Tuesday, March 30, 2010

Atingerea numelor Creatorului

Atingerea numelor Creatorului

Lectia zilnica de Kabbalah

Postat in 16

Dr. Michael LaitmanMalchut, creatia, nu poate atinge Keter, pe insusi Creatorul. El este revelat creatiei in toate celelalte Sfirot,care separa Creatorul de Malchut. Ca raspuns, Malchut atinge similaritatea cu El in Lumina Reflectata in toate Sfirot. Aceste forme ale Malchut sunt numite atingeri ale numelor Creatorului.

Tot ce se intampla si tot ce simtim sunt manifestari ale Creatorlui care doreste sa se arate nou in aceasta forma. In jurul meu vad natura neanimata, natura vegetativa si animalele: cele materiale si cele spirituale. Toate acestea sunt forme ale Luminii, care sunt revelate astfel in dorintele mele, in Malchut; acestea sunt formele Creatorului in mine. Aceste forme pot fi o reflexie directa in mine, care nu cer similaritatea mea cu El. Cu toate acestea, aceste forme reflectate nu sunt adevarate, din aceasta cauza lumea noastra este atat de limitata si imaginara.
Cu toate acestea, cand voi incepe sa iau forme care ii corespund Lui, ele se vor numi numele Creatorului in mine, din moment ce ele sunt similare cu daruirea Lui. Cu toate acestea, aceasta nu este daruirea lui ci a mea. Daca creez o forma in mine care este similara cu daruirea Lui, iar daruirea Lui o imbraca, atunci daruirea noastra se numeste nivelul meu spiritual, adeziunea noastra, sau atingerea Creatorului.
Pe drumul meu in sus trec prin multe astfel de nume sau imagini ale Creatorului. Toate succesele mele sunt numele Creatorului.


Realitatea, adevar si imaginar

Lectia zilnica de Kabbalah. Perceptie

Postat in 16 Martie, 2010 la 2:07 pm

Dr. Michael LaitmanInainte de pacatul sau, Adam HaRishon a atins lumea doar intr-o singura forma, fara reflexia sa imaginara, in aceasta lume. Intreaga sa reusita a fost in interiorul Bina. El a fost nascut deja circumcis, ceea ce inseamna deconectat (taiat) de Malchut. Din cauza aceasta el a vazut doar adevarata forma a daruirii ce a fost in Bina. Cu toate acestea, toate celelalte forme de atingere a Creatorului au loc in interiorul conexiunii dintre Malchut si Bina.
Reflexia lui Bina in Malchut este considerata imaginara, in timp ce Bina este forma adevarata si autentica. Malchut este numit oglinda lui Bina. Bina si Malchut, realitatea, imaginar si adevarat, sunt conectate pana la Finalul Corectiei. Nu putem spune nici macar ca adevarul este cu totul adevarat deoarece noi intotdeauna atingem limitatul Malchut din Bina; perceptia lui Bina si Malchut se bazeaza pe reflexia lui Bina ce o primim inauntrul lui Malchut. Cu toate acestea, realitatea imaginara nu este un miraj, ci este mai degraba o reflexie care are o existenta adevarata.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites