Friday, February 19, 2010

MEDITATIA DE PURIFICARE AL CELUI DE AL 16LEA KARMAPA

A FOLLOW UP DE LA SEMINARUL DIN DESERT CU LAMA OLE.



CELE PATRU GINDURI

Simtim curentul fara forma de aer ce iese din nas, si focalizindu-ne pe el privim spre virful nasului; lasam gindurile sa treaca fara a le evalua.
Apoi ne focalizam pe cele 4 ginduri de baza care intorc mintea catre eliberare si iluminare:

1-recunoastem pretioasa oportunitate din aceasta viata de a aduce beneficii nenumaratelor fiinte simtitoare prin metodele predate de buddha. Putini oameni au avut karma buna de a le intilni si inca mai putini sint capabili de a le folosi.

2-ne reamintim impermanenta lucurile compuse. Doar spatiul clar si nelimitat al mintii pure dureaza, si este nesigur cit de mult timp conditiile vor ramine ca noi sa il recunoastem.

3-intelegem cauzalitatea- ca de noi depinde ceea ce se intimpla. Gindurile trecute, cuvintele si actiunile devin starea noastra prezenta si chiar acum sadim semintele viitorului nostru.

4-vedem motivele pentru care trebuie sa ne lucram mintea. Iluminarea este extazul din afara timpului si nu putem sa ii ajutam pe ceilalti daca sintem intr-un stadiu de confuzie si suferinta.

REFUGIU

Pentru binele tuturor fiintelor simtitoare luam refugiu:
In Buddha-deplina dezvoltare a mintii
In invataturile sale care ne-au adus aici
In Sangha-prietenii nostrii de pe drum
In Lama, care aici este al 16lea Karmapa. El uneste binecuvintarile, metodele si protectia care ne sint necesare dezvoltarii rapide.

CONSTRUCTIA

Acum, din spatiul pur din fata noastra se condenseaza forma aurie si transparenta a celui de al 16lea Karmapa, un cimp radiant de energie si lumina pura.
El are pe cap Coroana neagra a Dakinilor, a carei forma poate trezi aspectul cel mai adinc al constientei mintii. Fata sa este aurie si blinda.El ne vede, ne cunoaste si ne doreste tot ce este bine.
In miini tine un dorje si un clopot incrucisate la nivelul inimiii. Ele exprima starea de compasiune si de intelepciune ce sint inseparabile. Sezind in postura de meditatie este inconjurat de lumina.

Karmapa uneste Spatiul si Extazul si reprezinta activitatea tuturor buddhasilor. Esenta sa este aici, chiar daca percepem sau nu o imagine clara.
Ne dorim cu toata puterea sa implinim in noi calitatile sale iluminate pentru beneficiul tuturor fiintelor simtitoare.
Karmapa ne cunoaste dorinta. El zimbeste si se apropie de noi. Acum ramine la o distanta confortabila, in fata noastra.

"Multiubite Lama, esenta tuturor buddhas, te rugam arata-ne puterea care inlatura ignoranta si obscuratiile tuturor fiintelor simtitoare si ale noastre. Fie ca lumina nedependenta de Timp a mintii sa fie recunoscuta in interiorul nostru."

BINECUVINTAREA

CORPUL

O lumina puternica radiaza dintre sprincenele lui Karmapa si intra in acelasi loc in fruntea noastra. Capul ne este umplut cu o puternica lumina clara. Aceasta dizolva toate impresiunile deranjante ale creierului, nervilor si simturilor. Toate cauzele si tiparele actiunilor daunatoare dispar si corpul ni se relaxeaza. Acesta devine o unealta constienta pentru protectia si ajutorul celorlalti.Retinem in noi lumina clara cit de mult dorim si experimentam vibratia interioara a silabei OM.

VORBIREA

Emanind din gitul lui Karmapa, o raza radianta de lumina rosie ne intra in gura si git, dizolvind toate dificultatile din vorbirea noastra. Toate impresiunile karmice ale cuvintelor daunatoare, ale cuvintelor confuze dispar si devenim cosntienti de vorbirea noastra. Aceasta devine compasiune si intelepciune, o unealta puternica ce aduce beneficii celorlati. Impreuna cu lumina rosie retinem in noi vibratia profunda a silabei AH.

MINTEA

Din inima aflata in centrul corpului transparent al lui Karmapa, o intensa lumina albastru inchis tisneste si ne umple pieptul cu stralucirea sa. Orice lucru daunator ne paraseste mintea. Sentimenetele confuze si ideile fixe se dizolva si mintea noastra devine bucurie spontana. Ea este Spatiu si Extaz inseparabile. Impreuna cu lumina vibram silaba Hung.

TANSMISIA MARELUI SIGILIU-MAHAMUDRA

Acum cele trei lumini se aliniaza si intra in noi in acelasi timp. Astfel obtinem stadiul esential al Marelui Sigiliu.
In timp ce facem aceasta vizualizare cintam mantra KARMAPA KHENNO. Astfel puterea tuturor buddhasilor lucreaza in si prin noi.
Repetam tare si in interior
KARMAPA KHENNO

COMPLETAREA

In fata noastra, forma aurie transparenta a lui Karmapa si a Coroanei sale negre bIncuvintate se dizolva intr-u curcubeu de lumina. Cade peste noi, in noi, este peste tot si toate formele dispar. Nu mai exista decit constienta pura, fara centru, fara limite.

PAUZA DE LINISTE
Gindurile si fenomenele sint jocul liber al Spatiului.
PAUZA DE LINISTE

ACTIVITATEA

Acum tot ce ne inconjoara, aceasta lume si toate lumile apar, perfecte si pure. Fiecare atom vibreaza cu bucurie si este tinut in uniune cu ceilalti atomi de forta iubirii; totul este proaspat si plin de inteles, radiaza potential nelimitat.
Fiintele se manifesta departe si aproape. Ele sint toate buddha feminini si masculini, chiar daca o stiu sau nu. Sunetele sint mantre si toate gindurile sint intelepciune pentru simplul motiv ca se pot manifesta.

Ne simtim corpul condensindu-se din spatiul pur. Este putere si bucurie. Ceva esential s-a intimplat.
Inainte eram corpul nostru si de aceea vulnerabili in fata virstei, bolii, mortii si pierderii celor dragi.
Acum avem corpul. Acesta si vorbirea sint unelte constiente pentru a aduce beneficii tuturor fiintelor vii.
Adevarata noastra esenta, si acum o stim, este constienta pura pe care tocmai am experimentat-o.
Ea era prezenta si cind forma nu exista.

Decidem sa pastram acesta intelegere in toate situatiile vietii si ne dorim ca impresiunile karmice bune care tocmai au aparut sa devina fara limita.
Fie ca ele sa duca tuturor fiintelor singura bucurie ce dureaza, cea a mintii cunoscatoare.



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites