Friday, February 19, 2010

RUGATI-VA PENTRU SORA NOASTRA!



Aceasta este povestea unei fetite in varsta de 10 ani numita Bar’ah, ai carei parinti erau doctori si impreuna cu care s-a mutat in Arabia Saudita in cautarea unui trai mai bun.


Ber’ah era foarte inteligenta, memorand intregul Coran cu tajwid, iar invatatorul ei ii spunea deseori ca ea ar trebui sa fie intr-o clasa inaintata, nu una primara.


Familia ei era restransa, dar dedicata Islamului si invataturilor sale. Pe neasteptate, intr-o zi, mama a inceput sa aiba mari dureri abdominale, iar dupa cateva teste si controale, a aflat ca sufera de cancer intr-o etapa avansata.

Mama s-a gandit ca ar trebui sa-i spuna fiicei sale acest lucru, mai ales ca aceasta s-ar putea trezi intr-o zi fara mama sa alaturi. Asa ca i-a spus: “Bar’ah, eu voi merge in Rai inaintea ta, dar vreau ca tu sa citesti Coranul pe care l-ai memorat in fiecare zi deoarece el te va proteja in aceasta viata…”

Fetita nu intelesese foarte bine ce incerca mama sa sa-i spuna, dar a inceput sa simta schimbarea starii ei de sanatate, in special atunci cand a fost transferata intr-un spital. Fetita obisnuia sa vina la spital dupa ore si sa-i recite Coran mamei sale pana la lasarea serii, cand o lua tatel ei acasa.

Intr-o zi, cei de la spital l-au sunat pe sot si i-au spus ca trebuie sa vina cat mai repede posibil, intrucat starea sotiei sale s-a inrautatit. Asadar, tatal a luat-o pe Bar’ah de la scoala si au pornit catre spital. Cand au ajuns, el a rugat-o sa ramana in masina … pentru a nu suferi un soc daca mama ei ar fi decedat.

Tatal a iesit din masina cu ochii plini de lacrimi si, in timp ce traversa strada catre spital, a fost lovit de o masina cu viteza mare si a murit in fata ochilor fiicei sale care a venit plangand la tatal ei…!

Tragedia lui Bar’ah nu a luat sfarsit inca… Vestea mortii tatalui ei a fost ascunsa de mama, dar dupa 5 zile a murit si aceasta, lasand-o pe Bar’ah singura in aceasta lume. Astfel ea a ramas orfana, iar prietenii parintilor sai au decis sa-i gaseasca rudele din Egipt care sa aiba grija de ea.

Dintr-o data, Bar’ah a inceput sa simta dureri mari la fel ca mama ei, iar dupa cateva teste si controale s-a confirmat ca e vorba de cancer. Spre surprinderea tuturor, ea a spus: “Slava lui Allah (elhamdulillah) , acum imi voi intalni parintii.”

Toti prietenii de familie erau socati si surprinsi de faptul ca aceasta fetita ce traise tragedie dupa tragedie, era rabdatoare si multumita de ceea ce ii prescrisese Allah!

Oamenii au inceput sa auda de Bar’ah si povestea ei, iar un saudit a decis sa aiba grija de ea … El a trimis-o in Anglia pentru tratamentul acestei boli.

Unul din canalele islamice a intrat in contact cu aceasta fetita, rugand-o sa recite din Coran. Iata vocea ei minunata recitand…

http://www.youtube.com/watch?v=NnNS9ID9Ecw

Ei au contactat-o din nou inainte ca ea sa intre in coma, iar ea s-a rugat pentru parintii ei si a cantat un cantec.

http://www.youtube.com/watch?v=yD5S-jtxFls

Zilele au trecut si cancerul s-a raspandit in intregul sau corp, fapt pentru care doctorii au hotarat sa-i amputeze picioarele, ea insa a ramas rabdatoare si multumita de destinul prescris de Allah. Dupa cateva zile, cancerul a patruns in creier, doctorii hotarand sa o opereze urgent din nou pe creier. Acum corpul ei se afla intr-un spital din Anglia in coma profunda.

Rugati-va pentru sora noastra!

2 comments:

chiar voiam sa postez asta azi,dar mi s-a parut prea trist si am renuntat. il postez acum

ma gindeam ca daca ne rugam mai multi poate o ajutam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites