Saturday, November 14, 2009

DESCOPERIRILE DIN BUCEGI

L.E.-NOSTRADAMUS 2012 IN ROMANA

L-AM GASIT PE YOUTUBE TRADUS.

Piatra insemnata – Colti , judetul Buzau
















O ştire :

Arheologii de la Muzeul judetean Buzau au descoperit in zona asezarilor rupestre din Muntii Buzaului o piatra gigantica inscriptionata cu semne apartinand unei civilizatii necunoscute. "Piatra insemnata", cum a fost supranumita, este in forma de ciuperca si se afla la Brotari, comuna Colti, locul altor celebrele asezari rupestre, Aghaton si Fundul Pesterii, care cuprind simboluri incepand din Epoca Bronzului si pana in perioada crestinismului timpuriu.
Directorul Muzeului judetean Buzau, Doina Ciobanu, a spus ca "sunt semne absolut ciudate, in forma de triunghi, steluta sau patrat, cu certitudine facute de o fiinta umana, care nu se regasesc in nici o scriere cunoscuta pana la aceasta ora". Piatra insemnata a fost ingropata de arheologi pentru a nu fi distrusa de turisti sau de alti amatori de senzational. Scrierea va fi prezentata in luna septembrie istoricilor din intreaga lume cu prilejul Simpozionului international de la Sinferopol, Crimeea, unde sunt invitati si istoricii buzoieni
.

Exista in Biserica dintr-o piatra din Aluniş semene cu onduleuri de literă , semene nedescifrate , pe langă cele chirilice , sau semene – desen , ca la Fundu Pesterii – Nucu : sabii akinakes.
Se stie despre această piatră de cand mă ştiu , cineva a redescoperit-o din întamplare şi a lasat puţin uşa deschisa. Savanţi din Iasi şi din Bucuresti , oameni pricepuţi în semne , au facut apropieri , comparaţii, alfabetul runic, Wulfila , scriere pelasgică, alfabet local, etc. nimic sigur.
Semnele din rupestrele de la Nucu ar trebui turnate în plumb : sunt în pericol şi mai sunt tot atat de valoroase. Cel putin piatra este acoperita cu frunze … adica ne miscăm greu !
M-am nascut in com Colti şi am copilarit şi am trait acolo cei dintai 32 de ani ai vieţii mele : toponimul Brotari ( B + rotari) nu există , piatra se afla in alt loc , departe de rupestre . Misterul ( incă unul !) este că semne ale pietrei se află, se pare , şi pe una din Stancile lui Leonardo şi, în mod sigur ,la Nucu
.
Am gasit pe NET alfabetul lui Wuilfila : semnele pietrei aduc a raboj , te fac să te gândesti la abac.
Ar trebui cercetată Culmea Spatarului fir cu fir : oamenii se urca in a.t.v.-uri., ajung la Dionisie , se urcă pe scară
, fotografiază şi se intorc la oras unde scriu articole , sau se laudă, sau dau indicaţii pe vreun forum.
Grotele cer să fie studiate de o echipa complexă ( nu am nimic cu ziariştii-chiar mi se pare incitant felul cum manuiesc senzaţia); in orice caz ceva trebuie sa se urnească !
Cu ipotezele trebuie mers pană in pânzele albe : această reţinere o dă surplusul de bun-simţ specific şi romanului , însă
, cateodată este necesar sa treci peste , altfel templele din Egipt ar fi şi astazi mute . Iaraşi sunt de acord : unde nu şti , unde nu eşti sigur , cel putin trebuie să taci , inventezi nume de locuri ( satul Brotari !?). La Peştera lui Agaton există un – desen- o harta , cu alte semne şi litere alături : ar trebui catalogate , poate cei de mâine nu au chef să tacă. Pentru subiectul – rupestre – trebuie luat în seama Odobescu : le-a vizitat în 1871, a fost însotit de cineva talentat în a face desene , aeste desene există; de exemplu : spune Odobescu că la acel an nu mai exista schitul de maici de la Coltii de Sus şi că a ramas numai satul care de atunci şi pană mai acum 10 ani s-a numit Calugarite ( subsemnastul a invăţat carte cu 7 copii din Calugarite !) . Au ramas casele , unele acareturi şi curtile îngradite. La fel şi satul Lupoaia. În această zonă exista piatra cu pricina; tot acolo Peştera Tartarului. Acele locuri au acelaşi fel de piatră ca la Aluniş sau Nucu , însa distanţele sunt mari.
Ce se arată prin poze este Bisericuţa lui Iosif; cine scrie aceste rânduri nu este specialist nici cel puţin în vreun domeniu apropiat , totuşi se poate observa că semnele de pe piatră ( simple de altfel : drepte si semidrepte – cu sagţi ) nu sunt litere, câte un conglomerat de semne este prea complicat să fie literă.
Cele patru axe de simetrie ale unui dreptunghi – toate in acelaşi desen – dau o literă complicată.
Faptul ca acelaşi conglomerat se repetă – te face să taci.
În zonă sunt cruci din piatra de Ciuta care conţin texte nedescifrate. Se cuvine a fi luate unele masuri de protecţie demne de secolul acesta : aceste vestigii ar trebui acoperite în cupole de sticla incasabilă şi nu îngropate, iar pană la ele ar trebui drum de platină şi nu de asfalt.
Propozitia care spune ca au fost ingropate ca să nu le strice vreun om – mi se pare incredibilă.
Aceste vestigii sunt multimilenare, le-a deteriorat timpul , pe unele, şi turiştii – pe altele.
Ar trebui îndreptata confuzia de locuri : Agatonul şi Fundu Peşterii sunt la Nucu, com Bozioru, Aluniş este un sat din com Colţi , rupestre sunt şi colo şi colo , chihlimbar şi Scorpionul de Camboru ( carpaticus) numai la Colţi, Brotari nu există.

Piatra însemnată se află pe valea Colţilor de Sus , în arealul fostelor sate: Călugăriţe şi Lupoaia – locul se numeşte BROSCARI.

A trecut luna septembrie !
Adresa nr 1 : http://www.octogonul.myforum.ro/5-vt67.html?postdays=0&postorder=asc&start=120

Adresa nr 2: http://picasaweb.google.com/rot.grigore/RupesteAlunisNucu#

Găsiţi fotografii şi in alte locuri de pe Net. Ce părere aveţi ?

Piatra are 20 tone . Semnele de la Colţi se aseamănă cu cele prezentate din Munţii Neamţului. Adresa nr 3: http://www.gardianul.ro/2008/05/25/societate-c12/mistere_in_muntii_neamtului_tablite_imprimate_cu_cele_mai_vechi_scrieri_din_lume-s114482.html

Sa fie bine !
sursa strasihastrii

PROGRAMUL LUI LAMA



TRIMIS DE PRACTICANTII DIN UNGARIA, PENTRU CEI INTERESANTI DE INVATATURI AUTENTICE BUDDHISTE.







E IN BUDAPESTA, DAR ASTA INSEAMNA CA VINE IN CURIND SI LA NOI.

CU O SCIRBA INFINITA ANUNT PE ACEASTA CALE CA ASA ZISII AUTOPROCLAMATI PRACTICANTI DIN BUCURESTI CARE I-AU SPUS LUI LAMA CA O SA ANUNTE PE TOATA LUMEA DESPRE PROGRAMUL LUI, FAC ANUNTURI DOAR UNOR...ALESI..PROBABIL PARTENERI DE AFACERI CU EI,IAR NOI, PLEBEA SAU PROSTIMEA NU MERITAM SA AFLAM.

DIN FERICIRE UNGURII SINT CORECTI SI NE ANUNTA SI PE NOI. DACA DORITI SA PARTICIPATI, IATA PROGRAMUL:

L.E.-SPECIFIC GRUPURILOR 'SPIRITISTE' DIN ROMANIA, NICI NU MAI TREBUIE SA MA ASTEPT LA CEVA BUN. ACOLO UNDE EGOUL ESTE DOMN SI DUMNEZEU, SPIRITUL TACE.

DECI PROGRAMUL

Master Tanpai Rinpoche tomorrow in Budapest

Program:
- Intensive teachings upon the unity of all religions and enlightenment for the world- Fire ceremony

- Party to celebrate the unity of all religions with free gulyas

Date:

November 15, 2009 (Sunday)
Teaching: 11:00 - 16:00h
Party: from 16:00h

Place:
Budapest, Németvölgyi út 132.

Farkasrét coffee shop (in front of the main gate of Farkasrét cemetary)

Please bring your fire ceremony text as well as warm clothes and blankets.

Information:
Zsuzsanna Vincze: +36 70/286-1572

MUMIILE ALBE DIN CHINA

Cu 3000 de ani inainte de descoperirea Chinei de catre Marco Polo, razboinicii sciti, albi cu par rosu, faceau comert cu Orientul Indepartat.
Citeva mumii extrem de bine conservate, vechi de 3800 de ani, aduc noi informatii intr-o ecuatie misterioasa...bronzul care s-a"descoperit in Sumer" acum 3500 de ani a fost folosit prima data de ai nostrii acum 3800 de ani..si tot ei l-au adus in China...


EFECTE SECUNDARE ALE VACCINULUI-BONUS MUSULMANII FORTATI SA SE VACCINEZE

Franta: Posibil caz de sindrom Guillain-Barré, dupa vaccinarea impotriva A(H1N1)

"O boala rara a sistemului nervos periferic a fost depistata la un pacient in Franta, posibil dupa vaccinarea imporiva gripei porcine, a anuntat Ministerul Sanatatii

Cazul a fost semnalat in cadrul dispozitivului de urmarire a efectelor vaccinarii, precizeaza un comunicat al ministerului, in prima zi a unei campanii nationale de vaccinare, marcata de o prezenta slaba si de neincredere fata de vaccin.

In fiecare an, in Franta, intre 1.700 si 1.899 de persoane cu sindrom Guillain-Barré sunt internate, adica aproximativ cinci pe zi, afirma ministerul, care precizeaza faptul ca, in majoritatea cazurilor, aparitia sindromului Guillain-Barré este legata de un episod infectios, bacterial sau viral, precum gripa, relateaza AFP.

Autoritatile au subliniat ca "atribuirea unui caz de sindrom Guillain-Barré unei vaccinari necesita o expertiza aprofundata", care va fi desfasurata de Agentia de securitate sanitara a produselor de sanatate (AFSSAPS).

Ministrul sanatatii, Roselyne Bachelot, si-a luat angajamentul sa dea dovada de "transparenta in ceea ce priveste efectele secundare ale vaccinarii impotriva gripei porcine", precizAND ca va publica un buletin in acest sens.

Vaccinarea impotriva gripei porcine, gratuita si voluntara, a inceput in Franta, joi. Ministrul sanatatii s-a vaccinat de asemenea, pentru a da un exemplu populatiei si a dat asigurari ca si presedintele Nicolas Sarkozy va proceda la fel.

In pofida unei campanii intense de informare desfasurate de Ministerul Sanatatii, neincrederea persista in randul populatiei, potrivit celor mai recente sondaje. Doar aproximativ 20% dintre francezi intentioneaza sa se vaccineze, pentru ca se tem de efectele secundare."

zice 9am

DAR, CONFORM SONDAJELOR 9% DINTRE CETATENII FRANCEZI VOR SA SE VACCINEZE..ACEASTA ESTE CIFRA REALA.
MAI MULT, IN ARABIA SAUDITA UNDE A INCEPUT HAJJ, PELERINAJUL ANUAL LA KABBA, MUSULMANII CE VOR SA PARTICIPE TREBUIE SA SE VACCINEZE OBLIGATORIU, ALTFEL NU LI SE PERMITE INTRAREA IN TARA.
WTF?ASTIA VOR SA DECIMEZE POPULATIA ARABA? SAU MUSULMANA?
STIM CA SAUDI SINT MINA-N MINA CU AMERICANII, DAR CHIAR ASA?

VA DATI SEAMA CA OAMENII ACEIA STRING UNEORI O VIATA INTREAGA BANII CA SA AJUNGA IN HAJJ-PELERINAJUL OBLIGATORIU MACAR O DATA IN VIATA-SI AJUNSI LA AEROPORT LI SE SPUNE:"FRATE NU POTI INTRA DECIT DACA TE VACCINEZI"
E CLAR. IT'S A WAR!

Documentar Socant despre Fenomenul OZN

PIRAMIDELE DIN BOSNIA




















MOTTO:

"All that was great in the past,

was ridiculed, condemned,

combatted, suppressed."

Nikola Tesla




Recent descoperite linga Sarajevo, piramidele Soarelui, Lunii si Dragonului sint cercetate in prezent.
Recreate cu ajutorul tehnologiei 3D ele sint identice cu cele mayase.
pE CIND SE VA SPUNE ADEVARUL SI DESPRE PIRAMIDELE NOASTRE, CELE INGROPATE SUB SARMISEGETUZA?

SHIVARATRI

Sâmbătă 14 noiembrie/Duminică 15 noiembrie, între orele 23.30-01.00 – SHIVARATRI, meditaţie de comuniune cu SHIVA.


shiva yantraMAHASHIVARATRI, marea noapte spirituală a lui SHIVA, este traditional închinată în India lui Paramashiva (Supremul SHIVA). Adoratorii lui SHIVA o consideră în unanimitate ca fiind cea mai sfântă noapte a anului. Noaptea de MAHASHIVARATRI, este totdeauna noaptea cea de dinaintea zilei de lună nouă, în februarie-martie (este vorba de luna lunară PHALGUNA care se calculează potrivit sistemului astrologic indian). Yoghinii avansati consideră această ocazie exceptională, atât ca fiind o minunată posibilitate spirituală, cât si ca fiind o mare sărbătoare. De aceea ei postesc atunci toată ziua si veghează meditând intens cu mantra-ele lui SHIVA (Laya Yoga) toată noaptea. Cei initiati meditează într-un mod simplu rostind neîntrerupt, transfigurati, numele lui SHIVA, sau doar cântă plini de fervoare imnuri de slavă către SHIVA, ori adoră faimosul simbol SHIVA Lingam si aspiră cu dragoste si din toata inima către Paramashiva, care în realitate nu este altul decât Dumnezeu Tatăl.

Vedele spun în această directie: "Domnul Dumnezeu, cel Atotputernic si Omniprezent sălăsluieste permanent - în mare taină - în inima tuturor fiintelor constiente care îsi întorc cu dragoste fata către El." Hindusii consideră că este foarte important să trăiesti permanent în apropierea unui templu si tocmai de aceea ei au construit atât de multe temple. Acesta este, spun ei, un act demn de laudă, în fata lui Dumnezeu care aduce binecuvântarea atât în această viată cât si în cele următoare. Viata religioasă a indienilor are drept centru principal fizic, templul. Căci aici, în "Casa Domnului" noi ne îngrijim cu totii, foarte usor, de relatia noastră cu Dumnezeu Tatal.

Deoarece nu vor să fie departe de Dumnezeu prea mult timp, indienii care sunt plini de credintă în El merg la templu cel putin o dată pe săptămână si se străduiesc din răsputeri să participe la fiecare sărbătoare spirituală importantă, atunci când diferitele Shakti-uri (Puteri feminine manifestatoare) ale lui Dumnezeu se manifestă plenar si foarte puternic în anumite perioade ale anului. Adoratorii lui SHIVA realizează zilnic PUJA - sau cu alte cuvinte, adorarea plină de fervoare a lui SHIVA - în templu. Tocmai din această cauză aproape toti adoratorii lui SHIVA, vizitează templele lui SHIVA in ziua cea mai sacră din intregul an, care este dedicată in intregime sărbătoririi lui SHIVA - MAHASHIVARATRI. Ei se apropie mai ales atunci de templu plini de veneratie si umilintă deoarece acesta reprezintă efectiv Casa lui Dumnezeu pentru fiecare dintre ei.

In Vede se spune: "Fie ca Domnul Dumnezeu sa fie asfel multumit prin cantecele noastre de lauda. Intocmai ca un intelept printre oameni, fie ca aspirantul sa aduca plin de fervoare ofranda cuvenita fiintelor divine! Mare, coplesitor si plin de taine teribile este, o Doamne Dumnezeule, numele Tau" AUM NAMAH SHIVAYA.

shiva yantra 2Aceasta noapte misterioasa, cu totul deosebita din punct de vedere spiritual si profund sacra, care este noaptea de MAHASHIVARATRI, va sosi in curand. Sa urmarim, stiind toate acestea, cu totii ca aceasta noapte extraordinara sa devina si pentru noi unul dintre cele mai importante evenimente spirituale ale vietii noastre. Sa ne amintim macar in aceasta noapte in mod constant ca telul nostru esential in aceasta viata, este realizarea acum si aici, a lui Dumnezeu Tatal, si plini de dragoste sa ne apropiem cu inimile inflacarate de SHIVA. Sa urcam, fiind animati de o aspiratie gigantica, pe culmea muntelui sfant Kailasa - care se afla permanent in interiorul nostru, la nivelul centrului coronar (Sahasrara) - sa traim cat mai profund si plenar prezenta tainica a lui SHIVA in noi insine ca fiiind propiul nostru Sine Nemuritor (ATMAN), ce patrunde neincetat tot Macrocosmosul. Sa ne purificam inainte cat mai profund intreaga fiinta si sa facem in aceasta noapte din inima noastra un izvor curat de iubire divina, aspirand totodata sa traim in armonie divina cu marea familie spirituala din care facem parte. Sa ne gandim cat mai des la SHIVA, incepand chiar de acum, purificandu-ne astfel cu ajutorul lui Dumnezeu mintea si inima pentru a asecensiona cat mai repede zilnic, spre piscul realizarii lui Dumnezeu care se afla in fiinta noastra (Sahasrara).

Una dintre cele mai sfinte nopti spirituale ale anului se apropie si, daca vom fi pregatiti cum se cuvine, ea ne poate transforma profund si definitiv prin gratia cea tainica a lui SHIVA. Daca vom fi pregatiti, vom primi multe daruri spirituale in cea mai inaltatoare si cea mai minunata sarbatoare spiritualaa anului. Avem cu totii aceasta minunata posibilitate care nu asteapta decat sa se manifeste din plin in noi. Se afla deci in puterea noastra sa optam aici si acum pentru aceasta miraculoasa posibilitate. Asadar, sa aspiram din toate puterile pentru ca, pe fiecare dintre noi, aceasta noapte sa ne apropie cat mai mult de SHIVA, Marele Mantuitor Divin. In fond, descoperirea plenaraa lui Dumnezeu nu este chiar scopul venirii noastre pe aceasta planeta? Putem sa facem din mintea noastra scopul venirii noastre pe aceasta planeta? Putem sa facem din mintea noastra mai ales in aceasta noapte sfanta, un altar inchinat lui Dumnezeu. Procedand astfel, vom constata ca atunci toate celelalte ganduri devin in mod firesc nesemnificative.

In noaptea de ShivaRatri, sa pastram mental tacerea, care ne va ajuta sa realizam Laya Yoga cu o mantra a lui SHIVA ce ne va pune in stare de rezonanta cat mai profunda cu SHIVA. Sa nu uitam de asemeni ca noaptea de Shivaratri, inseamna in primul rand, bucurie sublima, divina. Viata spirituala autentica este inainte de toate o viata plina de bucurie. Cu cat iradiem in jurul nostru mai multa bucurie si fericire, cu atat dovedim ca ne aflam mai aproape de Sursa Suprema nesecata a Bucuriei si Fericirii.

shiva lingam"Shivaratri" inseamna si "noaptea revarsarii Gratiei Divine". In aceasta directie, traditia indiana mentioneaza ca, in special cu acest prilej, fiinta umana ar trebui sa-l adore, plina de daruire si cat mai frenetic pe SHIVA, ca ipostaza a lui Dumnezeu Tatal, tot timpul noptii. Mai ales in aceasta noapte, yoghinii si adoratorii lui SHIVA raman treji, invocandu-l, necontenit si din toata inima, pe SHIVA. A face atunci altceva (de exemplu, a citi, a face conversatie, etc.), doar pentru a ramane treaz, nu este de nici un folos. In schimb, a ne petrece noaptea de Shivaratri adorandu-l pe SHIVA, in anumite moduri (inclusiv facand dragoste, numai cu continenta, consacrand atunci, in mod total, fructele acestei fuziuni lui SHIVA), ne va sfinti si ne va umple de Gratia Divina pentru intreaga viata.

Lectia spirituala pe care ne-o ofera noaptea de Shivaratri, este aceea ca noi, ca yoghini ar trebui sa nutrim, mai mereu, numai ganduri curate si pline de sfintenie, pentru a fi, aproape intotdeauna, plini de stari dumnezeiesti. Tocmai de aceea, trebuie sa urmarim, mai ales in aceasta noapte sfanta, sa devenim una cu Dumnezeu, realizand astfel, plenar, o stare de indumnezeire datorita revelarii sinelui nostru suprem - ATMAN. Daca vom invoca atunci, in mod constant, Prezenta Atotputernica a lui Dumnezeu, constientizarea Dumnezeirii noastre va veni, dupa acee, in curand (la momentul potrivit). Oricat de multe lucruri ar poseda, oamenii sufera cel mai adesea din cauza lipsei pacii interoare profunde si din cauza absentei binecuvantarii existentei lor, pentru ca acestea pot fi primite doar de la Dumnezeu Tatal. Pentru aceste doua daruri spirirtuale, ar trebui, in special, sa se roage oamenii. Atunci cand pacea profunda si binecuvantarea au fost obtinute, toate celelalte vor veni de la sine, prin gratia lui Dumnezeu. Toti oamenii ar trebui sa fie, mai mereu, plini de dorul lui Dumnezeu, pentru ca toate celelalte dorinte n-au aproape deloc valoare.

Termenul sanscrit Shivaratri are mai multe semnificatii. "Ratri" este echivalent, de obicei, cu intunericul noptii. Dar Shivaratri nu are, de fapt, nici o legatura cu intunericul, ci cu starea speciala de sacralitate a aceste nopti. Intunericul din aceasta noapte este investit cu o mare Gratie Divina. Moticul este ca, in cea de-a 14-a zi care urmeaza dupa momenul de Luna Plina (ziua respectiva este numita in calendarul indian - Chaturdhasi), Luna care, printre altele guverneaza mintea umana comuna, se afla intr-un aspect profund benefic in relatia sa cu Soarele. De aceea, mai ales atunci, acesta este un moment deosebitde favorabil pentru a simti plenar prezenta tainica si izbavitoare a lui Dumnezeu Tatal, care se manifesta, prin SHIVA, intr-o anumita ipostaza a sa.

Upanishadele vorbesc desre anumite atribute fundamentale aleDivinului, cum ar fi Adevarul, Bunatatea si Frumusetea (Satyam, Shivam, Sundaram). Platon considera, si el, Adevarul, Bunatatea si Frumusetea ca fiind atributele fundamentale ale lui Dumnezeu. Bunatatea (Shivam) reprezinta principiul-esenta a tot ceea ce poate fi mai bun si mai favorabil pentru evolutia noastra spirituala si aceasta bunatate este asociata atat cu Adevarul Etern (Satyam), cat si cu Frumusetea Absoluta (Sundaram).

Aceasta este, in opinia celor mai multi iluminati, cel mai important mesaj spiritual al momentului de Shivaratri, mesaj care este de obicei insotit de o cerinta majora a unei vieti cu adevarat spirituale: a te face util (Seva), cu detasare si discernamant, pentru toate fiintele, privindu-le atunci ca pe niste manifestari ale lui Dumnezeu. Pentru aceasta, este necesar sa ne dezvoltam mai intai puterea de a iubi, iar pentru a ne dezvolta plenar capacitatea de a iubi intr-un mod pur, sublim si neconditionat, trebuie sa ne dezvoltam cat mai mult spiritul de sacrificiu (starea de abnegatie). Faptul de a te face util celorlalti, cu daruire si devotament, capata un sens profund spiritual doar atunci cand facem aceasta intr-o stare de iubire profunda, care este capabila de sacrificiu si deplina abnegatie. Atunci, actiunea detasata de a te face util celorlalti, sau altfel spus, KARMA YOGA, este cea care ne va determina, intr-un mod decisiv, evolutia spirituala. Totodata, aceasta ne va ajutasa nu uitam niciodata sa fim buni.

La randul lor, termenii "SHIVA" si "Shankara" (un alt nume, foarte des folosit, al lui SHIVA) inseamna Binefacatorul (Mantuitorul). In termenul Shankara, Sham inseamna constiinta plina de beatitudine (CIT-ANANDA), iar "Kara" inseamna "cel ce o produce". Astfel, SHANKARA inseamna,etimologic, "cel ce trezeste Constiinta Divina si Beatitudinea Divina" in toate fiintele. Shankara (SHIVA) este asadar cel care daruieste Constiinta Beatitudinii Divine nesfarsite tuturor celor care-si gasesc refugiul in El, sau care Il adora cu intreaga lor fiinta.

shivaSecretul intregii creatii este revelat, simbolic, in descrierea traditionala a formei lui SHIVA. Astfel, semiluna de pe capul lui SHIVA simbolizeaza constiinta fiintelor umane, fluviul Gange care, potrivit mitologiei indiene, cade din inaltimile transcendente ale Cerurilor pe capul lui SHIVA, pentru a se prelinge apoi, prin parul sau pana pe Pamant, simbolizeaza misterioasa forta a vietii universale, serpii pe care Shvia ii poarta ca bratari si drept insemne ale Puterii Sale Divine, reprezinta nenumaratele fiinte insufletite. El este asezat pe un munte de argint, iar unul dintre cei mai dragi prieteni ai Sai este Kubera, Zeul Prosperitatii. Si, totusi desi SHIVA are totul, El poarta mereu, cu sine, vasul de cersit, pentru a ne reaminti, neincetat, ca orice gen de posesivitate sau atasament este un obstacol pe calea progresului spiritual. SHIVA este complet detasat de orice, si prin aceasta El a devenit incarnarea eterna a Supremei Gratii Divine.

Cei trei ochi ai lui SHIVA reprezinta cele trei lumi (LOKA-uri). Tridentul lui SHIVA este simbolul trecutului, prezentului si viitorului (cele trei aspecte ale timpului) precum si a transcenderii celor trei calitati sau tendinte (GUNA-urile): SATTVA, RAJAS sau TAMAS care reprezinta oglindirile specifice ale Trinitatii manifestarii: BRAHMA, VISHNU si RUDRA-SHIVA. Cele trei lumi, triada timpului, precum si cele trei calitati (GUNA-uri) reprezinta manifestarea Principiului Divin (ISHVARA) din inima tuturor fiintelor. Atunci cand Gratia lui Dumnezeu patrunde adanc in inima noastra, ne putem inalta fulgerator la Dumnezeu Tatal (PARAMASHIVA).

Pe de alta parte, am putea spune ca, indiferent de momentul calendaristic, atunci cand suntem cu adevarat capabili sa experimentam starea divina de pura Existenta (SAT) - pura Constiinta (CIT) - pura Beatitudine (ANANDA) traim cu adevarat, plenar, datorita starii noastre de rezonanta cu SHIVA, in ziua cea sfanta de Shivaratri. Pana ce fructul nu se coace in pom, sucul sau nu este dulce. Atunci insa cand fructul este pe deplin copt, el cade singur din pom. Atasamentul fata de copac a disparut. La fel, fiinta umana care atinge deplina maturitate spirituala obtine automat detasarea (VAIRAGYA). Omul trebuie sa se straduiasca fara incetare sa atinga acest nivel sublim al maturitatii sale prin realizarea practicilor spirituale care-i transforma gradat si definitiv constiinta.

Mai ales in aceasta noapte (MAHASHIVARATRI), este foarte important sa ne orientam mintea cat mai complet catre Dumnezeu. Procedand astfel, ne vom putea detasa complet de toate obiectele si de dorintele inferioare, care sunt specifice lumii materiale. Daca ne vom dedica in totalitate aceasta noapte numai gandurilor care sunt indreptate catre Dumnezeu, constiinta noastra va fi astfel profund si rapid transformata, chiar daca, pana atunci, nu am fost capabili sa atingem cea mai inalta stare de constiinta. Pastrand tot timpul in minte cele trei caracteristici fundamentale ale lui Dumnezeu - Adevarul, Intelepciunea si Vesnicia (SATYAM, JNANAM, ANANTA BRAHMAN) - sa facem macar ACUM ce este cu putinta pentru a atinge supremul tel al Omului: identificarea extatica cu Dumnezeu Tatal (PARAMASHIVA).

Shivaratri este o zi foarte favorabila, din punct de vedere spiritual, pentru noi toti. Este cea de-a patrusprezecea zi a ciclului lunar, momenul cand Luna este aproape cu totul ascunsa iar soarele se afla atunci in semnul Varsatorului.

Sa nu uitam deci ca mintea individuala (MANAS) este intim asociata cu Luna. CHANDRA, ingerul tainic guvernator al Lunii, este totodata si divinitatea care guverneaza mintea (MANAS). Ea pierde in fiecare zi cate a 16-a parte din stralucirea sa, dupa momenul Lunii Pline si continua sa descreasca astfel pana cand, in noaptea de Shivaratri, manifesta doar a 16-a parte din puterea sa. Momentul de Luna-Noua poate fi asociat prin urmare cu acea stare a mintii in care fluctuatiile si capriciile ei sunt mult reduse, putand fi suspendate cu usurinta si controlate prin disciplina spirituala. In aceasta noapte (Shivaratri), noua ne mai ramane doar o mica parte de controlat, iar aceasta poate fi realizata prin focalizarea intensa a atentiei asupra gloriei nepieritoare a lui Dumnezeu.

shiva natarajaCa titlu de exemplu, modul in care se sarbatoreste noaptea de MAHASHIVARATRI la ashramul lui Swami Shivananda din Rishikesh (India) este urmatorul:

1. Toti aspirantii postesc complet toata ziua.
2. Se realizeaza apoi o mare ceremonie spirituala colectiva la care participa toti yoghinii din Ashram care urmareste sa aduca pacea si bunastarea tuturor fiintelor umane.
3. Pe parcursul intregii zile aspirantii realizeaza aproape neintrerupt Japa Yoga cu formula mantraica AUM NAMAH SHIVAYA si ei mediteaza periodic asupra lui SHIVA.
4. Noaptea ei se aduna cu totii in templu si rostesc la unison formula mantraica AUM NAMAH SHIVAYA pana dimineata.
5. SHIVA Lingam-ul, ca simbol tainic al lui SHIVA, este adorat cu o mare devotiune intreaga noapte, din 3 in 3 ore, cate 45 de minute la unison.
6. Aspirantilor care sunt pregatiti le este acordata in aceasta zi, de catre Maestrul spiritual, initierea care este numita Sannyas Diksha - sau cu alte cuvinte li se ofera titlul de Sannyasin.

Oferim acum doua exemple de meditatie interioara, zilnica, care sunt realizate in mod traditional pentru adorarea lui SHIVA:

1) "Venerez plin de iubire nestemata cea sublima a Sinelui meu Divin Etern ATMAN. Il ador plin de fervoare pe SHIVA cel care se afla mereu in Lotusul Inimii mele. Il imbaiez astfel in apa preacurata a mintii mele purificate, apa pura care este luata din raul cel nesecat al credintei si al devotiunii. Il ador pe SHIVA ACUM cu florile inmiresmate ale starii de Samadhi (EXTAZ DIVIN). Realizez plin de aspiratie toate acestea pentru a na elibera pentru totdeauna de egoism, ignoranta si de suferinta".

2) "O! SHIVA, Tu esti in realitate mereu prezent in mine in Sinele meu nemuritor (ATMAN). Mintea mea coplesita de iubire pentru tine este Parvati, adorata Ta SHAKTI (ENERGIE FEMININA MANIFESTATOARE). Energiile mele PRANA-ice sunt slujitorii Tai. Trupul meu este Casa Ta. Actiunile mele in aceasta lume ale caror fructe iti sunt neconditionat daruite Tie sunt tot atatea acte de adorare a Ta. Somnul meu este Samadhi (EXTAZ DIVIN). Mersul meu se realizeaza doar in jurul Tau. Vorbirea mea divin inspirata este o rugaciune adresata Tie. Acum si aici, eu iti ofer Tie, plin de dragoste si umilinta, tot ceea ce am fost si sunt."

Cunoscand toate acestea merita sa urmarim sa fim cat mai fericiti in noaptea de MAHASHIVARATRI. Mai ales atunci, trebuie sa aspiram, sa traim fericirea divina in preaplinul inflacarat al inimii si este necesar sa-L simtim si sa-L vedem pe Dumnezeu fiind prezent pretutindeni. Sa uitam deci complet in aceasta noapte toate grijile care sunt inerente vietii, precum si toate suferintele trecute sau prezente. Daca vom posti, aceasta ne va ajuta foarte mult sa simtim extazul comuniunii tainice cu SHIVA cel omniprezent. In acea noapte sa ne gandim aproape permanent la SHIVA cel tainic si numai la SHIVA. In aceasta noapte celui sau celei care va cere, SHIVA ii va da. Fie ca gratia suprema a lui SHIVA ne umple pentru totdeauna intreaga fiinta in aceasta noapte.

VIA SUNDARI

NOSTRADAMUS 2012

PROFETII MAYASI, NOSTRADAMUS, QORAN, SFANTUL IOAN, SCRIPTURILE BUDDHISTE. TOATE POVESTESC DESPRE UN PUNCT DE RASCRUCE IN DESTINUL OMENIRII:2012.
CE SE VA INTIMPLA PESTE 3 ANI? VOM DISPARE? VOM EVOLUA CA RASA? VOM INVOLUA? CATACLISME NEMAIVAZUTE VOR DISTRUGE PAMINTUL?
SAU ACESTA VA FACE UN SALT ENERGETIC TRANSFORMINDU-SE DIN NOU IN MITICUL EDEN?

UN DOCUMENTAR EXTREM DE INTERESANT..

MISTERELE TABLETELOR SUMERIENE


Be Prepared For 2012 - The Annunaki Taught The Summerians - Funny bloopers R us
SOARELE IN CENTRUL SISTEMULUI SOLAR, PLANETA PLUTO CE A FOST DESCOPERITA IN 1930 SI ALTE MISTERE ALE ASRONOMIEI PE CARE SUMERIENII LE CUNOASTEAU DE MII DE ANI, GASITE PE TABLITELE SUMERIENE DE LA MUZEUL DIN BERLIN.

DESPRE VREMURILE CELE DIN URMA

GENERAL EMIL STREINU-HAARP, EXTRATERESTRII, EXPERIMENTE

GENERAL EMIL STREINU-ARIA 51

GENERAL EMIL STREINU-ATACUL PSIHOTRONIC

Friday, November 13, 2009

REIKI-INTERVIU CU SENSEI NAKAMURA


Interviu al maestrului Risvan Vlad Rusu cu Sensei Komyko Nakamura despre Reiki.








“Membru in Usui Reiki Ryoho Gakkai (Scoala Traditionala de Reiki japoneza), unul dintre Maestrii formati de doamna Hawayo Takata si Phyllis Ley Furumoto. Este considerat a fi unul dintre cei mai intelepti Maestri Reiki traditionali la ora actuala. Dansul urmeaza cu strictete invataturile traditionale, insa a avut amabilitatea de a acorda acest interviu:

RR: Maestre Nakamura, ce este Reiki?

KN: Reiki este viata. Reiki este vantul care sufla si imprastie semintele pentru a da recolte bogate. Reiki este cunoastere si vindecare. Spiritul Reiki este deasupra tuturor, dar Reiki in sine este ceva la care se ajunge prin practica.

RR: De aceea in scoala dumneavoastra realizati saptamanal Reiju invataceilor? Pentru ca acestia sa poata atinge sau mai bine zis, sa poata cuprinde conceptul de Reiki?

KN: Reiki nu inseamna doar acordaj. Acordajul dureaza doar cateva minute. El deschide si atat. Este ca si cum ai deschide o usa, dar ca ceva sa intre pe acea usa trebuie sa fie indrumat. O usa poate fi deschisa fara ca ceva sa intre. De aceea acordajul trebuie sa fie urmat si de alte indrumari de la un Sensei. Iar Reiju este una din metode. Face ca pe acea usa deschisa sa intre lumina, vindecarea. Face sa intre Reiki.

RR: In tara dumneavoastra atat de frumoasa – Japonia – Reiki este considerat o forma serioasa de terapie? La noi in tara din pacate nici macar nu este recunoscut inca.

KN: Japonezii sunt crescuti de mici in spiritul Reiki, in spiritul disciplinei si al onoarei. Nu trebuie sa ne dovedim, dar poate ca autoritatile din tara ta ar trebui sa compare statisticile despre sanatatea populatiei din Romania cu cele din Japonia. Asa vor vedea ca Reiki functioneaza. Noi avem scoli de Reiki, clinici si spitale de Reiki. Dealtfel noi combinam Reiki cu Kiko. Am inteles ca si tu ai invatat Kiko…

RR: Da. Am avut onoarea sa fiu instruit pe parcursul mai multor ani de Sensei Masato Nakagawa care este, dupa cate stiu, presedintele Federatiei Japoneze de Terapie Kiko. Puteti sa explicati pe scurt pentru cititorii nostri ce este Kiko?

KN: Kiko, dupa cate vezi are ceva in comun cu Reiki. Ce are in comun? “Ki”! Ki este viata, Rei este fantana, sursa vietii, iar Ko este aplicarea lui Ki pentru vindecarea bolilor grele si a tulburarilor de tot felul. Kiko are ca si corespondent chinezesc Qi Gong, insa este ceva mai complex. Noi combinam Reiki si Kiko si avem rezultate foarte bune.

RR: Maestre Nakamura, cam cati oameni apeleaza la serviciile dumneavoastra zi de zi?

KN: Zilnic avem la clinica circa o mie de pacienti. Nu avem timp sa facem terapie individual tuturor, dar multi vin pentru Reiju. Altii, tot multi, vin pentru ca stiu ca fiind in prezenta unui Sensei se vindeca. Vin oameni multi si incercam sa ii ajutam pe toti. Este suficient Reiki pentru toata lumea.

RR: Aveti un mod de a rade molipsitor. Sunteti o fire foarte deschisa si vesela si totusi, nu va suparati, aveti peste 85 de ani… Cum reusiti?

KN (razand iarasi): Nu ma supar deloc. Chiar ma simt mandru. Am 86 de ani si inca o sa mai traiesc. In fiecare zi lucrez cu oameni, adica fac ceea ce imi place. Ofer dragoste zilnic tuturor, adica imi hranesc sufletul. Beau apa, mananc sanatos si fac arte martiale, adica imi hranesc trupul. Reiki imi hraneste mintea. Acesta este secretul. (Rade).

RR: In tara noastra este “la moda” notiunea de atac psihic. Nu stiu cum sa va explic foarte clar… multi cred ca pot fi sau ca sunt atacati mental de cineva prin Reiki sau prin alte metode energetice. Ce parere aveti despre aceasta?

KN: Atac psihic? Cine poate ataca o minte puternica? Cine poate ataca un suflet curat? Cine poate ataca un trup sanatos fara arme? Nimeni!

RR: Si totusi multi oameni se plang ca sufera de asa ceva…

KN: Oameni care au urmat cursuri de Reiki? Practicanti Reiki?

RR: Da.

KN: Eu asa ceva nu am vazut si nici nu am auzit. Cel putin nu in Japonia si nici in Statele Unite si China unde mai tin ocazional cursuri. Pai Reiki este armonie universala. Asa se traduce in dictionar. Cum poti sa creezi dizarmonie prin armonie? Oamenii aceia poate nu sunt suficient de pregatiti spiritual ca sa realizeze ca Reiki este atat de pur incat nu numai ca nu poate face rau, dar nu se abtine sa nu faca bine! (Rade).

RR: Argumentele dumneavoastra sunt perfect valide, insa am vazut oameni suferind fizic…

KN: Stop. Eu zic asa: mintea neantrenata este periculoasa. Este de ajuns ca un virus verbal sa isi faca culcus intr-o minte slaba si acesta se va inmulti creand iluzii. Nu neg ca ai vazut oameni suferind. Erau cu adevarat atacati. Atacati de ei insisi! Nu prin Reiki.

RR: Si…

KN: Si stiu ce o sa ma intrebi acum. Iti raspund. Se poate face rau cu mintea. Cineva te vorbeste de rau, te insulta, te inseala… Toate astea fac rau, dar doar daca permiti asta! Tine minte: O MINTE ANTRENATA, UN SUFLET CURAT SI UN TRUP INTRETINUT TE FAC INVULNERABIL la astfel de banalitati. Cu cat cineva se gandeste mai mult la asa ceva cu atat ii e mai rau. Stop acestor ganduri parazite si gata.

RR: Va multumesc pentru lamuriri Maestre. As dori sa va intreb acum ce rol au de fapt Principiile Reiki ale lui Mikao Usui? Am vazut ca in cadrul cursurilor dumneavoastra insistati sa meditati cu invataceii pe aceste principii…

KN: Principiile Reiki sunt deosebit de importante. Daca acordajul deschide usa, principiile atrag tot ceea ce este mai bun ca sa intre pe aceasta usa. Principiile Reiki stau de paza la usa mintii si la usa sufletului si au grija ca aici sa nu intre decat ce este bun. Mikao Usui a cercetat toate scrierile imparatilor de demult pentru a gasi aceasta similaritate care a format Principiile Reiki. Daca vrei, ele sunt Legea Atractiei la noi, practicantii Reiki. Vad ca fenomenul acesta se raspandeste la voi in tara si in Europa in general. In Japonia principiile sunt de ajuns. Evident, aceasta daca sunt rostite cu mainile in Gassho, dimineata si seara, asa cum ne-a instructat Usui Sensei.

RR: Maestre Nakamura, ce parere aveti despre capacitatile paranormale, despre extrasensibilitatile pe care le au unii oameni? Indraznesc chiar sa va intreb ce fel de astfel de capacitati aveti dumneavoastra…

KN: Exista oameni care au tot felul de capacitati, dar sincer nu prea m-a interesat sa cercetez aspectul acesta. Tot ce pot sa spun este ca practicand Reiki cu regularitate primesti in dar de la Divinitatea Suprema o serie de “puteri” paranormale. Eu le consider daruri… Ce pot face eu? Eu pot gati cele mai bune paste pe care le-ai mancat vreodata! (Rade). Si aceasta este un dar divin. Acuma serios, pot face si eu cate ceva… pot de exemplu sa trimit lumina si vindecare tuturor celor ce lectureaza acest interviu. Chiar acum, chiar in acest moment. Un dar de Craciun…

RR: Maestre Nakamura, ce parere aveti despre simbolurile Reiki? In tara noastra se vehiculeaza o sumedenie de simboluri. Care sunt, in opinia dumneavoastra cele originale?

KN: Simbolul este doar o imagine. Simbolul este o reprezentare grafica a unei energii pe care, altfel, nu am putea sa o intelegem pe deplin. Nu stiu cate simboluri ati invatat voi. Eu folosesc patru: simbolul fortei nemarginite care se numeste Choku Rei, simbolul impacarii sufletesti care se numeste Seihe Ki, simbolul unitatii spatiului si al timpului care se numeste Hon Sha Ze Sho Nen si simbolul luminii sursa, care se numeste Dai Ko Myo. Stiu ca exista si altele, dar eu ma descurc foarte bine cu acestea.

RR: Totusi, in acceptiunea moderna a Reiki, exista si alte simboluri care “fac” alte lucruri, care au alte roluri sau care, ca sa zic asa, deschid alte dimensiuni…

KN: Probabil. Eu stiu ca pentru vindecare imi trebuie o singura dimensiune – cea a luminii. Sigur ca am vazut si eu simboluri care parca ar functiona punctual, direct la tinta, stiu si eu, simbolul pentru invatare usoara sau simbolul pentru noroc si altele, insa eu cred ca atata timp cat ai Reiki tot ce este necesar este sa vrei sa inveti usor sau sa vrei sa ai noroc, sa fi convins de acestea si lumina sursei se va modula pentru a-ti indeplini dorintele. Exista mii de simboluri si toate sunt corecte, dar cred ca este mai usor sa stiu doar patru si sa fac cu ele ce vreau eu atata timp cat stiu ca in esenta acestea patru le cuprind pe toate celelalte…

RR: Maestre Nakamura, am sa va intreb deasemenea despre modul in care realizati dumneavoastra acordajul Reiki. Am vazut ca exista diferente intre acesta si felul in care se face la noi.

KN: Acordajul Reiki, asa cum il fac eu, este cel lasat traditional de catre Usui Sensei. Nu stiu cum se face la voi, insa regula de baza, sau mai bine zis regulile de baza sunt urmatoarele: cel care iti ofera acordajul sa fie si el initiat, acordajele pe grade sa se faca la 21 de zile distanta intre ele si sa se respecte perioada de 21 de zile de autotratament.

RR: Si daca acordajele s-ar face cumulat, daca de exemplu s-ar face primele doua grade impreuna?

KN: Eu nu am nici o problema cu asta, dar atentie! Daca persoana care primeste acordajele cumulate nu este pregatita energetic, atunci va avea mai mult de suferit cel putin temporar.

RR: In ce sens va avea de suferit?

KN: Acordajul inseamna ca in corpurile persoanei (atat fizic cat si corpuri energetice) trebuie sa patrunda lumina. Lumina patrunde si inlocuieste intunericul, inlocuieste boala si suferinta. Daca intra prea multa lumina brusc, criza de vindecare poate fi mai puternica. Poate sa existe suferinta pentru o perioada de minim 21 de zile.

RR: In legatura cu perioada de 21 de zile de autotratament, o considerati obligatorie?

KN: Nimic nu este obligatoriu! Insa autotratamentul face ca armonia si vigoarea sa patrunda in corpul, mintea si sufletul celui initiat. Initiatul care nu si-a facut autotratamentul de 21 de zile de dupa acordaj este ca o barca fara vasle in mijlocul torentelor. Sa nu uiti draga Risvan ca aceste 21 de zile nu sunt doar o perioada de purificare, ci sunt si un omagiu, o repetare simbolica daca vrei a celor 21 de zile de post ale lui Usui Sensei de pe Muntele Kurama. Este traditie si la noi in Japonia, traditia se respecta, nu se comenteaza! (Rade)

RR: Inteleg Maestre. Legat de traditie acum, ce parere aveti despre sistemele Reiki non-traditionale, cele care, intr-un fel sau altul se indeparteaza usor de invataturile clasice ale lui Mikao Usui?

KN: Eu personal am initiere in doar doua sisteme: Usui Reiki si Gendai Reiki Ho, sistemul colegului meu – Hiroshi Doi. Mie imi ajunge, dar asta nu inseamna ca este gresit sa ai mai multe initieri. Nu uita ca eu traiesc intr-o tara traditionalista. Poate, daca traiam in Romania sau in Statele Unite, as fi primit mult mai multe initieri pentru ca asa este traditia locului. Sunt pana acum, cel putin cercetate oarecum de mine, peste 3000 de sisteme Reiki. Din toate acestea am gasit vreo 200 care chiar au ceva de-a face cu vindecarea. Restul sut fie strategii de luat bani de la oameni fie chiar, nu te speria, strategii ale necuratului. Cele care sunt valide insa, este bine sa le ai daca simti ca asa trebuie. Nu uita ca pana la urma Reiki este intuitiv.

RR: Ce ati vrut sa spuneti prin faptul ca unele sisteme sunt strategii ale “necuratului”?

KN: Din pacate, cel putin deocamdata, lumina nu poate exista fara a fi contrabalansata de intuneric. Echilibrul este bun, dara atunci cand balanta se clatina, necuratul isi face loc pe pamant. Are multe strategii de a fura suflete, iar una dintre ele este prin sisteme asa zise Reiki care nu fac decat sa te umple de opusul luminii sau prin asa zisi maestri care, chiar fara sa stie, promoveaza aceste tehnici.

RR: Si totusi, de ce se permite atunci ca cineva sa apeleze la astfel de persoane si sa primeasca initieri pe astfel de sisteme?

KN: Pentru ca trebuie. Tine minte: ECHILIBRU!!! Daca trebuie sa iti echilibrezi propria persoana fie si prin suferinta, intuitia ta te va ghida catre asa ceva. Supraeul sau intuitia nu greseste. Ti se poate parea ca ti se intampla lucruri rele, dar ele sunt numai spre binele tau. Nu poti urca un munte abrupt fara sa te julesti un pic la picioare!

RR: Maestre Nakamura, va multumesc pentru aceste clipe pe care mi le-ati acordat si pentru bunavointa cu care ati fost de acord sa publicam acest interviu pe situl nostru, reikilight.ro. A fost o onoare pentru mine si, in incheiere, v-as ruga sa transmiteti un mesaj celor care citesc acest articol.

KN: Onoarea a fost de partea mea tinere Sensei! Sufletul mi se umple de bucurie cand vad ca spiritul Reiki traieste si se dezvolta in spirite puternice si trupuri tinere! In primul rand o urare pentru tine: Fie ca spiritul Reiki sa traisca si sa infloreasca in tine pe vecie si fie ca puterea ta sa creasca zi de zi, fie ca sa fi sanatos si prosper si fie ca sa ajuti cat mai multi oameni. O plecaciune plina de onoare pentru tine Risvan Sensei!

RR: Va multumesc Maestre Nakamura, va multumesc din inima si fie ca spiritul Reiki sa straluceasca si in dumneavoastra la fel de puternic! Si o urare pentru cititori in prag de an nou…

KN: Dragilor, nu uitati ca spiritul Reiki este lumina ce va calauzeste viata. Spiritul Reiki vegheaza asupra vindecarii si sanatatii, asupra prosperitatii si implinirii, asupra iubirii si compasiunii. Acesta este spiritul Reiki. Fie ca Reiki sa coboare asupra voastra acum si sa va lumineze existenta si sa va asiste in parcurgere usoara a drumului vostru evolutiv! Fie ca sa va realizati potentialul real si lin de stralucire in viata! Fie ca sa aveti un an nou mai bun decat cel care se incheie si plin de impliniri. Reiki sa ne imbratiseze pe toti! Iubire multa va transmit chiar acum, Nakamura Sensei, pastrator si continuator al traditiei Reiki de la Mikao Usui pana in prezent. Lumina, pace si incredere! Va multumesc!

via puterea prezentului

CELE SAPTE CALAMITATI

http://www.areweprepared.ca/pics/losenotime.jpg Abu Hurayrah spunea: Profetul (pbuh) ne-a zis:






`Nu pierdeti timpul si faceti tot binele posibil, inainte de a fi prinsi din urma de una din cele 7 calamitati:

1-Foamea care va poate umbri intelepciunea

2-Prosperitatea ce va poate rataci

3-Boala care va poate afecta sanatatea

4-Batrinetea ce va distruge simturile

5-Moartea brusca

6-Aparitia lui dajjal(Antichristul)

Toate astea sint intimplari nefericite la care va puteti astepta. Dar a saptea este Ziua de Apoi, care este foarte dura si amara' (Tirmidhi, 93).

Lasa-l pe Creator sa se lupte cu Faraonul



Don't Fighy Egoism AloneDoua intrebari despre cresterea egoismului puse lui Rav Laitman:

Question: Studiez Kabbalah de aproape doi ani, si ma deranjeaza ceva. Cu cit invat mai multe despre propria mea natura, cu atit sint mai dezgustat de ea. Sint chiar mai nemultumit decit eram inainte. Nu pot sa ma focalizez pe tzel si pe frumusetea sa, in timp ce ma simt atit de dezgustat de natura mea, si a celor din jur. Ce sa fac?

My Answer: Trebuie sa fii fericit ca egoismul ti s-a revelat. Lumina Superioara este cea ce a facut asta, in timp ce tu trebuie sa apelezi la Creator fara ca sa intri si mai adinc in egoism.Trebuie sa te ridici deasupra sa si sa fii recunoscator pentru el, caci sufletul ii foloseste cresterea pentru a se dezvolta.

Question: Te rog da-ne un sfat despre modul in care am putea gasi forta pentru a face un efort ca sa ne conectam, cind egourile noastre sint atit de puternice. Simtim doar ca trebuie sa ne predam in fata Lui, dar fara sa facem eforturile necesare.

Uneori simtim ca 'trebuie sa facem asta, dar nu vrem deloc si nici nu avem forta ca s-o facem.' Acestea sint moment frustrante, caci egourile noastre par a fi cea mai mare forta existenta!

My Answer: Asta se intimpla pentru ca nu invoci forta Creatorului! El este cel ce trebuie sa stea impotriva lui Faraon, in timp ce noi trebuie sa fim ca Moise, sa stam in mijloc si sa-i lasam sa lupte!

OCOLUL PAMINTULUI..CULINAR

O comparatie interesanta...
Priviti cata mancare au cumparat pentru o saptamana si cati membri are fiecare familie:


GERMANIA:

Fam Melander din Bargteheide - 2 adulti , 2 adolescenti
Costul mancarii pentru o saptamana: $500.07

SUA:
Fam Revis - North Carolina - 2 adulti , 2 adolescenti
Costul mancarii pentru o saptamana: $341.98


JAPAN:
Fam Ukita - Kodaira - 2 adulti , 2 adolescenti
Costul mancarii pentru o saptamana: $317.25


ITALIA:

Fam Manzo - Sicilia - - 2 adulti , 3 copii
Costul mancarii pentru o saptamana: $260.11


MEXIC:

Fam Casales - Cuernavaca - 2 adulti , 3 copii
Costul mancarii pentru o saptamana: $189.09


POLONIA:

Fam Sobczynscy - Konstancin,Jeziorna - 4 adulti , 1 adolescent
Costul mancarii pentru o saptamana: $151.27


EGIPT:

Fam Ahmed - Cairo - 7 adulti , 5 copii
Costul mancarii pentru o saptamana : $68.53


ECUADOR :

Fam Ayme - Tingo - 3 adulti , 1 adolescent, 5 copii
Costul mancarii pentru o saptamana: $31.55


BHUTAN - ASIA

Fam Namgay - Shingkhey Village - 7 adulti , 6 copii
Costul mancarii pentru o saptamana: $5.03


CIAD:

Fam. Aboubakar - Breidjing Camp - 3 adulti , 3 copii
Costul mancarii pentru o saptamana: $1.23


P.S.-IO MA MUT IN BHUTAN!

VOIAM SA STRIG VICTORIE...

DAR PE URMA AM VAZUT SFIRSITUL ARTICOLULUI...

ZICE LIBERTATEA:
Copiii nu vor fi vaccinaţi anti-AH1N1. Streinu-Cercel: „Presa e de vină“

 Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), a declarat, pentru Gândul, că presa poartă responsabilitatea pentru situaţia de risc maxim la care sunt şi vor fi expuşi preşcolarii...LOL... Copiii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 6 ani nu vor mai fi vaccinaţi anti-AH1N1v, întrucât România nu va mai achiziţiona vaccinul necesar de la producătorul britanic GlaxoSmithKline (GSK).

"Presa este de vină pentru această situaţie, fiindcă a comunicat că vaccinul de la GlaxoSmithKline nu este bun. Aşa că lumea a devenit supercircumspectă şi s-a renunţat la achiziţie (...) Vaccinul a fost testat, este eficient şi nu dă efecte secundare. Punct. Aşa că ne rămâne să ne rugăm să fie copiii sănătoşi!", a spus Adrian Streinu-Cercel.

Din luna ianuarie 2010 va începe imunizarea copiilor cu vârsta mai mare de 6 ani împotriva pandemiei de gripă.

DECI TOT NASHPA...CE PANA MEA FRATE, EXACT AIA ED SCOALA CARE NU SE POT FERI CA VINE SI II IA CU ARCANUL DE LA ORE...

OBAMA MUSULMAN?

AR FI BINE

VINDECARI MIRACULOASE



Devotii lui Kali strabat distante mari pentru a participa la sarbatoarea ei, si la un ritual shamanic ce se tine anual in sudul Indiei, la unul din templele ei.
Acum cei care si-au dedicat inima marii Puteri a Timpului/MahaKali, pot fi posedati de forta ei spirituala, si dupa un ritual in care vor fi incercati prin flagelare si inghitirea de foc si apa-care nu lasa nici un semn pentru ca nu mai este corpul lor ci al zeitei-vor oferi raspunsuri la problemele pelerinilor, cure, vindecari si exorcizari.

JAI KALI MA JAGO MA!

WHO IS KALI

LUNA AZI






















Intre 12.11 ORA 19:20 PM - 15.11 ORA 0:20 AM

AZI LUNA TRECE PRIN BALANTA - FII ALATURI!

Azi este o zi buna pentru: activitati legate de frumusete, infrumusetare, arta, divertisment, distractie, moda, mondenitati, dans, petreceri, receptii, aniversari, pentru impacari, echilibrari, reveniri la normal, pentru casatorie, asocieri, colaborari, intelegeri si semnare de contracte, pentru a face alegeri si a lua decizii bune, pentru activitati juridice (procese, depunere de acte la tribunal, pentru a da in judecata pe cineva, pentru a obtine un verdict favorabil in instanta, pentru a vi se face dreptate, pentru a cere ce vi se cuvine de drept, etc) pentru activitati din sfera diplomatiei, pentru a apela la un serviciu de consultanta, pentru a da si primi sfaturi, pentru a socializa, a iesi in lume, a cunoaste lume noua, pentru activitati de placere, pentru a merge la medic.

Sunteti avantajat daca aveti una din aceste profesiuni sau intrati in contact cu: artisti, gimnasti, acrobati, dansatori, balerini, avocati, judecatori, procurori, creatori de moda, fotomodele, manechine, pictori, stilisti, medici, muzicieni, asistenti sociali, diplomati, sefi de personal, organizatori de evenimente, arbitri, negociatori, consilieri.
Imbracati-va in roz si verde! Purtati un cristal de Jad sau un obiect care contine cupru.

VIA

Fazele Lunii 2009-11-15 00:24
Luna intră în Scorpion
2009-11-16 21:15
Luna Nouă
2009-11-17 07:25
Luna intră în Săgetător
2009-11-19 17:03
Luna intră în Capricorn
2009-11-22 05:04
Luna intră în Capricorn
2009-11-22 05:11
Luna intră în Vărsător
2009-11-22 06:22
Soarele intră în Săgetător
2009-11-24 18:05
Luna intră în Peşti
2009-11-24 23:39
Primul Pătrar
2009-11-27 05:07
Luna intră în Berbec
2009-11-27 15:25
Luna intră în Berbec
2009-11-29 12:28
Luna intră în Taur

THE WORLD IS JUST A STAGE

Sfantul Andrei - Traditii, obiceiuri si superstitii



SANTANDREI


Santandrei este o mare divinitate geto-daca peste care crestinii au suprapus pe Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, ocrotitorul Romaniei. El a preluat numele si data de celebrare ale Apostolului Andrei (30 noiembrie), cel care a predicat in primele decenii dupa nasterea lui Iisus pe pamanturile Daciei. El trebuie sa se fi bucurat de mare respect de vreme ce ziua lui de celebrare a inlocuit o importanta divinitate precrestina, personificare a lupului. Numele zeului uzurpat s-a pierdut. Noaptea de Santandrei (29 - 30 noiembrie) si ciclul de innoire a timpului, care se suprapun peste perioada calendaristica a Dionisiacelor Campenesti si cu fermentarea vinului in butoaie la popoarele tracice, pastreaza numeroase urme precrestine.


Pana la inceputul secolului al XX-lea se organizau in Colinele Tutovei, in noaptea de Santandrei, petreceri de pomina ale tinerilor, asemanatoare cu Revelionul. Pentru a fi feriti de actiunea malefica a moroilor si strigoilor, tinerii camuflau si ungeau cu mujdei de usturoi ferestrele si usile casei unde se desfasura petrecerea inainte de lasatul serii. De altfel, petrecerea se numea, local, Noaptea Strigoilor, timp nefast, cand strigoii vii (oamenii care se nasc cu caita, cu coada - o vertebra in plus, din legaturi incestuoase etc.) isi parasesc trupurile fara stirea lor, iar strigoii morti ies din sicrie, morminte si cimitire pentru a provoca suferinte oamenilor, pocesc si sug sangele celor vii, leaga sau iau puterea barbatilor, strica taurii, fura sporul vitelor, se joaca cu lupii si ursii etc. In acest timp, petrecerea tinerilor in vatra satului, numita si Pazitul Usturoiului, era in toi. Fetele aduceau cate trei capatani de usturoi, le puneau laolalta intr-o covata pentru a fi pazite de o batrana la lumina lumanarii. Complet izolati de lumea din afara, stapanita de fortele malefice, tinerii se distrau, cantau, jucau, beau, adesea peste masura, mancau, glumeau, ca la un adevarat revelion. Amintim ca aceasta izbucnire de bucurie se desfasura in chiar postul Nasterii Domnului (Postul Craciunului). Dimineata, pe lumina zilei, tinerii ieseau in curtea casei unde covata cu usturoi era jucata in mijlocul horei de un flacau. Se impartea usturoiul si, in mare veselie, se intorceau pe la casele lor. Incepea un nou an. Usturoiul privegheat se pastra ca ceva sfant, la icoana, si se folosea peste an ca leac pentru vindecarea bolilor, pentru prinderea farmecelor si descantecelor etc.


Bocetul Andreiului


La cei vechi, moartea si renasterea divinitatii adorate si deci a timpului anual cu care aceasta se confunda, era substituita de un sacrificiu sacru (pom, animal, pasare, om si chiar a unui obiect insufletit simbolic). Un obicei care atesta suprapunerea sarbatorii crestine a Apostolului Andrei peste Anul Nou dacic este obiceiul atestat la romanii din Transnistria numit Bocetul Andreiului. Fetele, dupa confectionarea unei papusi din carpe, numita Andreiu, substitut al anului vechi, o asezau pe lavita (pat) ca pe un mort si o jeleau. Lipseste marele sacrificiu, jertfa rituala a animalului care personifica divinitatea, specifica oricarui inceput de an. Este posibil ca una din traditiile care a migrat din toamna, de la Anul Nou dacic la Anul Nou contemporan, celebrat la solstitiul de iarna, sa fi fost sacrificiul porcului. De altfel, unul din numele purtate de lup in zilele lui de celebrare, gadinet, in special la Filipi cand incepe imperecherea pentru inmultire, este purtat si de porcul tanar, numit popular si godin, godinet.


Noaptea strigoilor


Aparitia celor doi sfinti-mosi, Mos Andrei si Mos Nicolae, inceputul iernii si punerea in miscare a haitelor de lupi sunt semne evidente de imbatranire si degradare a timpului calendaristic. Ordinea se deterioreaza neincetat, ajungand in noaptea de 29 spre 30 noiembrie, in Noaptea Strigoilor, la starea simbolica de haos, cea de dinaintea creatiei. Este o noapte de spaima, intrucat spiritele mortilor ies din morminte si, impreuna cu strigoii vii, "care in aceasta noapte isi parasesc culcusurile lor, fara sa aiba vreo stiinta despre aceasta" (Pamfile, 1914, p. 127), se iau la bataie pe la hotare, raspantii de drumuri si prin alte locuri necurate. Duelurile sangeroase cu limbile de la melite si coasele furate din gospodariile oamenilor se prelungesc pana la cantatul cocosilor, cand spatiul se purifica, duhurile mortilor se intorc in morminte, iar sufletele strigoilor revin in trupurile si paturile parasite fara stiinta lor.


In anumite situatii, strigoii se manifestau violent fata de oamenii care nu-si luau anumite masuri de protectie: "Cand strigoii morti nu au cu cine sa se razboiasca, se duc pe la casele oamenilor unde incearca sa suga sangele celor ce au nenorocul sa le cada in maini. Pentru ca sa nu se poata apropia de case, oamenii, - e grija gospodinelor mai ales -, mananca usturoi in aceasta seara, se ung pe corp tot cu usturoi, sau numai pe frunte, in piept, pe spate si pe la incheieturile trupului. La casa se ung cercevelele ferestrelor, pe unde strigoii ar putea sa intre sau sa se uite in casa, facandu-se semnul crucii si tot astfel urmeaza si la usa si horn, pe unde de asemenea ea crede ca strigoii pot intra si iesi din casa" (Pamfile, 1914, p. 128). Se credea ca sunt si strigoi care nu doreau sa faca rau. Acestia "fac hori pe la raspantiile drumurilor, unde joaca cu strasnicie pana la cantatul cocosilor" (Pamfile, 1914, p. 128). Strigoii sunt de doua categorii: vii si morti. Strigoii vii sunt spirite ale oamenilor, femei sau barbati, care isi parasesc trupurile noaptea, mai ales la Santandrei (Noaptea Strigoilor), Sangiorz si in alte imprejurari. Cauzele pentru care numai o parte din oameni devin strigoi in viata sunt diverse: copiii nascuti cu coada (o vertebra in plus), cu tichie, dintr-o legatura incestuoasa, al treilea copil din flori nascut de o femeie etc.


Activitatea lor cea mai intensa este in Noaptea Strigoilor (29/30 noiembrie) cand isi parasesc in somn corpul, ies din casa pe horn sau pe usa, se rostogolesc de trei ori pentru a se intrupa intr-un animal (lup, caine, pisica, porc, berbec, gaina, broasca), incaleca pe melite, butoaie, cozi de matura pentru a merge in locuri numai de ei stiute (intre hotare, raspantii de drumuri, poieni din paduri) unde se intalnesc cu strigoii morti. Acolo redevin oameni, se bat cu limbile de melita, se zgarie, se ranesc pana iese invingator unul din ei, care le va fi conducator un an de zile. Se bocesc unii pe altii, isi vindeca pe loc ranile, se intrupeaza din nou in animale si pornesc spre case inainte de primul cantat al cocosilor. In ajunul Sangiorzului, la Manecatoare (noaptea de 22/23 aprilie), isi parasesc din nou trupurile pentru a merge sa fure mana holdelor, laptele vitelor - sa strice taurii, sa lege sau sa ia puterea barbatilor etc. In cele doua nopti oamenii se ungeau cu mujdei de usturoi, ascundeau melitele, intorceau vasele cu gura in jos, produceau zgomote, ii strigau pe nume, aprindeau focuri, pazeau cu atentie vitele si pasunile etc.


In Moldova, noaptea se numea Pazitul Usturoiului si se celebra ca un revelion. Sunt argumente etnofolclorice care sprijina ipoteza ca in aceasta perioada a anului dacii celebrau Anul Nou. Tinerii satului, fete si baieti, se adunau in cete de 10 -12 persoane la o casa mai mare, careia ii ungeau, la lumina zilei, usile si ferestrele cu usturoi. Participantii, care nu paraseau pana dimineata casa, petreceau ca la un revelion: mancau, se cinsteau, adesea peste masura, jucau, glumeau. Dimineata ieseau cu lautarii in curte unde jucau covata cu capatani de usturoi adus de fete si pazit noaptea de o batrana. Petrecerea se incheia cu impartitul usturoiului intre participante care il pastrau la icoana, pentru a-l folosi la vindecarea bolilor, pentru farmecele de dragoste etc.


Strigoii morti sunt spirite ale mortilor care nu ajung in Lumea de dincolo din anumite motive: au fost Strigoi in viata, au fost oameni obisnuiti, dar li s-a gresit sau nu li s-au facut rosturile la inmormantare. Ei se intorc printre cei vii, in special printre rudele apropiate, pentru a le provoca mari suferinte: aduc moarte, boala, molime in animale, grindina. Dupa locul unde apar si relele care le aduc, strigoii morti pot fi, dupa locul unde actioneaza, de apa si de uscat, de vite si de stupi, de ploi si de foc. In cazul in care prezenta strigoiului se considera evidenta prin efectele produse de acesta (era auzit, visat, apareau anumite semne pe mormant), se proceda la descoperirea si anihilarea lui prin diferite practici de dres sau de destrigoire. Atmosfera devenea si mai apasatoare datorita unei importante zile a lupului fixata de traditie pe data de 30 noiembrie, la Santandrei. In aceasta zi lupul isi poate indoi gatuI teapan, devine si mai sprinten, astfel ca prada, indiferent ca este animal domestic sau om, nu mai are scapare (Pamfile, 1914, p. 135-137). Ca urmare, acum trebuia sa se ia masuri suplimentare de paza a vitelor si sa se efectueze diverse practici magice de aparare impotriva lupilor. Se considera ca nici un alt moment al anului nu era atat de prielnic pentru transformarea oamenilor in pricolici, oameni cu infatisare de lupi sau caini, ca in ajunul si in ziua de Santandrei.


Pricolicii sunt suflete ale oamenilor care isi parasesc trupul in timpul noptii, se rostogolesc de trei ori si capata infatisare de lup sau de alta vietate (caine, porc cal, bivol, pisica, sarpe, broasca). Spre deosebire de varcolaci care calatoresc prin vazduh, pricolicii se deplaseaza pe pamant Ei nu se intrupeaza in vietati sfinte (arici, oaie, cerb, porumbel, randunica, albina). Adesea, sunt oameni din sat recunoscuti dupa infatisarea si comportamentul animalului pricolici. Traiesc putin, cat lupul sau animalul in care se metamorfozeaza. Intr-una din legende pricoliciul este un tanar casatorit care, mergand pe drum cu sotia, se face nevazut, revine sub forma de caine si se repede s-o muste. Nevasta sa se apara cu braul si il alunga lovindu-l cu secera. In final, pricoliciul este recunoscut dupa scamele catrintei ramase intre dinti. In alte legende pricoliciul este fratele cel mic care pleaca de acasa si este recunoscut tot dupa scamele hainelor ramase printre dinti. O data pe an, in Noaptea Strigoilor (29 - 30 noiembrie), s-ar intalni cu strigoii morti, care isi parasesc si ei mormintele, pentru a-si alege, prin lupta, stapanul. Pe timp de iarna ar intra in haita lupilor, ia conducerea si ataca oamenii si turmele de vite.


Pentru pericolul inchipuit ce l-ar fi adus strigoii, pricolicii si lupii la Santandrei, practicile de prevenire si aparare erau asemanatoare cu cele efectuate la Sangiorz. Informatiile etnografice nu atesta insa la Santandrei aprinderea focurilor, fumigatiile, stropitul si scaldatul cu apa, strigatele si producerea zgomotelor, pomenile pentru imbunarea mortilor iesiti din morminte si altele. Lipsesc, in general, practicile active de alungare a spiritelor malefice; alimentele rituale si ungerea cu usturoi, ascunderea coaselor si a limbilor de melita sunt mai mult actiuni de aparare pasiva. Fortelor malefice nu li se declara razboi deschis, ca la Boboteaza, Sangiorz, Joimari, Sanziene, intrucat sansa de izbanda era minima in conditiile in care puterea aliatilor, intunericul si frigul, crestea neincetat pana la solstitiul de iarna.


Aflarea ursitei


Ca la orice inceput de an, prisoseau practicile magi ce de aflare a ursitei, adica a viitorului sot. Fata de maritat prepara o "Turtuca de Andrei", turtita subtire din faina de grau, foarte sarata, coapta pe plita sobei si o manca inainte de culcare. Baiatul care venea in vis sa-i aduca apa ca sa-si potoleasca setea urma sa o ceara de nevasta in cursul anului. Alte fete, dupa ce soseau acasa de la Pazitul Usturoiului, semanau cate un catel de usturoi privegheat intr-un cocolos de aluat. Dupa modul cum incoltea si crestea usturoiul semanat, se faceau anumite pronosticuri matrimoniale. Timpul era insa favorabil si pentru observatii meteorologice si astronomice. Unii batrani, nestiutori de carte dar "cititori" in stele, observau cerul in noaptea de Ovidenie sau de Santandrei si noroceau anul, prevestind daca va fi bogat sau sarac, ploios sau secetos, daca va fi pace sau razboi etc. Obiceiul de a semana in noaptea de Santandrei grau intr-o oala de pamant pentru a interpreta rodnicia ogoarelor in noul an este practicat si astazi.


Acte de divinatie


Spiritele mortilor care misunau pretutindeni la Santandrei, favorizau actele de divinatie. Asemanator altor sarbatori sezoniere de peste an, cele mai preocupate sa valorifice ocazia oferita de Noaptea Strigoilor pareau tot fetele, cu nelipsita lor grija, casatoria. Practicile de divinatie efectuate la fantana, la cotetul porcului, la gardul si poarta gospodariei, la masa incarcata cu usturoi etc. aveau unul si acelasi scop: aflarea ursitului, a calitatilor lui (tanar, batran, frumos - urat, bogat - sarac). Aceste acte magice erau savarsite in taina, de fiecare fata in parte, sau "pe fata", cu participarea mai multor fete.

Elemente de ritual specifice renovarii timpului apar, mai ales in Moldova, la Ovidenie. Acum, ca si la Anul Nou, Sangiorz, Paste se credea ca cerul se deschide si vorbesc animalele; se faceau previziuni si pronosticuri meteorologice, se incepeau vrajile si farmecele al caror punct culminant era atins in noaptea de Santandrei.


Covasa. Bautura rituala


Prin Colinele Tutovei, la Ovidenie sau la Santandrei, se prepara din malai si faina, uneori numai din malai de porumb sau de mei, o bautura fermentata numita covasa. Literatura etnografica descrie doua tehnici de preparare a covasei; din malai si faina sau numai din malai. In primul caz se luau malai si faina, in parti egale, se amestecau si se opareau cu apa clocotita pana se obtinea un fel de terci. Dupa doua ore, amestecul acesta se punea intr-o putina si se turna apa calduta pana se obtinea un lichid vascos ce putea trece prin ciurul cu care se cernea malaiul. Continutul se amesteca foarte bine si se lasa apoi sa fermenteze, la loc caldut, pana a doua zi cand se fierbea, la foc potrivit, intr-un ceaun, pana se mai ingrosa. Gustul bauturii era dulce-acrisor, asemanator cu cel al bragii. Covasa se punea prin strachini sau oale si se impartea prin vecini "pentru ca vacile sa fie laptoase, iar laptele sa fie smantanos" (Pamfile, 1914, p. 145). In alte sate covasa se numea braga si se prepara numai din malai, care se oparea si se faceau patru turte; doua turte se coceau, doua ramane au crude. Dupa ce turtele coapte se raceau, erau framantate intr-o putina, se amestecau cu malaiul ramas necopt si se turna apa clocotita. Continutul se amesteca, se puneau cateva felii de lamaie si se lasa sa fermenteze pana a doua zi, cand era bun de baut. In zona Covurluiului din Moldova Centrala se spunea ca fiecare om "este dator sa manance covasa, in aceasta zi, pentru ca sa fie ferit de strigoi" (Pamfile, 1914, p. 146).

Ion Ghinoiu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites