sa tipe, parca avea o vuvuzela. Zice ca nu-i frumos sa critici, dar... Sunt de acord cu ceea ce a scris. Cred ca la fiecare punct as avea ceva de adaugat, dar hop, ajunge.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites