Friday, May 21, 2010

7 trucuri prin care iti poti vedea ursitul

Share/Bookmark


Esti curioasa sa afli cu cine te vei casatori? Vrei sa stii daca vei avea noroc in dragoste, cand si cu cine iti vei uni destinul? Sarbatorile mari, cum ar fi Boboteaza, Sanzienele si Sf. Andrei sunt incununate cu diverse obiceiuri prin care poti afla cu cine te vei casatori.



Busuiocul iti arata mirele in vis!


Cu siguranta ai auzit de acest vechi obicei. Majoritatea fetelor, nemaritate sau in cautarea marii iubiri, sunt curioase sa afle ce le rezerva soarta. Ce trebuie sa faci in acest sens? In ziua de Boboteaza, ia o crenguta de busuioc sfintit de la preot si putina aghiazma! Seara, inainte sa mergi la culcare, spala-te pe fata cu apa sfintita si pune busuiocul sub perna! Barbatul care iti va aparea in vis iti va fi alaturi tot restul vietii.In timpul zilei trebuie tinut post negru.











Coltunasii umpluti iti dezvaluie destinul


Nu mai este de mult un secret faptul ca deliciosii coltunasi pot prevesti destinul fetelor nemaritate. Dupa reteta clasica, incearca sa prepari coltunasi umpluti cu biletele pe care ai scris, in prealabil, numele mai multor baieti! Nu este obligatoriu sa treci doar numele flacailor pe care ii cunosti destul de bine. Completeaza biletele si cu numele baietilor pe care ii stii numai din vedere! Pune coltunasii la fiert, iar cand se ridica primul la suprafata apei scoate-l si rupe-l ca sa afli cine iti este ursitul!


Boabele de grau te ajuta sa-i afli numele!


Asaza mai multe boabe de grau pe o plita! Pune-i fiecarui bob numele unui potential petitor si pastreaza un bob pe care sa-l "botezi" cu numele tau! Fii cu ochii pe ele, deoarece bobul care va sari odata cu acela care-ti poarta numele va scoate la iveala viitorul mire.

Turta sarata iti indica sufletul pereche


In ziua de Boboteaza pregateste o turta de faina foarte sarata! Nu bea apa, ci umezeste-ti buzele cu putina aghiazma! Apoi mananca turta si mergi la culcare! Sufletul pereche iti va aduce apa in vis.





Colacul din painea dospita releva fericirea


Ca sa-ti afli sortitul trebuie doar sa framanti un colac si sa pui in mijlocul lui un catel de usturoi! Lasa vasul cu colacelul proaspat pregatit intr-un loc cald, timp de o saptamana! Daca, dupa cele sapte zile, usturoiul a incoltit inseamna ca te vei bucura de o casnicie fericita. In cazul in care usturoiul a ramas neincoltit, probabil vei intalni un barbat care-ti va rani sentimentele.


Picaturile de ceara "stiu" daca va fi un barbat bun


Fara doar si poate, busuiocul este simbolul dragostei pure, fiind considerat o planta sfanta. Tocmai de aceea se foloseste in nenumarate descantece pentru efectul tamaduitor. Asadar, aprinde o lumanare si lasa sa cada doua picaturi de ceara intr-un vas! Amesteca bine cu crenguta de busuioc! In cazul in care cele doua picaturi de ceara se vor uni, fii sigura ca-ti vei gasi linistea in bratele unui barbat bun!

Apa masurata iti spune daca te mariti


O cescuta si un castron te vor ajuta sa-ti afli destinul. Toarna noua cescute de apa, pline ochi, in castron si lasa apa la statut pana dimineata! Cand se crapa de ziua, masoara din nou, cu aceeasi cescuta, apa din vas. Daca ultima ceasca nu se mai umple este semn ca nu vei avea noroc in dragoste si vei ramane nemaritata.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites