Wednesday, April 21, 2010

NORUL VULCANIC VS.CHEMTRAILS

De când nu mai circulă avioanele, spaţiul aerian s-a mai curăţat de poluare. Un alt efect al norului vulcanic: de acum există şansa să plouă ceva mai mult

Norul vulcanic nu are numai efecte negative. Cel mai important efect pozitiv este faptul că, închizându-se traficul aerian, stratosfera nu mai este atât de poluată. "De fapt, putem crede că spaţiul unde circulă avioanele s-a mai curăţat, mai ales că acestea eliberează în stratosferă emisii, gaze cu efect de seră. Chiar ar merita studiată mai atent problema efectelor avioanelor asupra schimbărilor climatice", a declarat Aurora Bell, director de prognoză al ANM. Că este aşa o arată şi decizia Parlamentului European care a decis ca avioanele să fie incluse pe lista marilor poluatori.
Notă MDN.MD: Este foarte posibil ca norul provocat de erupţia vulcanului din Islanda să fi curăţat cerul de dîrele toxice - chemtrails - răspîndite ilegal şi organizat de avioane neînregistrate, pe parcursul a mai mulţi ani, îndeosebi primăvara şi toamna (în Moldova la fel, cu intensitate mare). Elitele mondiale plănuiesc şi organizează genocidul maselor, dar Dumnezeu le stă împotrivă, după Pronia Sa mîntuitoare.
Printre altele, la baza hotărârii Parlamentului a stat şi un studiu potrivit căruia numai între anii 1990 şi 2003 emisiile produse de transportul aerian internaţional pe teritoriul Uniunii Europene au crescut cu peste 70%. Până la această dată, însă, emisiile ar fi crescut chiar cu circa 90% faţă de acum 20 de ani. Specialiştii au calculat că asta ar însemna că un singur zbor dus-întors via Londra-New York ar elibera în spaţiu aceeaşi cantitate de dioxid de carbon ca şi încălzirea unei locuinţe din Europa, vreme de un an de zile.
Poluarea unui singur avion rămâne în aer vreme de câteva zile, ne-au explicat meteorologii. Or, pe cerul Euro pei circulă mii de aeronave. Acei "norişori" albi pe care îi vedem în aer la trecerea unui avion reprezintă nu numai aerosoli care condensează particulele de apă, ci şi gaze.
"După fenomenul 11 septembrie specialiştii au ajuns la concluzia că aşa-numitele «gaze de eşapament» ale avioanelor perturbă compoziţia atmosferică destul de mult. Acestea conţin în ele atât gaze cu efect de seră, cât şi aerosoli. Încă nu se ştie sigur în ce procente fiecare, respectiv care mai mult, care mai puţin. În atmosferă aerosolii trăiesc mai puţin, iar gazele cu efect de seră, mai mult", ne-a explicat Con stanţa Boroneanţ, cercetător climatolog şi vicepreşedinte al Societăţii Meteorologice Române.
Ea a adăugat că, într-adevăr, este posibil ca norul vulcanic să mai aducă şi temperaturi ceva mai scăzute, dar nu pentru mult timp, probabil câteva luni sau un an. Pe de altă parte, se poate întâmpla ca feno menul să aducă mai multe ploi, datorită aerosolilor din nor, care au capacitatea de a condensa particule de apă.
În ceea ce priveşte compoziţia norului, acesta conţine 60% praf şi nisip, informează Institutul pentru Ştiinţele Pământului din Islanda. În rest sunt oxizi de metale grele şi particule de metale care, precizează Ministerul Mediului de la noi, "se vor diminua semnificativ".
[...]
http://mdn.md/index.php?view=viewarticle&articleid=5927


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites