Sunday, January 31, 2010

BODDHISATTVA FRITZ







Am fost la un seminar de 5 zile in desert..despre practicile de buddhism tibetan invatate acolo o sa scriu curind.
Practica principala a fost PHOWA-transferul de constiinta.

Unul dintre prietenii pe care mi i-am facut acolo- rus israelian, are un ciine imens, o corcitura intre comunitar si lup, cenusiu nisipiu cu ochi de chihlimbar. Numele sau este Fritz.
Sa va spun ca in fiecare noapte dormea cu mine in cort si nu misca orice se intimpla?Nu asta e important....Ceea ce m-a mirat a fost faptul ca, in cele 8-10 ore de practica zilnica cu care lama ne-a"torturat'-evident ca noi bietii oameni oboseam, ne foiam, ne pipileam, ne era foame, sete, etc orice numai sa nu ne focalizam ope practica.
Singurul dintre noi care nu se misca INDIFERENT CITE ORE DURA MEDITATIA era Fritz.

Fritz incremenea in pozitia in care il lasa stapinul lui si de fiecare data cind repetam mantra de scoatere a constientei prin crestetul capului-mantra HIK-Fritz latra un sunte f asemanator cu mantra. Doar o data, ca si noi.Fritz imi aducea aminte de Manfred ciinele=vrajitor al Taishei Abelar din Trecerea vrajitorilor.

Fritz nu era singur in aceasta practica.Din a doua zi o pasare gri de desert a venit si exact ca si el, la sfirsitul proiectiei, imediat dupa ce noi repetam mantra, pasarea scotea foarte clar sunetul HIK.

Iar azi, in ultima zi, in cortul imens in care 300 de persoane repetau mantrele de trecere, au aparut 3 gazele-mama, tata si copilul, care curioase si=au bagat boticul printre noi si au ascultat cuminti citeva minute lectura.
Cu adevarat cele 6 tarimuri s-au intrepatruns..

Si desigur, la sfirsit, lama ne-a povestit ca in Elvetia au avut la sfirsitul seminarului un semn foarte straniu, o barza uriasa care a zburat deasupra salii, si ne=a multumit ca nu sintel ca raver-ii din Zurich care au inceput sa strige si au speriat barza...si iata, minune, barza noastra israeliana a aparut chiar in acel momnet, un avion de lupta F16=nici nu se putea mai clar semn, care a zburat extrem de jos.....

Acum ma duc sa ma spal ca am nisip in dinti, in par si pe fata, deoarece minunatul Hamsin a maturat ieri si azi locul in care am campat
-va urma-

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites