Saturday, April 10, 2010

IA UITE, IA UITE!

MOTTO: Eroismul este o atitudine morală alcătuită din aceeaşi plămadă ca şi sacrificiul de sine.
Dimitrie Gusti

Eroismul este relaţia divină care, în toate timpurile, uneşte un om mare cu alţi oameni
Thomas Carlyle


In timpul anilor petrecuti la putere, cei doi frati eurosceptici au provocat numeroase blocaje la nivelul Uniunii Europene, opunand-se ratificarii noului Tratat de la Lisabona si amanand termen nelimitat perspectiva aderarii la zona euro. Totodata, ei s-au opus negocierilor dintre UE si Rusia privind un extins acord economic.


Erau in Solidaritatea fondata de Lew Walesa, miscare anticomunista si catolica

După cum informează The Times, deja în luna mai primul proiect pentru exploatarea zăcământului de gaz de şist din Polonia va fi demarat de compania americană ConocoPhillips. După ea vor urma companiile americane Exxon Mobil şi Marathon, precum şi cea canadiană Talisman Energy.

Cu toate acestea, ţările europene încearcă de ani de zile să găsească o alternativă la livrările Gazprom, care asigură circa 255 din cantităţile de gaz necesare Europei.

În opinia specialiştilor, datorită acestor extrem de bogate zăcăminte descoperite în Polonia, Europa şi-ar putea diminua dependenţa faţă din livrările din Rusia. Oisin Fanning, preşedintele companiei britanice San Leon Energy, care a obţinut de asemenea licenţă pentru extragerea de gaz în Polonia, a declarat: "Acum are loc lupta pentru teritorii. Polonia va deveni un important producător de gaz.


Dacă va începe exploatarea industrială a acestui gaz, atunci Gazprom îşi va pierde poziţiile în Europa. Potrivit expertului, pentru exploatarea zăcămintelor poloneze manifestă un interes uriaş mari companii internaţionale, care "stau practic la coadă".

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites