Saturday, April 24, 2010

Hacker-ul care a spart site-urile "Le Monde" şi "Daily Telegraph": "Ne-am săturat să fim îmbrânciţi, trebuie să punem piciorul în prag!"


Unul dintre hackerii care au spart recent site-urile a două publicaţii de prestigiu, "Daily Telegraph" şi "Le Monde", a acceptat, sub protecţia anonimatului, să vorbească despre motivele care l-au îndemnat să recurgă la această formă de protest.

Într-un interviu acordat pentru evz.ro, "Ion" (a refuzat să îşi desconspire adevărata identitate), unul dintre membrii grupului Romanian National Security, mărturiseşte că, la cei 17 ani ai săi, are o viaţă cât se poate de normală: învaţă pentruBacalaureat, iese în oraş cu iubita şi merge la petreceri cu prietenii săi.

Spune că este un tip naţionalist şi părinţii săi sunt printre puţinii care îi cunosc preocupările. Paradoxal, ceilalţi membri ai RNS, aproape 20 la număr, nu îi cunosc adevăratul nume.

"Ion" susţine că prin atacul informatic asupra celor două site-uri a urmărit doar să tragă un semnal de alarmă, nu să provoace daune, deşi ar fi putut: "Suntem o echipă de tineri care încearcă să apere demnitatea românilor. Ştiu că se spune că la rău nu trebuie să răspunzi cu rău, însă românii sunt, în general, mult prea toleranţi. Ne-am săturat să fim îmbrânciţi, trebuie să punem piciorul în prag! Dacă voiam, puteam sustrage informaţii confidenţiale, puteam infecta calculatoarele redacţiei şi pe cele ale cititorilor care accesau site-ul."

Gluma celor de la emisiunea Top Gear, care au prezentat un sat de rromi din România, dar şi gafa celor de la France 2, care au asemănat salutul românesc cu mâna întinsă de cerşetori, l-au înfuriat pe tânărul hacker.

"A fost o ironie, i-am lăsat să-şi bată capul cu traducerea", spune "Ion" despre mesajul postat pe site-ul "Le Monde".

El a explicat şi modalitatea prin care hackerii au reuşit să obţină acces la panoul de control al celor două site-uri: "Site-urile s-au `spart` printr-o metodă numita SQL Injection, prin care am extras datele de logare ale administratorilor, ne-am logat sub contul acestora, în panoul de control, de unde am uploadat pe serverul lor un script care ne uşura munca şi care ne dădea acces la tot serverul. Prin scriptul acela am modificat prima pagină".

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites