Thursday, March 4, 2010

Tezaurul de la Pestera Ungurul Mare


Putina lume stie ca in pestera Ungurul Mare din Muntii Padurea Craiului, judetul Bihor a fost descoperit, nu de mult, un tezaur deosebit. Aici, intr-o galerie sacra cu o lungime de aproximativ 60 de metri, arheologii au dat la iveala urmele unei necropole stranii. Se pare ca acolo era ingropata elita unui trib din perioada bronzului.

Din pacate, vasele funerare de ceramica si podoabele descoperite nu au permis o incadrare mai exacta a mortilor ingropati acolo, iar spatiul extrem de ingust – mai putin de jumatate de metru – nu permite arheologilor sa avanseze mai repede.

Astfel ca va mai dura un timp pana va fi descoperita identitatea reala a celor ce-si dorm somnul de mii de ani in pestera. In plus, specialistii inca nu au ajuns la o concluzie unanima in privinta celor morti, daca au fost incinerati sau pur si simplu ingropati, ambele metode putind schimba aproape complet istoria vechilor locuitori ai pamantului romanesc.

Se pare ca incet, incet, ies la iveala tot mai multe dovezi ale civilizatiei care ne-a precedat, aratand ca zona Romaniei a fost cea mai dezvoltata din Europa si ca de aici au pornit toate civilizatiile care acum ne ignora...

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites