Sunday, March 28, 2010

Manastirea Thamkrabok, cea mai dura clinica de reabilitare

Manastirea Thamkrabok, cea mai dura clinica de reabilitare (FOTO)

Desi numele celor tratati aici nu sunt niciodata dezvaluite, manastirea Thamkrabok a avut, de-a lungul timpului, numerosi pacienti faimosi, printre care se numara actori si politicieni de talie internationala.

Ascunsa adanc in padure, in nordul capitalei thailandeze Bangkok, la 140 kilometri departare de aceasta, manastirea budista Thamkrabok gazduieste alcoolici si narcomani din toata lumea. Spre deosebire de clinicile faimoase de detoxifiere precum Betty Ford, din California, sau Priory, din Londra, in jurul manastirii thailandeze nu roiesc paparazzi si este mult mai ieftina.

O luna la clinica Betty Ford costa 23.000 de dolari, in timp ce numai o saptamana la Priory il usureaza pe pacient de 5.000 de lire sterline. La Thamkrabok nu sunt necesari decat 3 dolari pentru mancare, deoarece tratamentul si acomodarea sunt suportate prin donatii.

Tratamentul de reabilitare de aici dureaza 10 zile si sunt bineveniti numai aceia care se inscriu de buna voie, urmeaza toate instructiunile si se dedica inlaturarii proastelor obiceiuri care i-au facut sa ajunga la manastire.

Atunci cand se decid sa mearga la Thamkrabok, pacientii trebuie sa inteleaga ca se inhama la o "trezire" dura. Indiferent de statutul lor social si de avere, trebuie sa doarma intr-o camera comuna, sa se destepte foarte devreme dimineata si sa accepte toate medicamentele oferite de calugari.

Poate suna usor de indurat, insa cele mai multe tratamente cu ierburi de la manastire fac pe orcine sa vomite tot ce a mancat, aproape instantaneu.

In afara de pilulele negre, dezgustatoarele bauturi din ierburi si tonele de ceaiuri, dependentii de alcool sau de droguri trebuie sa elimine raul si asudand in saune.

Dupa ce programul de 10 zile e complet, pacientii au optiunea de a mai ramane, sa mediteze si sa execute sarcini pentru manastire.

Atunci cand parasesc Thamkrabok, oamenii trebuie sa inteleaga ca nu vor avea sansa sa mai fie tratati vreodata. Daca pleaca si nu s-au vindecat inca, nu vor mai putea reveni.

Sursa: Odditycentral via descopera.ro

1 comments:

postarea ta ar trebui sa apara pe canalele nationale de reclame in locul reclamelor sau macar sa fii no 1 zelist pentru cateva zile ca sa citeasca cat mai multa lume ceea ce ai scris. parerea mea. si daca vrei un ciuc de la un strain, fa un semn cu ochiul si vidul bere se va face.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites