Sunday, April 11, 2010

HOTII PARANORMALI



Politistii mileniului trei se confrunta cu o situatie mai putin obisnuita: bande de hoti cu puteri paranormale. "Avantajul" este ca pagubitii nu trebuie sa fie plecati de acasa.




Aceste bande actioneaza cu predilectie in Malaiezia, Indonezia si Java, dar si peste "drum", in Rusia. In urma jafurilor paranormale, au inflorit cabinetele de magie si cursurile de intarire psihica.


HIPNOTIZATI DE HOTI


La rusi, cele mai "obisnuite" jafuri paranormale sunt cele prin hipnoza. Desi actioneaza individual, hotii hipnotizatori fac parte dintr-o breasla foarte restransa, dar extrem de eficienta. Exista centre de selectie a persoanelor din bransa cu abilitati paranormale, dupa care acestea urmeaza un curs intensiv pentru a-si dezvolta puterile. Hipnotizatorii actioneaza la "deschidere", cel mai adesea sub acoperire de comis voiajori. Dupa cateva clipe fata in fata cu hipnotizatorul, victima cade intr-un somn adanc, iar "echipa de curatenie" actioneaza nestingherita. De obicei, victimele nu-si amintesc nimic. Politia e dezarmata in fata lipsei probelor incriminatorii, dar au aparut numeroase programe de "intarire a psihicului" impotriva hipnozei, unde multi instructori sunt fosti ofiteri din serviciile secrete.


ASISTAND LA PRADUIRE


Bandele asiatice sunt mai "antrenate". Ele nu trebuie sa se afle fata-n fata cu victima nici o secunda. Se actioneaza asupra ei din afara casei. Cameron Banjur, din Shangri (Malaiezia), locuia singur intr-un apartament modest, trudind pentru copiii sai, sa urmeze o scoala buna in Kuala Lumpur. Intr-o noapte, statea intr-un fotoliu si privea stirile la televizor, cand a simtit ca se prabuseste in sine insusi. A ramas in stare constienta, dar fara sa se poata misca sau vorbi, cuprins de teama. A vazut, ca prin ceata, niste siluete umbland prin apartament. Cand si-a revenit, in micul lui apartament nu mai exista decat fotoliul pe care statea. Disparusera pana si cadourile pentru copii. Politia a consemnat declaratia, dar l-a banuit ca a luat-o razna. Cum sa fii martor cand ti se jefuieste casa si... sa nu vezi nimic?


PESTISORII DE ACVARIU, PAZNICII CASEI


Totusi, in sud-estul Asiei, astfel de jafuri "magice" sunt destul de comune. S-a constatat ca si animalele din casele jefuite cadeau in stare de letargie, impreuna cu stapanii. Cainii de paza sunt ineficienti. Vrajitorii, care sunt mai cautati decat politistii pentru a rezolva astfel de probleme, si-au sfatuit clientii sa-si cumpere pestisori de acvariu. Ei sunt de parere ca incantatiile magice ale hotilor nu pot sa-si faca efectul daca vreo fiinta din casa ramane constienta, iar pestisorii sunt singurele fiinte asupra carora nu au efect descantecele. O alta metoda cu rezultate bune este imbracarea pe dos a unui maieu sau chilot, pentru a "intoarce" vraja. Nu se stie daca sfaturile au efectul scontat, cert este ca s-au deschis numeroase cabinete magice care dau astfel de sfaturi pe bani buni.


TOYOLII DIN JAVA


Ca o statistica, de departe cei mai buni sunt considerati hotii paranormali din Java. Ei desfac orice fel de incuietoare prin incantatii si "iarba fiarelor", un ingredient folosit si de hotii din tara noastra cu mult timp in urma. Asupra cainilor de paza, efectul incantatiilor lor este devastator si de lunga durata, transformandu-i din lei in mielusei. Desi unii spun ca acelasi efect se obtine si cu o bucata de blana de tigru, un alt accesoriu din trusa hotilor javaieni. Dar cel mai magic element este Toyolul, un spirit pe care il pun la treaba hotii aborigeni, pentru a fura de pe plantatiile arborilor de cauciuc.


DISPOZITIVE MILITARE


Cercetatorul Vasile Rudan este de parere ca hotii "paranormali" folosesc cel mai adesea dispozitive militare. Este vorba de dispozitive electronice directionale, cu efecte psihotronice, de intensitate medie in banda de infrasunete de joasa frecventa (3,4 hertzi) care induc stari temporale de teama paralizanta. Daca se folosesc doua astfel de dispozitive, simultan, la intersectia celor doua spoturi de infrasunete, efectele se amplifica, subiectii avand halucinatii vizuale, vazand siluete inexistente.
sursa ziare

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites