Monday, April 19, 2010

SA-I AJUTAM

Dorinta a 10 copii, pianisti de excelenta, de a ajunge in Franta, la finala unui concurs in care ar trebui sa reprezinte Romania! Si apoi la Disneyland

7 copii. reprezentantii Romaniei in concursuri internationale de pian clasic. Talentati dar fara parinti bogati, au o dorinta aproape imposibila in contextul dat: sa ajunga la Disneyland. Undeva in Romania exista in acest moment 7 familii care fac eforturi uriase pentru a le oferi micutilor, talentati la nivel de excelenta, posibilitatea de a studia (ore + achizitia de instrument) si a-si fructifica harul. Pe 15 mai „Concours Musical de France 2010” are printre finalisti si 10 romani. Dintre care cea mai micuta are doar 6 ani! Multi dintre ei nu vor putea ajunge. Pentru 7 parintii inca mai exista speranta ca se vor putea imprumuta, convinge rude sau prieteni sa I ajute sa ajunga in Franta, la concurs. In ceea ce priveste rasplatirea eforurilor celor mici cu o vizita la Disneyland, pe care copiii si-o doresc mai mult decat orice, dar la care nu mai indraznesc sa spere, greutatea ei ramane pe umerii nostri. Ai celor care vibram in acelasi ritm cu ei, cu parintii lor, noi cei care nu putem ramane indiferenti la smerenia unui copil care merge cuminte pe drumul sau. trist ca mama si tata au iar datorii, tristi ca pianul nu e asa greu in fapt cum li se pare in astfel de momente (de parca ar trebui sa l care singuri pe umeri pana in Franta), tristi ca nu inteleg ce inseamna 98 de euro pentru a putea intra in parcul din visele lor, tristi ca mai e mult pana se vor face ei mari si vor putea sa castige atatia bani cat sa poata ajunge acolo in fiecare zi. Isi doresc in tacere, parca nici nu mai indraznesc… Dar isi doresc! Iar noi suntem agenti de implinit dorinte!

Carmen Deaconeasa, mama Sofiei, cea mai mica dintre participanti, ne-a scris frumos, din suflet, despre dorinta copiilor. Fac aici un rezumat al discutiilor noastre din ultimele zile, care ne au mobilizat sa pornim aceasta campanie
" Nu stiu sub ce forma sa cer ajutor in numele acestor copii, insa simt nevoia sa scriu despre situatia lor, sa scriu despre munca lor, despre manutele lor mici si sufletul lor mare...
Fac performanta in ceea ce fac, ne fac cinste noua - parintilor, dar si noua -romanilor , daca li s-ar da macar o sansa sa se afirme si sa ne afirme...

Dureros este ca unii sunt fortati sa mercantilizeze frumusetea asta si sa staruiasca in munca lor mai mult pentru a-si depasi conditia materiala deloc usoara si sa spere ca isi vor rasplati cumva, candva parintii pentru eforturile uriase pe care le fac achitandu-le orele de muzica, achizitionandu-le un instrument pe care sa practice. Dureros este ca , la 6 -7 -8 ani, cand ar trebui sa visezi in culori si forme vesele, resimti chinul parintelui care nu mai razbeste cu datoriile. Si asa se inaspreste inocenta unui suflet…

Nu scriu in numele nostru, ci al majoritatii celorlalti - colegi ai Sofiei, care practica pianul clasic , pentru care aceasta participare este epuizanta financiar.
Noi vom merge cu masina si in ceea ce ne priveste mai putem ajuta inca o fetita si pe mama ei, care face eforturi fantastice pentru a-si tine copilul la scoala de arta si ii asigura conditii decente de studiu. Este un monument de staruinta si daruire. Fiecare copil trebuie automat insotit de 1 parinte . Cazarea se va duce undeva la 177 euro/3 nopti.
Imi este jena sa scriu aici sa cer bani, pentru ca lumea este reticenta...dar nici nu pot sta sa nu vad cata zbatere este pentru parinti care ar face absolut orice posibil sa stie ca cei mici isi continua drumul asta frumos pe care au apucat, si din partea profesoarei, care stie mult mai bine eforturile si munca asidua a copiilor, dar si a celor mici care isi doresc sa mearga, sa concureze, sa cante, sa castige ... si spera chiar si la o excursie la Disneyland care e foarte aproape. Dar nu indraznesc sa mai ceara. Construiesc doar intre ei visul asta. Si el e tot mai mare...

Plecarea va fi pe 14.05, daca se pleaca cu avionul, sau pe 12.05, daca se pleaca cu microbuz - inca nu stim - acum stoarcem toate variantele, caci avionul este foarte scump (undeva la 200 euro/pers.). Deci avion+cazare/ parinte+copil: 577euro + 100 euro (un minim pentru hrana 4 zile) si daca e sa punem si cei 100 ptr. Disneyland - 777 euro/copil+parinte. Orice suma ar fi un ajutor, astfel incat sa nu fie 100% impovarator pentru ei si parinti, sa simta un minim de ajutor. "

O SA INCERC SA AVEM CAT DE CURAND SI UN CONT REAL, VERIFICABIL, GARANTAT DE CINEVA DE INCREDERE.


Karina MARIA DOBRE este in clasa I la Colegiul Matei Basarab din Rm. Valcea . A concurat la categoria Enfantin si a obtinut calificativul Tres Bien Finaliste.Va reprezenta Romania in Finală - PARIS 15-16 mai 2010.

Maria RADAU este in clasa I la Liceul de Arta, Rm. Valcea. A concurat la categoria Enfantin a obtinut calificativul Tres Bien Finaliste.Va reprezenta Romania in Finală-
PARIS 15-16 mai 2010. Tot in luna martie a acestui an a obţinutPremiul III la Concursul Naţional
Interpretare Instrumentală „Craiova-Piano”. Preşcolar fiind, a participat şi s-a calificat în Finală la Concours Musical de France, dar nu a reuşit să ajungă să concureze la Paris din motive financiare a obţinut Premiul III la Concursul Naţional de Interpretare instrumentală „Marele Premiu - Bucureşti -iunie 2009.



Stefania BOICEA este in clasa I la Liceul de Artă din Rm. Valcea. A concurat la categoria Enfantin. A obtinut calificativul Tres Bien Finaliste Va reprezenta Romania in Finală - PARIS 15-16 mai 2010.



Sabin BANESCU este in clasa a II-a la Liceul de Artă, din Rm. Valcea. A concurat la categoria INITIAL, fiind primul clasat între cei 11 participanţi ai categoriei. A obtinut calificativul Tres Bien Finaliste. Va reprezenta Romania în Finală - PARIS 15-16 mai 2010. În anul şcolar 2008-2009 a obţinut Mention Tres Bien la Concours Musical de France. A obţinut Premiul I la Concursul Naţional de Interpretare instrumentală „Marele Premiu”- Bucureşti -iunie 2009. În iulie 2009 a obţinut Premiul II la Concursul Internaţional de Interpretare „Giovani Talenti”- San Bartolomeo al Mare- Italia. În luna noiembrie 2009, la începutul anului şcolar, a obţinut Premiul II la Concursul Internaţional „Simone Delbert-Fevrier- la Nice- France. În luna martie 2010 a obţinut Premiul I la Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală „Craiova-Piano”.


SOFIA DEACONEASA are 6 ani si va merge la scoala in toamna acestui an.Concureaza la categoria Enfantin. A obtinut calificativul Tres Bien Finaliste, fiind prima clasată întrecei 24 participanti ai categoriei,din 11 ţări.Va reprezenta Romania in Finala PARIS 15-16 mai 2010 .


Stefan NASTASESCU este in clasa a II-a la Liceul de Artă din Rm. Valcea. A concurat la categoria INITIAL. A obtinut calificativul Tres Bien Finaliste.Va reprezenta Romania în Finală - PARIS 15-16 mai 2010. A participat la Festivalul „Johann Sebastian Bach”- Martie 2010 –Cluj, obţinând Diplomă de Excelenta.


Teodora Maria Serban este in clasa a III-a-la Liceul de Artă din Rm. Valcea. A concurat la categoria DEBUTANT II.A obtinut calificativul Tres Bien Finaliste fiind prima clasată între cei 6 participanţi ai categoriei. Va reprezenta Romania in Finală - PARIS 15-16 mai 2010.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites