Saturday, May 30, 2009

Corecteaza Copilul Inainte de a fi corupt



Educatie

Intrebare: Sunt mama a doi copii, in varsta de zece ani si respectiv, sase ani şi jumatate. Fiica mea de zece ani nu ajuta in casa si a incetat sa mai invete. Ea nu argumenteaza, dar nici nu face nimic. De exemplu, am decis ca ea a crescut mare si ca de-acum, poate prelua o sarcina cum ar fi sa goleasca masina de spalat vase. În practica, ea face aceasta doar dupa ce i se aminteste de mai multe ori, iar atunci o face de parca ne-ar face o mare favoare. Se intampla la fel cu orice-i cerem. Noi încercam sa-i explicam, ca si noi avem, de asemenea, obligatii. Cand vedem ca acest lucru nu ajuta, ii spunem ca nici noi nu-i vom indeplini dorintele ei. În acest caz, ea incepe să tipe ca noi cautam sa ne razbunam si conversatia se incinge. Acest lucru se întampla în fiecare zi. Ea are doar pretentii si cerinte si nu este dispusa să contribuie cu nimic.
Ce ar trebui să facem? Ce ar trebui să schimbam in comportamentul nostru pentru a gasi un limbaj comun intre noi?

Rav Laitman: Fiecare cere în functie de natura lui sau a ei. Părintii doresc un lucru, iar copiii doresc un alt lucru, şi asta la nesfarsit. Ea are zece ani şi poate ca nu e prea tarziu. Noi (cei de la BB) ii învatam pe copiii noştri mult mai devreme si incercam sa-i corectam inainte ca ei sa devina corupti. Parintii şi fiica ar trebui sa stea impreuna, iar parintii nu ar trebui sa-i explice fetei, ci ar trebui sa invete impreuna, sa priveasca cateva emisiuni TV de ale noastre. Ei trebuie sa-i arate fetei ca toate lucrurile pe care le vrea ea, ar putea eventual sa-i faca rau. Viata noastra din pacate este construita intr-un mod in care se pare ca cel puternic castiga si de aceea ne ingreuneaza educatia copiilor nostri, in a-i face sa ofere, sa daruiasca si sa-i ia in considerare pe ceilalti. În toata mass-media, le aratam o forma opusă. Toti acei ‚eroi‘ folosesc forta pentru a concura si a-i invinge pe ceilalti prin a-i ucide si prin asta inving. Este o mare distrugere ceea ce aducem noi generatiei urmatoare si noua insine. Dar impreuna, trebuie sa le aratam copiilor exemple corecte, in asa fel incat ei sa vada ca si pentru noi este important. Nu ar trebui sa avem lupte intre noi si sa auzim "Eu fac asta, tu faci aia". Ar trebui sa facem lucrurile impreuna si atunci va fi totul diferit.

Traducere - Sonia Gartner
de pe www.shanti-spirit.ro

FILMUL DE WEEKEND-SHINOBI

Un film superb despre arta extrema a doua clanuri de ninja ale caror puteri au ajuns sa-i sperie pe shoguni. O parte din istoria japoneza a grupului yamabushi. Subs in engleza.

http://www.mysoju.com/shinobi/the-movie/part-1/

trailerul aici:

LET THE GOOD TIMES ROLL

Carlos Castaneda said that this song dealt with the true art of dreaming, rather than dreaming scarcity, or taking advantage of others, on any levels. He said it was song to inspire being impeccable, rather than looking impeccable.
We chose to perform this in these times of "economic crisis" as an opportunity for really learning to roll with the punches--which is the warrior-traveler's stance.

Here are lyrics of this version of the song, with some of the commentaries that Carlos Castaneda gave about them:

Hey everybody, let’s have some fun!
You only live but once and when you’re dead you’re done,

--Or, according to seers, you only have this one time to dream in this specific form, in this lifetime;

So let the good times roll!
Let the good times roll!
It don’t matter if you’re young or old,
Get together and let the good times roll!

--That’s the shamans’ mood of controlled folly! In order for any living or social system to be healthy and vital, there needs to be circulation, movement—of air, blood, energy, sap, water, currency.

Don’t sit there mumblin,’ talkin’ trash

-- You can’t be judging, gossiping or complaining and dreaming at the same time. If you want to dream, and enhance your awareness, then you need to be aware of how you use this gift of language, the product of millions of years of evolution. Words have great power, we can use language to dream new ways of living and being, new worlds.

If you wanna have a ball
You gotta spend some cash

--You’ve got to stand by your word.

And let the good times roll
Let the good times roll!
We don’t care if you’re young or old
Get together and let the good times roll!

Hey everybody!
We’re back in town!
Got a dollar and a quarter just rarin’ to clown
Don’t let nobody
Play me cheap
I got fifty cents more that I’m gonna keep so
Let the good times roll!
Let the good times roll!
We don’t care if you’re young or old!
Get together and let the good times roll!

--Carlos Castaneda enjoyed the rhythmic variation of this third verse. And he said that impeccability includes not playing yourself, or others, cheap—and also being willing to have a ball and play the fool!

No matter whether
Rainy weather
Birds of a feather gotta stick together

--If we are going to evolve, we need to support ourselves and each other: our teammates and families…

So get yourself
Under control!
Go out and get together
And let the good times roll!
Let the good times roll!

--The mood of dreaming is rolling with laughter and joy!


Friday, May 29, 2009

UN ADEVARAT ASCET AL MUNTILOR JAPONEZ

I am a force of nature untamed. I am every style ond none, I adapt like the wind wrapping through the trees. I am stone, Water earth and Fire

Sint forta neimblinzita a naturii
Sint toate stilurile si niciunul
Ma adapetez precum vintul
Ce se infasoare in jurul copacilor.
Sint piatra, vint si foc.






PITZIPONCUL SPIRITUAL-EXISTA SI LA EI

Ei bine doamnelor si domnilor exista si 'la ei' spirit cocalarul si spirit pitzi. Azi l-am descoperit cu multa placere pe baiatul de mai jos.
El se da sexant, prefacindu-se ca se antreneaza la cascada, conform unui vechi ritual sacru japonez ce apartine sectei Yamabushi, ascetii muntilor din Japonia. Aceasta secta mistica era atit de puternica, incit in sec. 16 a fost interzisa de catre shogun, intrind intr-o perioada de obscuritate.Abia in anul 2006 a fost din nou pusa in libertate practica sa.
Desigur, ei au supravietuit in munti dar practicile lor secrete erau de obicei predate numai celor din clan sau celor foarte apropiati lor.
Priviti cu teama datorita puterilor supranaturale obtinute in urma ascezelor deosebit de dure, erau atit luptatori cit si vindecatori si exorcisti.



si aici despre istoria adevaratilor Yamabushi

BEIRUT




























Beirutul ramine orasul meu preferat, locul unde as vrea sa traiesc.

















































































Am facut cunostinta cu Beirutul prima data in 1997 . Pe drumul de la aeroport la hotel am avut primul soc. Zeci de cratere brazdau soseaua, iar majoritatea imobilelor erau ciuruite de gloante. Al doilea soc a fost cind am vazut araboaicele pe strada. Fustele pin' la cur si decolteele generoase erau mai ceva decit la noi in banbu. Al treilea a venit cu hotelul. Era frumos, dar mi s-a taiat cu adevarat rasuflarea in momentul in care am iesit pe balcon. In fata se vedea parcul universitatii americane, parc ce se termina in Mediterana.

In anul in care am stat la Beirut am avut multi prieteni libanezi care, odata ce m-au 'adoptat' m-au considerat una de-a lor. Ieseam in fiecare seara la puburi sau la restaurantele minunate de pe malul marii, sau pur si simplu la o plimbare pe Raouche, promenada de pe marginea Mediteranei. Caracterul lor cald si jucaus, plin de viata, m-a facut sa uit complet faptul ca eram departe de casa.
Beirutul este un oras binecuvintat pentru ca are atit munte cit si mare, asa ca in zilele calduroase de vara dadeam o fuga la munte-la 20 min distanta cu masina-si stateam la o terasa. Femeile libaneze, fumau tacticos Shisha, narghileaua din care putin hasis nu lipsea niciodata.
Libanezii sint un popor al contrastelor. Nu am vazut nicaieri mai multi milionari sau miliardari pe cap de locuitor decit aici, dar si saracia de aici e inimaginabila-totusi comparativ cu Romania, unde bogatii nerusinati si opulenti sint in minoritate traind pe spatele populatiei in majoritate cu venituri sub media, in Liban este invers. Cei bogati sint majoritari.
Extrem de fitosi si pretentiosi cu prietenii pe care-i au, intotdeauna dornici sa show off, etalindu-si hainele exclusive de firma, libanezii sint totusi extrem de calzi, atenti si galanti, avind un cult al frumosului.
Toti ies dimineata pe Raouche pentru a face jogging, caci sint obsedati de forma fizica.Dar ce placere este sa alergi cu castile pe urcehi dimineata pe malul marii....
In weekend se iese in Jounieh, orasul-satelit al Beirutului, special construit pentru turisti, unde cazinourile exorbitant de scumpe si luxoase baga in vistieria statului milioane si milioane de dolari pe care seicii din Arabia Saudita, Dubai sau alte tari arabe unde jocurile de noroc sint interzise, ii pierd in mod regulat.
Plajele superbe umbrite de palmieri sau muntii cu pesteri fermecate sint destinatiile cele mai cautate.
Aici am vizitat cea mai frumoasa pestera in care am fost vreodata, Jeita, frumoasa nu numai prin faptul ca este uriasa- se intinde pe 3 nivele- dar si pentru ca, spre deosebire de romani, libanezii au amenajat-o feeric. In interiorul pesterei se auzea discret muzica simfonica, iar la etajul inferior se puteau face excursii cu barca, fundul apei fiind luminat de becuri submarine ce iti lasau impresia ca nisipul de pe fund e de aur.
Am avut privilegiul sa am si prieteni durzi care m-au dus sa le vizitez fieful, provincia Shouf. Aici, daca nu ai prieteni durzi care sa te aduca, ti se zboara capul pe loc-oamenii stiu sa-si pazeasca teritoriul. De altfel doamnele casei mi-au povestit cu zimbetul pe buze cum in timpul ultimului raid israelian ele au iesit cu aruncatorul de flacari pe acoperis sa vineze avioanele israeliene. Asta e chiar anecdotic, pentru ca in general israelienii sint in bune relatii cu durzii, iar in Israel soldatii durzi sint foarte bine vazuti.
Acest popor straniu, cu o religie cvasi necunoscuta este cel ce a asigurat echilibrul intre crestini si musulmani in timpul razboiului civil, protejind crestinii ce au ales sa se refugieze pe teritoriul lor. Luptatorii feroci cu fata brazdata -la propriu-de cicatrici pe care i-am cunoscut, au insa o slabiciune-animalele.
Vizitind rezervatia vestitilor cedrii ai Libanului, de unde regele Solomon si-a adus cedrii cu care a construit templul Ierusalimului, am observat cu cita grija acesti oameni duri paseau, incercind sa feresca cuiburile de portirnichi ce tocmai nascusera puisori.

In Beiteddin, localitate aflata tot in Shouf, exista un superb palat construit in secolul trecut unde se tine un impresionant festival de muzica clasica in fiecare vara. Aici am auzit-o pe soprana Montserrat Caballe intr-un decor de vis.
La 4 luni dupa ce am ajuns prima oara in Beirut, m-am dus la aeroport sa-mi astept o prietena. Drumul era impecabil si cladiri impunatoare, zgirie nori extrem de morderni flancau soseaua. Am crezut ca soferul ma dusese prin alta parte decit cea pe unde venisem si care era ciuruita de bombe, dar acesta intorcindu-se spre mine zimbind m-a intrebat.
'De ce te miri? Totul a fost reconstruit rapid cu ajutorul celor mai buni muncitori din lume-cei romani.'

Thursday, May 28, 2009

Arătarea Cinstitei Cruci a Domnului nostru Iisus Hristos în 1925 lângă Athena



Arătarea minunată a Preacinstitei Cruci a Domnului nostru Iisus Hristos în 1925 lângă Athena

Arătarea minunată a Preacinstitei Cruci a Domnului nostru Iisus Hristos în 1925 lângă Athena

(prăznuită la 14/27 septembrie)

La începutul secolului XX, şi mai cu seamă în anii ‘20, în Grecia şi la Patriarhia Ecumenică din Constantinopol au apărut puternice curente seculariste şi anti-bisericeşti. Printre diverse acţiuni ale acestor forţe obscure, s-a numărat şi introducerea samavolnică a calendarului gregorian. Calendarul gregorian era mai curând potrivit pentru afaceri, schimburi de capital şi alte activităţi laice, din punct de vedere liturgic, însă, el este practic inutil şi chiar dăunător. În fapt, este imposibil de a reconcilia calendarul gregorian cu Pascalia noastră canonică creştin-ortodoxă. Prin urmare, introducerea unor schimbări în calendarul bisericesc de către o Biserică locală creează o discrepanţă liturgică inadmisibilă în interiorul Bisericii însăşi.

În acea perioadă, un mare număr de creştini din Grecia refuzaseră să accepte aceste schimbări anti-canonice şi anti-bisericeşti, impuse cu ajutorul poliţiei. Aceşti oameni au suferit prigoane, arestări şi privaţiuni de tot felul din partea autorităţilor secularizate.

Dar ochii duhovniceşti ai adevăraţilor creştini ortodocşi au văzut clar, chiar dacă pe atunci ei n-au înţeles pe deplin în ce constă răul noului calendar, acesta fiind de fapt, precursorul şi semnul prevestitor al celei mai mari erezii a tuturor vremurilor - ecumenismul. Aşadar, printre creştinii greci se instalase nedumerirea şi confuzia. Mulţi începuseră să şovăie. Aşa cum arienii, în 351, controlau puterea lumească, reuşind cu sprijinul acesteia să-şi impună erezia lor în întreg imperiul, tot aşa, reformatorii calendarului ţineau sub control puterea de stat în Grecia.

În aceste vremuri tulburi şi vitrege, Atotmilostivul Dumnezeu a văzut necazurile poporului Său. Din nou, ca şi în 351, Domnul a trimis minunata arătare a semnului Preacinstitei Sale Cruci, ca să pecetluiască adevărul şi să-i facă de ruşine pe falşii învăţători.

Arătarea semnului Sfintei Cruci s-a petrecut astfel:

În 1925, în ajunul prăznuirii Înălţării Preacinstitei şi de viaţă dătătoarei Cruci a Mântuitorului nostru, la 14 septembrie potrivit vechiului calendar bisericesc ortodox, se săvârşea privegherea de toată noaptea în biserica Sfântului Ioan Teologul, situată în împrejurimile Atenei. La orele 9.00 seara, în biserică şi în jurul ei se aflau peste 2000 de credincioşi dreptslăvitori, deoarece rămăseseră prea puţine biserici adevărat ortodoxe lăsate deschise din întâmplare de către autorităţile civile. Bineînţeles că o astfel de adunare n-a putut rămâne neobservată de către autorităţi. În jurul orelor 23.00, autorităţile au trimis la biserică un batalion de poliţie „pentru a preveni tulburările ce se pot isca într-o mulţime atât de mare”. Însă din cauza numărului mare de credincioşi adunaţi acolo, poliţia nu a putut să îl aresteze pe preot, nici să întreprindă vreo acţiune concretă, astfel că poliţiştii s-au amestecat cu mulţimea credincioşilor, care deja umpluseră curtea bisericii.

Astfel, în pofida adevăratelor motive ale prezenţei lor acolo, împotriva voinţei lor, dar potrivit Voii lui Dumnezeu, care covârşeşte toată puterea omenească, ei au devenit părtaşi ai minunatei trăiri a mulţimii credincioşilor.

La orele 23.30, pe cer, deasupra bisericii, în direcţia nord-est, a început să se contureze o Cruce luminoasă, strălucind puternic. Strălucirea ce izvora din cruce a luminat biserica şi mulţimea noroadelor; mai mult încă, în razele ei, stelele de pe cerul fără nori au pălit, iar curtea bisericii s-a umplut de o lumină aproape materialnică. Crucea însăşi era alcătuită dintr-o lumină foarte densă şi se putea observa clar că avea forma unei cruci bizantine cu bara de jos înclinată. Această minune cerească a durat o jumătate de oră, până la miezul nopţii; după aceea, Crucea a început să se înalţe încet, pe verticală, ca în rânduiala slujbei Înălţării Sfintei Cruci, când preotul înalţă crucea în biserică. După ce s-a înălţat drept în sus, Crucea a dispărut treptat.

Este cu neputinţă graiului omenesc, a povesti cele petrecute în curtea bisericii în timpul arătării dumnezeieşti. Toată lumea a căzut la pământ, plângând şi cântând slavoslovii, rugându-se şi lăudându-L pe Domnul, într-o singură inimă şi un singur glas. Printre cei ce plângeau se aflau şi poliţiştii, care descoperiseră, pe neaşteptate, în adâncul inimii lor, credinţa curată, precum cea a pruncilor. Mulţimea credincioşilor şi batalionul de poliţie devenise o singură turmă de credincioşi. Cu toţii erau cuprinşi de o dumnezeiască bucurie, mai presus de fire.

Privegherea a continuat până în zori, la ora 4.00, după care tot acest puhoi omenesc s-a revărsat în oraş, ducând vestea minunii petrecute, în urma căreia ei se aflau încă tremurând şi plângând de bucurie.

Unii dintre necredincioşi, sofişti şi inovatori, înţelegând păcatul şi vina lor, dar nevrând să se căiască, au încercat prin orice mijloace să explice sau să tăgăduiască minunea. Faptul că forma Crucii a fost observată atât de viu şi de limpede, ca fiind cea bizantină (numită uneori crucea rusească), cu trei bare transversale, cea de jos fiind înclinată, exclude complet orice argumente în favoarea unui fenomen fizic întâmplător.

Iar faptul că o astfel de apariţie a Crucii a avut loc la apogeul primei mari erezii, ar trebui să-i surprindă pe creştinii ortodocşi prin sensul deosebit al însemnătăţii problemei calendaristice şi a tot ceea ce este legat de aceasta. Nici o persoană de bun simţ nu poate adopta o atitudine superficială, invocând raţionamente seculare ori argumente lumeşti. Inovatorii, asemeni arienilor în 351, au fost lăsaţi fără replică.

din revista Orthodox Life, Vol. 22, Nr. 2 (martie-aprilie, 1972), pg. 18-20.

Mărturii ale celor prezenţi la arătarea semnului Sfintei Cruci, deasupra bisericii Sfântului Ioan Teologul, de pe Muntele Hymettus – 14 septembrie 1925 (calendar ortodox)

Presa vremii relatând despre arătarea minuntă a Sfintei Cruci

Presa vremii relatând despre arătarea minunată a Sfintei Cruci

Eram unul dintre agenţii de la Academia de Poliţie, trimişi să oprească săvârşirea slujbei de priveghere din seara aceea, acum mai bine de 50 de ani, în biserica de parohie cu hramul Sfântului Ioan Teologul. Ortodocşii vechi calendarişti îşi ţineau slujbele aici, fiind ajunul praznicului Înălţării Sfintei Cruci [potrivit Calendarului Bisericesc Ortodox, nu celui papist! -n. ed.].
Fiind o mulţime mare de oameni adunată acolo – mai mult de 2000 de suflete, nu am încercat să îl arestăm pe preot, aşa cum ni se ordonase, ci ne-am aşezat, în linişte, printre credincioşii ce umpluseră curtea ce împrejmuia construcţia bisericii, aşteptând răbdători sfârşitul slujbei.

Pe la orele 22.30, am auzit un tumult puternic şi neobişnuit, venind din partea mulţimii, care striga în uimire. Neîntârziat, am alergat să vedem ce se întâmplă… şi am văzut. Toată mulţimea aceea de credincioşi era într-un freamăt şi într-o stare de bucurie duhovnicească fără seamăn. Unii plângeau; alţii, strigând, din adâncul inimii lor: „Doamne, miluieşte!”, îngenuncheau privind spre cer; alţii, copleşiţi de emoţie, îşi pierdeau simţirea pentru câteva clipe. Apoi, şi noi, am privit, şi, ce să vezi? O, minune! O cruce imensă, apărută pe cer, chiar deasupra bisericii, care era acum luminată, dimpreună cu tot locul înconjurător, de razele ce ieşeau dintr-însa. La început, am fost stăpâniţi de frică, dar mai apoi, uitând până şi scopul venirii noastre acolo, ne-am venit în simţiri, îngenunchind şi plângând ca nişte prunci.

E de prisos să mai spunem că, plini de emoţie, am rămas să participăm şi la restul slujbei de priveghere – nu ca prigonitori, ci ca ortodocşi dreptslăvitori, iar dimineaţa, când ne-am întors la Academie, am povestit tuturor despre minunea preaslăvită pe care ne-am învrednicit a o trăi şi vedea.

Imediat după aceasta, s-a făcut o investigaţie oficială, iar noi toţi a trebuit să depunem mărturie sub jurământ, că am văzut Cinstita Cruce limpede, sus pe cer.

Ioan D. Glymis
Ofiţer de poliţie – acum pensionat, în vârstă de 78 ani
Strada Aristotel, nr. 73
Cartierul Peristeri (o suburbie a Atenei)

În noaptea aceea a anului 1925, când s-a arătat semnul Sfintei Cruci, făceam ultima cursă cu tramvaiul pe care îl conduceam, pe traseul meu obişnuit. Ajunsesem la staţia Omonia şi întorceam, în zona scuarului, în momentul în care am văzut pe cineva uitându-se în sus şi strigând: „Priveşte! Crucea! Crucea!” În aceeaşi clipă, am apăsat frânele şi am oprit vehiculul. Am scos repede capul pe geamul tramvaiului, şi, o! nevrednicul de mine, am văzut şi eu Preacinstita Cruce a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos slăvit fie Numele Său, strălucind deasupra Muntelui Hymettus. Nu îmi amintesc cât a durat aceasta. Ştiu doar că ce am văzut atunci m-a schimbat într-un alt om; de atunci, toţi membrii familiei mele au devenit fii credincioşi ai Adevăratei Biserici Ortodoxe, păstrătoare a calendarului patristic.

Atanasie Primalis
Conductor de tramvai – acum pensionat, în vârtsă de 80 ani
Strada Kavales, nr. 17
Nicea (o suburbie a Atenei)

sursa

BOUDICCA REGINA LUPTATOARE

Codex Rohonczy

Prof. Dr. în istorie Augustin Deac

Codex Rohonczy este scris, după toate cercetările intreprinse, pe pamântul nostru strămoşesc. Descoperirile arheologice din anul 1962 de la Tărtăria (Transilvania) a tăbliţelor de lut ars, conţinând o scriere pictografică, veche de peste 6500 de ani, ca şi cele peste o sută de tabliţe descoperite la sfârşitul secolului al XIX-lea la Turdaş, tot în Ardeal, însa mai vechi decât cele de la Tărtăria cu peste 1500 de ani, dovedesc că pe teritoriul patriei noastre au apărut primele semne de comunicare, mai vechi cu o mie de ani - după aprecierea specialiştilor străini şi români, decât cele descoperite în Sumer (Mesopotamia).

Arheologii români au constatat apoi că, din perioada neoliticului şi până astăzi, pe vasele de lut ars, descoperite în spaţiul carpato-dunăreano-pontic, se găsesc o sumedenie de simboluri incizate sau pictate de iscusiţi meşteri olari, care nu au numai un rol decorativ, ci trădează şi o scriere aflată în diferitele ei faze de dezvoltare. Aceasta este o dovadă nu numai a existenţei neîntrerupte a aceleaşi populaţii etnice autohtone, dar şi a nivelului de cultură şi civilizaţie atins.

În acelaşi timp, arheologii au descoperit aceleaşi caracteristici şi pe vasele unor locuitori din ţinuturile marginaşe ale spaţiului carpatin, până unde mlădiţe, neamuri ale băştinaşilor din cetatea carpatină, plecaseră cu milenii înainte. Astfel că acum nu mai poate fi nici un semn de mirare că asemenea analogii se găsesc şi în cultura cretană, troiană, hitită, căci purtătorii acelor culturi materiale şi spirituale au fost neamurile locuitorilor băştinaşi din spaţiul nostru strămoşesc.

Semnele scrierii din textul Codexului întăresc aceste concluzii. Aceste semne sunt asemănătoare cu semnele scrierilor din epoca bronzului de pe teritoriul patriei noastre şi din teritoriile până unde au ajuns, în migrarea, în roirea lor, mlădiţe ale locuitorilor ancestrali din spaţiul carpatin. În acest sens, sunt deosebit de edificatoare tabelele fig. 1, 2 şi 3 realizate de cercetătoarea Viorica Mihai-Enăciuc.

Aici am vrea doar să subliniem că similitudinile dintre semnele din Codex Rohonczy şi scrierea alană, spre exemplu, se explică prin faptul că alanii au fost urmaşii puternicului şi vigurosului neam geto-dacic, cel al masageţilor, care locuia în ţinuturile din nordul Mării Negre şi chiar dincolo de Marea Caspică, care încă în secolul al V-lea î.e.n. aveau un puternic regat, condus de regina Tomyris, întemeietoarea oraşului cetate Tomis, adică Constanţa noastră românească de pe malul Mării Negre şi care s-a confruntat într-un sângeros război cu Imperiul Persan.

Wednesday, May 27, 2009

J'AIME LE RAI!

NE=AM NENOROCIT-JEGOSII AU VOTAT CODEX ALIMENTARIUS!!!!!!

ROMANIA a fost modificata genetic. Parlamentul a aprobat ieri controversatul program al Codex Alimentarius

Camera Deputatilor: Organismele modificate genetic pot fi introduse pe piata

Bucuresti, 26 mai /Agerpres/

Deputatii au aprobat, marti, cu 182 voturi pentru, doua impotriva si 12 abtineri, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei 43/2007 privind introducerea deliberata in mediu si introducerea pe piata a organismelor modificate genetic.



Actul normativ vizeaza realizarea unui sistem functional privind introducerea pe piata a organismelor modificate genetic
prin clarificarea responsabilitatilor ce revin tuturor factorilor implicati in domeniul acestor organisme, ca si a existentei unei evidente stricte a organismelor care sunt introduse pe piata.

Proiectul de act normativ mentioneaza existenta Comisiei pentru securitate biologica, care se compune din 12 membri titulari si patru membri supleanti, care au dobandit titluri academice si/sau universitare si sunt personalitati stiintifice consacrate.

Astfel, membrii acestei comisii vor proveni din urmatoarele institutii: trei membri titulari si un membru supleant de la Academia Romana si/sau din institutiile aflate in coordonarea acesteia, trei membri titulari si un membru supleant de la Academia de §tiinte Agricole si Silvice si/sau din institutiile aflate in subordinea acesteia, trei membri titulari si un membru supleant de la Academia de Stiinte Medicale, trei membri titulari si unul supleant din cadrul universitatilor si institutelor de cercetare cu profil biologic, agricol sau medical.

Componenta Comisiei pentru securitate biologica se stabileste pe baza propunerilor transmise de conducatorii institutiilor mentionate si se aproba prin ordin al autoritatii publice centrale pentru protectia mediului, in termen de 180 de zile de la intrarea in vigoare a acestei ordonante de urgenta.

Aceasta Comisie urmeaza sa colaboreze cu organisme similare din alte state membre, cu experti nationali si internationali in exercitarea atributiilor conform actului normativ amintit. Luni, in plen, reprezentantii tuturor partidelor parlamentare au recunoscut utilitatea Ordonantei.

Deputatul democrat-liberal Mircia Giurgiu a subliniat ca inca din mandatul trecut s-a incercat gasirea unei solutii pentru organismele modificate genetic, iar udemeristul Attila Korodi a recunoscut utilitatea actului normativ, dar a subliniat ca 'Romaniei ii lipseste ceva in domeniul organismelor modificate genetic'.
El a evidentiat contradictia dintre agricultura biologica si cea intensiva, care permite si utilizarea organismelor modificate genetic in unele cazuri.
La randul sau, social-democratul Victor Surdu a subliniat ca legea 'este binevenita', in conditiile in care 'e loc in aceasta tara sa facem si agricultura ecologica, si intensiva, si de subzistenta'.

In opinia presedintelui Comisiei pentru agricultura, deputatul Valeriu Tabara, viitorul este al 'marilor cuceriri ale stiintei'.
Camera Deputatilor este for decizional in cazul acestei legi, care a fost aprobata in 2007 de Senat. AGERPRES/(Florentina Peia)
Vezi si


Petitie cu peste 13.000 de semnaturi ignorata: "Petitie impotriva CODEX ALIMENTARIUS

Senatorul Iulian Urban informeaza:

Codex Alimentarius este numele unei comisii a Organizatiei Mondiale a Sanatatii ce a elaborat un asa zis cod universal al alimentelor. In spatele acestei comisii ce pretinde ca se ocupa de sanatatea noastra stau Natiunile Unite ,Organizatia Mondiala a Sanatatii si Marile Carteluri Farmaceutice plus Bancile Internationale. O adevarata mixtura care nu poate produce decat ceva letal.In loc sa isi propuna sa monitorizeze starea hranei si modul ei de ai se produce comisia si-a propus sa promoveze scoaterea in afara legii a suplimentelor alimentare si ale vitaminelor limitand drastic dozajul in care pot fi eliberate si disponibilitatea lor.Adevarata menire a acestui Cod este pur si simplu sa scoata in afara legii produsele naturale promovand organismele modificate genetic sau ale caror moduri de preparare sunt practic necunoscute si sa scoata de pe piata sau sa faca inacesibila procurarea vitaminelor cu exceptia cele produse sub stricta lor supraveghere.Codex Alimentarius este promovat si poate fi aplicat cu forta de catre Organizatia Mondiala a Comertului(WTO-World Trade Organization) care in cazul nefavorabil in care o tara refuza adoptarea noului cod poate forta acceptarea lui prin diferite mijloace de presiune: retragerea diferitelor privilegii in comertul exterior,etc.
Ce va aduce Noul Cod:

suplimentele alimentare nu se vor mai comercializa nici in scop preventiv nici terapeutic

vor fi necesare retete pentru toate medicamentele peste o doza extrem de mica

usturoiul sau menta, alaturi de alte produse comune, vor fi considerate droguri de categoria a 3-a care pot fi comercializate doar de catre marile corporatii farmaceutice

toate suplimentele alimentare ce vor aparea vor fi interzise pana ce nu vor trece anumite teste prevazute in noul cod

produsele modificate genetic vor fi comercializate fara avertizarea consumatorilor niciun fel de eticheta nefiind necesara.

Acest cod se intentioneaza a fi pus in aplicare de la 31 decembrie 2009.

Specialistii in nutritie preconizeaza ca aplicarea acestui program va produce peste 3 MILIARDE de victime umane, 1 miliard murind din cauza lipsei de hrana alte 2 miliarde din cauza bolilor generate in organism si cauzate de proasta calitate a alimentelor disponibile.

Sunt sanse sa oprim implementarea lui!Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa
iulian.urban@gmail.com
senatorul iulian urban

sursa roncea

GOOGLE BOOKS


L-AM DESCOPERIT DE CURIND SI SINT IN EXTAZ. EXTAZ.
ENJOY!

ZOHAR

CARTEA SPLENDORII, AICI

ALIVE REPRISE

IN THE MOOD 4 dance

AZI N-AM CHEF SA SCRIU. POATE IMI VINE MAI PE SEARA. AM CHEF DE MUZICI SI DANSURI


Tuesday, May 26, 2009

SLEEPING SATTELITE

WHISPERING WIND

DE NOAPTE BUNA-MOBY, IN THIS WORLD


All by myself
Good time's the devil
I'm a force of heaven
Lordy don't leave me
All by myself
So many time's I'm down
Down down
With the ground
Lordy don't leave me
All by myself
Whoa, in this world
Lordy don't leave me
All by myself

NEMURITORUL-CEZAR CULDA

A INNEBUNIT LUPUL-AZI CEZAR CULDA


O, da, am orgasm total. Chiar ma gindeam ce mai face my old time favourite Cezarica. Citeam eu cu atentie siteul asta si mi-au cazut ochii pe articolul semnat de Cezarica Culda, denumit evlavios Maestrul - Manifestare a desãvârsirii. Evident, daca nu va prindeti va spun eu ca vorbeste despre EL INSUSI.
O joy!O happiness!O revelation!
El, Cezar, maestrul suprem vorbeste... Dar sa lasam perlele intelepciunii sa se scurga din gura sa sfinta:



"Odatã Yin - odatã Yang, numim aceasta Cale"-YI JING
Mai ales Yin, nu Cezar? Ca pe vremea cind noi exersam Taijiul scolii Chen pe care maestrul suprem al scolii ni-l predase si care maestru a subliniat ca TREBUIE sa-l practicam zilnic; dar tu ne-ai interzis pe motiv ca e prea Yang, si deci vulgar.
Stim, stim ca practici forma YANG (nu Yang as in male force) aia pentru pensionarii de peste 64 de ani cum a zis MA (Dna Li in caz ca-ti mai amintesti)

"De fiecare data când ne pregatim sa practicam, gândurile noastre se îndreapta spre Maestru, multumindu-i pentru ceea ce ne-a învatat, pentru transformarile pe care le-a declansat în interiorul nostru, pentru faptul ca exista."
Se cheama vampirism, dar stiai asta, nu?
"Maestrul este Calea pe care pasim, este poarta catre tot ce este mai minunat. El face parte din fiinta noastra, este perfectiunea dinlauntrul nostru."
OK si cind ma cac to maestru se cheama? Deci sa nu mai dau pe buda?
"Compasiunea si puritatea Maestrului sunt cele care ne ajuta mereu si mereu atunci când ne ratacim în cautarea noastra. Iubirea lui este desavârsita pentru ca el este desavârsit. Maestrul se afla dincolo de Yin si de Yang, el este mereu în centrul osiei ce învârte Roata Yin-ului si a Yang-ului."
Am inteles. Mereu si mereu.Esti desavirsit. Si cind i-ai interzis Anei sa mai practice Kendo tot desavirsit erai sau iti era frica ca iti fura elevi? Sau o considerai prea proasta pentru ca este femeie?

"Atunci când vede Calea, omul superior o urmeaza,
Omul mediu - când o urmeaza când o paraseste,
Omul inferior râde de ea; pentru ca acesta râde - de aceea Calea exista"
Asta e.M-am resemnat.Sint omul inferior pentru ca imi place sa rid.De cei ca tine!

Chiar si atunci când este testat, când aparent Maestrul este nemultumit de nivelul sau, discipolul continua ascultarea, persevereaza în practica. Ascultarea discipolului îsi are radacinile în credinta sa, în folosirea sufletului pentru a întelege. El stie ca mintea si lumea materiala sunt numai aparenta lucrurilor."
Io stiam ca asta cu ascultarea era la voturile monahale, dar ma rog. Ah si la secta aia de s-au sinucis toti..errrr..Wacko?

"Drept urmare se spune ca Maestrul este cel ce cauta discipolul si nu invers. Cerul coboara necontenit spre toate creaturile imprimându-le impulsul de a-si descoperi natura lor interioara, de a-si gasi drumul în viata"
Da ce, ai ramas fara bani?err pardon voiam sa spun discipoli?

"Acum puntea a fost construita. Idealul contopirii interiorului si a exteriorului a fost atins. Practicantul îsi va îndrepta atentia asupra Maestrului multumindu-i pentru gratia sa, pentru sprijinul acordat.
Cezar Culda"
Multumesc, hai nu te supara chiar esti gratios.La fel e si Britney Spears. Si Eva Kent.

P.S-acesta este un pamflet si va fi luat ca atare
P.S.2-si nu te mai enerva cind cineva te contrazice, asa cum ai facut cind mi-ai imbolnavit copilul.Ca faci riduri si nu mai pari asa gratios!
P.S3-un maestru adevarat
P.S.4-tricoul ala cu QOGONG e de geniu.Vreau si eu vreau si eu, e din Dragonul Rosu?

RUMI-PERFECTIUNEA UNIUNII


















The drum of the realisation of the promise is beating.

We are sweeping the road to the sky.
Your joy is here today, what remains for tomorrow?
The armies of the day
have chased the armies of the night
Heaven and earth are filled with purity and light

RUMI



Darabanele bat-iata promisiunea s-a infaptuit

Ne inaltam sinuos la cer.

Bucuria ta este aici, astazi-ce ramine pentru miine?

Armatele zilei au alungat armatele noptii

Cerul si pamintul sint pline de puritate si lumina

RUMI

PERSONALE-OAMENI DARNICI

Anul trecut nu a fost prea bun pentru mine, din motive timpite, egotice, de indragosteala.
Am fost destul de deprimata pentru ca e nashpa, nu-i asa, sa nu poti fi impreuna cu omul pe care crezi ca-l iubesti.

Si de curind, facind recapitularea cea atotputernica, am descoperit-daca mai era nevoie-cit de centrata pe mine sint. IO am suferit, IO am fost deprimata, IO am murit de durere, IO etcetcetc.

Ei, na! Uite aici zeci de motive sa-mi si sa va depasiti grijile de pretioasa voastra/mea persoana.

Copiii aia chiar au nevoie de ajutor si oamenii aia chiar isi dau egoul la spate, focalizindu-se pe nevoile altora.

Asta sa fie inceputul iluminarii?

CE ESTE RUGACIUNEA

Iyale Tachnuneinu (Inalta rugaciunile noastre)

Rugaciunile inseamna ruga celor multi. 'Multi' inseamna starea in care o persoana isi da seama ca inca are in ea diferite forte care nu sunt in adeziune cu Creatorul. Cand omul le justifica, le simte si le clarifica una dupa alta, ajunge la starea in care ridica MAN, o cerere, rugaciune ca lumea sperioara sa-i vina in ajutor si sa corecteze fortele astea opuse inauntru lui, dandu-le o singura dorinta si intentie. Se roaga sa simta numai o dorinta in ele, desi aceste forte asa de diferite si opuse il vor indruma la sursa lui.

In starile de zi sau noapte, cand lumea superioara straluceste sau nu asupra lui, cere ca rugaciunea lui sa fie completa, pana cand va primi raspuns si toate cerintele si dorintele sunt unite in el si toate vasele devin un vas mare prin care el poate sa ajunga la uniunea cu Creatorul. Asta cantam noi la Yom Kuppur, cand vasele vide sunt dezvaluite. De la aceste rugaciuni cu cerinte pt corectie primim lumina de sus care ne indreapta. Cand vasul e corectat, atunci se va umple cu Lumina dragostei si uniunii.

Cand cei de jos isi incep viata prin cantare, inaltarea lor spirituala spre izvorul sufletelor, atunci cei de Sus le dau puterea ca si ei, cei de jos sa primeasca Lumina Intelepciunii ce a fost revelata in zona lumii Atzilut si in ingerii ce o precedau. In acest fel si cei de jos isi maresc puterile si luminescenta prin intelepciunea lumii superioare.

Cartea Zoharului cu comentariile Sulam (Treptelor), Shemot, pg. 103

sursa kabbalah romania

Monday, May 25, 2009

CHEFUL DE LUNI








































































OK stiu fiecare are un mare chef de ziua de luni.NOT! Toti sintem sictiriti de faptul ca weekendul a trecut, ca incepe inca o saptamina de munca plicticoaso-deranjanto-inutilo-pierzatoare de timp pretios din viata noastra. Si uite asa se mai duce o saptamina. Si uite asa mi se duce anul. Si uite asa cind naiba au crescut astia asa mari. Si uite asa mai am putin si mor.



Eu zic ca mai bine sa intram in armonie cu ziua de luni si sa ne bucuram de puterea pe care ea ne-o poate da.

Citeva date ezoterice despre ziua de luni:

Luni sta sub influenta Lunii si a arhanghelului Gabriel. El mai pazeste si pe cei nascuti in luma ianuarie si pe cei din zodia Varsatorului.

Luna are ca metal corespondent argintul, numarul sau fiind 2 si culoarea favorita argintiul. Ea stapineste visatul, clarvederea, secretele si fertilitatea. Elementul guvernat este apa.

Gabriel este arhanghelul al carui nume inseamna"Dumnezeu este puterea mea", iar rangul sau este de arhanghel, conducator al ostilor ceresti.

In pofida faptului ca in crestinism este privit ca un inger suav, diafan, ingerul ce a anuntat-o pe Maica Domnului Bunavestirea, si apare in icoane cu un crin in mina, in celelalte traditii el nu este deloc privit asa.

In traditia iudaica de exemplu Gabriel este cel ce va sufla din trimbita la Judecata de Apoi. Totodata distrugere Sodomei si Gomorei, masacrul armatei asiriene de 185.000 de soldati, lupta cu Iacob sau ridicarea lui Moise la cer ii sint atribuite tot lui.

In folclorul ebraic el este considerat ingerul justitiei, asa cum este scris in Cartea lui Enoch, unde este declarat gardianul Gradinii Edenului si seful corului angelic al heruvimilor. In a treia carte a lui Enoch este denumit Print al Cerului, ce are in stapinire al saselea cer.

In traditia babiloniana el sta la dreapta lui Dumnezeu fiind primul ministru al cerului. Se spune ca mai demult a cazut din favoarea divinitatii si a fost inlocuit de Dubbiel. Absenta sa a facut posibila opresiunea cruda a evreilor de catre persani, al caror protector Dubbiel era. Dupa ce a fost repus in drepturi Gabriel a trecut din nou de perdeaua ce separa tronul lui Dumnezeu de lumile celelalte.

In traditia araba Gabriel este cunoscut ca Jibril si se spune ca el a dictat Qoranul in intregime.Aici este denumit ingerul adevarului si seful ingerilor favoriti. Tot el a avut onoarea de a-l duce pe Mahomed in paradis, transportindu-l pe creatura magica Al Boraq. Aceasta faptura are fata unui om, dar obrajii sint de cal, aripile de vultur, corpul de lumina radianta, vocea este umana si ochii ii sint ca stelele.


"Arhanghel Gabriel te rog sa ma asisti in a-mi dezvolta forta si a-mi gasi misiunea. Trimite te rog energia ta intaritoare pentru a ma ajuta sa-mi traiesc viata cu curaj si iubire pentru mine si intreaga omenire. Cu ghidarea ta ma voi stradui sa-mi indeplinesc telul si sa-i asist si pe altii in calatoria lor.Amen"


Un grup de pensionari britanici a dejucat un atac al piratilor, batandu-i cu sezlonguri

Mai multi pensionari britanici, aflati la bordul unui vas de croaziera, au ajutat la respingerea unui atac al unui grup de pirati inarmati, in largul insulelor Seychelles, aruncand cu sezlonguri in ei, transmite AFP.

Atacul piratilor din 25 aprilie, asupra MSC Melody, un vas de 35.000 de tone, a fost respins in cele din urma de fortele de securitate ale navei, fara ca niciun membru al echipajului sau pasager sa fie ranit, a precizat o purtatoare de cuvant a companiei MSC Cruises, potrivit NewsIn.

"Pasagerii au vazut piratii sosind si au alertat serviciile de securitate, care ii reperasera deja", a explicat Sarah Longbotton. Turistii de pe punte au primit ordin sa se retraga in cabina si sa stinga lumina, dar unii pasageri au incercat sa respinga atacul.

Beryl Rowlands, care calatorea impreuna cu sotul ei David, a declarat ca a "aruncat cu sezlonguri" in atacatori.

Ian si Jessie Moakes sarbatoreau 40 de ani de casatorie pe vas, cand au aflat despre atac, potrivit tabloidului The Sun. "Unii turisti au aruncat cu mese si scaune pentru a-i alunga pe pirati, au fost foarte curajosi", a spus Moakes, fost politist, in varsta de 62 de ani. "Ar fi putut fi mai rau. Se vedeau urme de gloante pe vapor", a adaugat acesta.

Maureen Gawthrop, in varsta de 66 de ani, se afla la bord impreuna cu sotul ei Roy, de aceeasi varsta. "Eram la un concert de muzica clasica pe punte cand am auzit un zgomot. Aplauzele au incetat brusc, iar cineva a venit in fuga pe punte strigand 'Piratii!'", a explicat ea pentru Daily Telegraph. Din cabina sa, ea a vazut o barca alba cu opt oameni imbracati in uniforme de camuflaj verzi.

MSC Melody, avand circa 1.00 de pasageri si 500 de membri ai echipajului la bord, "se afla in momentul atacului la 600 de mile nautice de coasta somaleza si la 180 de mile nautice de Seychelles, intr-o zona care nu este considerata periculoasa", a spus Gianluigi Aponte, proprietarul companiei de croaziere, intr-un comunicat

sursa 9am

ROTI DINTATE-KABBALAH ROMANIA




Sunday, May 24, 2009

Nu te sinucizi? Pleacă în pana mea acasă!

Un barbat din China, care ameninta ca se va sinucide aruncandu-se de pe un pod, a fost impins de un trecator, cazand de la o inaltime de 8 metri, relateaza BBC. Drama s-a petrecut joi, cand Chen Fuchao s-a urcat pe podul Haizhu din orasul Guangzhou, din sudul Chinei, cu intentia de a se sinucide.
Exasperat de faptul ca traficul pe pod si in jurul acestuia era oprit de 5 ore, iar politistii nu il convingeau pe Chen sa coboare teafar, un barbat de 66 de ani s-a strecurat printr-o bresa a fortelor de ordine, i-a strans mana lui Chen, iar apoi l-a impins peste balustrada.

De pe hoţnews
preluat de la zoso

ARBORELE VIETII













AFL
A, ca inainte sa fi fost indeplinita Crearea si emanate Creaturile,
Era Lumina Superioara Simpla umplind toata realitatea.
S
i nu era nici un loc liber in ce priveste aerul gol si spaţiul,
ci totul era plin de lumina aceea simpl
a a infinitului.
S
i nu avea definit nici capul , nici sfirsitul,
ci totul era lumin
a unica simpla echivalenta intr-o egalitate, iar ea se numeste Lumina Infinitului : ’’Or ayn sof’’.
Si in momentul in care a decis simplu sa emane lumile si sa creeze creaturile,
sa scoata la lumina perfecţiunea infaptuirilor, a denumirilor si a
Numelor Lui,
Care a fost insasi cauza crearii lumilor.
Iata atunci se restrinse Infinitul in punctul din mijloc, care se afla chiar
in centrul sau propriu,
Si restrinse acea lumina,
Si se indeparta spre imprejurul laturilor punctului mijlociu.
Si atunci a ramas loc liber, aer si spaţiu vid
De la chiar punctul cel din mijloc.
Si iata, aceasta restringere era in echivalenţa unica
Imprejurul acelui punct vid din mijloc.
Astfel incit acel spatiu vid
Era rotund in echivalenţa absoluta din toate punctele conturului sau.
Si iata dupa restringere ,
Atunci cind a ramas locul spatiului si aerului liber si vid
In centrul luminii a insusi Infinitului,
Iata deja era loc,
Unde sa poata exista Emanatiile
Si Creaturile si Fiintele si Infaptuirile.
Si atunci a tras dela Lumina Infinitului o linie a Sa,
De sus in jos,
Care patrunde si coboara in acel Spaţiu,
Si prin acea linie a Emanat, si a Creat,si a dat Viata,si a Facut
Absolut toate Lumile.
Inaintea acestor Patru Lumi
Era Infinitul Unic si Numele Lui Unic intr-o unitate minunata si secreta,
Incit nici ingerii cei mai apropiaţi LUI nu au putere
Si nu au atingere in Infinit,
Caci nu este nici o minte creata ca sa I-L poata atinge,
Fiindca nu poseda loc, si nu granita, si nu Nume.

Poem scris de HA ARI, Arborele vietii,partea 1 ,poarta 1
Tradus de Clara Mendel pentru kabbalah romania

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites