Saturday, April 10, 2010

De ce avionul preşedintelui polonez nu a aterizat pe aeroportul civil?


Foto EPAFără a se lansa în prea multe speculaţii, expertul militar rus Anatoli Baranov a exprimat trei întrebări la care nu a găsit încă răspuns în legătură cu tragedia de lângă pădurea Katyn, care, iată, că la 70 de ani de la masacrul celor 22.000 de ofiţeri polonezi s-a dovedit că este un loc blestemat pentru poporul polonez.

În primul rând, afirmă Baranov, colonel (r), nu este clar de ce avionul preşedintelui polonez nu a aterizat pe aeroportul civil din Smolensk, ci a trebuit să fie direcţionat spre aerodromul militar Severnâi, în condiţiile în care distanţa dintre ele nu este prea mare.

În al doilea rând, se întreabă expertul rus, cum a fost posibil ca la bordul unui singur avion să zboare un număr atât de mare de personalităţi din eşaloanele de vârf ale puterii de la Varşovia. Conducerea armatei poloneze practic a fost decapitată în urma acestui accident, constată el.

Şi, nu în ultimul rând, se întreabă Baranov, cum se poate ca flotila de avioane care deserveşte preşedinţia Poloniei să aibă în componenţa sa avioane vechi de tipul Tu-154 care sunt casate chiar în ţara lor de fabricaţie.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites