Monday, April 26, 2010

Flori de primavara care iti imbunatatesc sanatatea


Cel mai frumos dar pe care il poti oferi organismului tau pentru o functionare mult mai buna il constituie minunatele flori de primavara.

Toporasii
Ceaiul de toporasi te va ajuta sa scapi mai repede de tusea uscata si sa-ti tratezi insuportabilele simptome ale bronsitei. Tot cu acest ceai vei reusi sa scazi febra, sa combati infectiile digestive, reumatismul si tulburarile cailor urinare. Cum il prepari? Pune trei linguri de planta la 300 de ml de apa, lasa sa dea in clocot si strecoara. Produsul il poti folosi si extern, sub forma de cataplasme pentru eczeme, rani sau crapaturi ale pielii.
Lacramioarele
Pe langa parfumul inconfundabil, lacramioarele au si o serie de proprietati terapeutice de care merita sa profiti. Utilizeaza doar frunzele uscate, recoltate de preferinta inainte de deschiderea florilor. Din 10 gr. de planta adaugata la 200 ml de apa vei obtine o infuzie din care trebuie sa consumi cate o lingurita de trei ori pe zi. Foloseste ceaiul cu incredere atunci cand ai stari de ameteala, palpitatii sau tensiunea scazuta.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites