Friday, April 16, 2010

ROMANIAN NATIONAL SECURITY-EPISODE2


Va spuneam ieri ca Hackerii nationalisti de la Romanian National Security au spart site-ul ziarului britanic Daily Telegraph contestand denumirea de “romanian gypsies” si au blocat doua dintre paginile cotidianului postand urmatorul protest: “Ne-am săturat să vedem cum nişte gunoaie ca voi încearcă să îşi bată joc de ţara noastră. Să ne creaţi o imagine cu totul alta faţă de cea reala şi numindu-ne romanian gypsies difuzând emisiuni de tot căcatul gen Top Gear. Dacă aţi avut tupeul să enervaţi o ţară întreagă, aflaţi că nu ne vom opri aici! România”. Postarea se încheie cu “Guess What, Gypsies aren´t Romanians, morons – Ghiciţi ce, ţiganii nu sunt români, cretinilor!”.

Hackerii au fost deranjati de controversatul episod al Top Gear, filmat anul trecut in Romania, in care cunoscutii prezentatori fac cateva remarci privind satele de tigani prin care treceau pe drumul spre Transfagarasan. Desi pe parcursul filmarii celebrii britanici au admis ca soseaua sapata in munte este “cel mai bun drum pe care au condus vreodată” – “amazing” si “close to perfection” – in momentul în care s-au deplasat în zonele rurale, Jeremy Clarkson şi-a pus pălărie şi a spus că “intră în ţara lui Borat”, făcând referire la filmul “Borat”, cu Sacha Baron Cohen în rolul principal. În timpul episodului, Clarkson mai spune: “Port această pălărie pentru ca ţiganii să creadă că sunt de-al lor (…) Mi s-a spus că pot fi violenţi dacă nu le place cum arăţi”. Transmiterea episodului l-a determinat pe ambasadorul Romaniei la Londra, Ion Jinga, sa intervina la BBC pentru editarea acestuia, solicitand eliminarea remarcii ca Romania este “o ţară a ţiganilor”, transmitea Mediafax la vremea respectiva. Jinga a adus la cunoştinţa producătorilor ponderea statistică a cetăţenilor din România, respectiv români 89,5%, de etnie maghiară 6,5%, de etnie romă 2,5% şi 1,5% din alte grupuri etnice. Cu toate acestea, episodul filmat în România a fost prezentat în mai multe circumstante nereeditat.

Ieri, cand am incercat sa intru pe cele doua pagini sparte ale Daily Telegraph, acestea erau deja inchise. Astazi am aflat noi detalii. The Guardian afirma, de exemplu, ca mesajul mai conţinea un link către episodul incriminat din Top Gear si un altul catre melodia “The Lonely Shepherd” a lui Gheorghe Zamfir folosita de Quentin Tarantino pentru coloana sonoră a filmului “Kill Bill”. Un alt zvon care circula pe gherilla online este ca hackerii au suscitat interesul baietilor de la SRI, mai ales datorita semnaturii… Prezint mai jos cele doua clipuri postate de RNS pe Daily Teleghraph – o performanta!


6 comments:

Deci chiar imi sunt simpatici tipii astia si ceea ce vor ei sa faca mi se pare corect.Sunt de acord cu ei, doar asa mai putem sa facem ceva pentru a mai corecta cat de cat imaginea, mi se pare un lucru inteligent sa dai exact in cei care s-au luat de noi adica de ziaristi.iar felul in care o fac adica exprimarea lor mi se pare directa si la obiect. Sper sa inchida si click si libertatea si otv si tot ceea ce ne polueaza psihic.

Bravo lor! Sunt baieti destepti, daca m-as pricepe m-as alatura si eu campaniei pe care o fac ei... Ii sustin in gand....

amen to that harap
gheorghita, da toti sintem alaturi de ei...

sri ar trebui sa nu`si bage coada ca baietii aia ciar au facut o treaba buna..... ofer invitatii pe lockerz.com

Romanii ar trebui sa invete sa nu se mai uite in gura celor care nu fac nimic decat sa ne tiganizeze, si sa ne inunde cu programe care nu sugereaza decat tiganizarea, posturi gen OTV, gent PRO TV, Acasa TV, Antena 1. Posturile astea ar trebuii sa renunte la campania de tiganizare a Romanie pentru ca nu fac altceva decat sa ne transforme in ceea ce spun ceilalti ca suntem. E normal ca lumea sa ne vada ca pe niste tigani cand doar ei ajung afara, doar ei sunt mediatizati atat la noi in tara cat si in afara tarii.
Ar trebuii ca televiziunile noastre sa faca un efort si sa renunte la aceasta tendinta.
NU SUNTEM TIGANI, SUNTEM ROMANI, NU AVEM NEVOIE DE MUZICA TIGANEASCA, VREM MUZICA ROMANEASCA, VREM DIVERTISMENT ROMANESC, NU BASCALIE CU INTELIGENTA = 0.
Sa ne auzim cu bine si Traiasca Romania.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites