Wednesday, May 6, 2009

DESPRE CIPURI ŞI ALTE ARME LETALE... Un fost detinut politic timp de 15 ani explica deputatilor de azi de ce trebuie sa respinga actele electronice


Astazi, 6 mai 2009, intre orele 10 si 14, APADAR, membra a Coalitiei Impotriva Statului Politienesc, organizeaza un miting impotriva adoptarii Ordonantei nr. 207/2008 privind pasapoartele biometrice. In acelasi timp, cele trei Comisii de fond ale Camerei Deputatilor vor dezbate si isi vor da avizul (favorabil sau nefavorabil) cu privire la aceasta Ordonanta abuziva. Va prezint mai jos punctul de vedere fata de insemnarea biometrica, prezentat la una din sesiunile anterioare ale Comisiilor de domnul profesor Radu Ciuceanu, fost detinut politic timp de 15 ani, fost presedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si petitii din Camera Deputatilor, istoric, in prezent presedinte al Institutului National pentru Studiul Totalitarismului.

DESPRE CIPURI ŞI ALTE ARME LETALE...

I.
Nici o ţară, nici un regim, nici un grup social, nici un om nu este purtătorul justiţiei absolute şi cu siguranţă nimeni nu va putea îmbrăţişa eternitatea.
Regimul de tristă aminitire bolşevico-stalinist ne-a adus în faţa ochilor o degradare a funcţiei intelectualilor din ţara noastră, precum şi o degradare uniform accelerată a clasei politice văduvită după cele cinci decenii de marile personalităţi care au dispărut în Gulagul comunist, alăturându-se în chip tragic celor peste 100 de milioane de oameni a căror moarte a fost provocată de utopia comunistă.
Ne găsim în faţa unui asalt - provocare, al unui sistem politic mondial, ocult şi străin nu numai de tradiţiile umane dar şi de o morală care trebuie să se impună stăruitor în vremurile de criză de astăzi; considerăm că intelectualii şi reprezentanţii politici de azi nu pot fi furnizorii benevoli sau plătiţi ai unor instanţe politice sau birocratice, în căutarea şi aservirea României unor norme ce sfidează conştiinţa şi credinţa noastră creştină.
II. Nu există o politică a scopului diferită de cea a mijloacelor. Mijloacele fac parte integrantă din scop, având menirea să-i dea valoare înnobilându-l.
În consecinţă orice cale care este instrumentată printr-o atingere a scopului şi foloseşte mijloace nedemne speţei umane, trebuie respinsă în numele moralei celei mai elementare, cu atât mai mult cu cât ne afişăm partizanii unei democraţii cât mai vizibile.
Dacă vrem să schimbăm lumea nu putem face abstracţie de indicatorul moral, dacă condamnăm anumite procedee politice pentru că ele sunt ineficace, trebuie în primul rând să ne gândim dacă ele sunt imorale, exersează forme degradante şi în consecinţă compromit societatea viitorului.
Nu există tortura bună, poliţie bună, nu există o dictatură bună şi cu atât mai puţin genocide dorite, reuşite sau eşuate.
Există numai dorinţa noastră pentru o societate democrată, liberă şi morală. Nu se respectă principiul proporţionalităţii (deopotrivă principiu comunitar şi constituţional român), prin care să se exprime proporţionalitatea între scopul urmărit şi măsurile necesare pentru îndeplinirea acestuia.
Respingem cu înverşunare orice grup politic care deţine cheia miraculoasă a unei transformări imediate şi automate. Ne opunem categoric oricărei suprimări chiar provizorie în numele libertăţilor reale sau viitoare fără a ne gîndi la imensele pericole, la pierderea unor libertăţi fundamentale pentru om şi societate.
Categoric că violenţa face parte din lumea noastră şi nu nutrim iluzia că ea poate să dispară vreodată.
Ea poate însă, sa fie redusă la cote minime, epurate de pierderi umane sau compromisuri politice majore.
În consecinţă, nu cred că există vreun moment în istoria planetei noastre când intelectualul poate deveni clientul tăcerii şi al abandonului; indiferent de meridianul său el trebuie să gândească că idealul unei societăţi juste nu este al unei societăţi fără conflicte, fiindcă nu poate exista un sfârşit al istoriei fără o exctincţie a vieţii pe pământ.
Misiunea sa este în cele din urmă în a promova o societate în care critica să fie suverană şi liberă, iar apologetica rizibilă. O societate în care persoanei umane să nu îi fie impusă nici o măsură care să atenteze la drepturile şi libertăţile esenţiale care o definesc ca atare, precum dreptul la libertate şi intimitate, recunoscute nu doar de normele civile, ci şi de cele religioase.
Ca atare, ne pronunţăm în consensul unanim al celor care au simţit stigmatele dictaturii de orice fel, că acceptarea unui regim de control naţional sau planetar ar fi similară cu o întoarcere în peşterile din Neanderthal, cu o asasinare vădită şi expresă a condiţiei umane.
Radu Ciuceanu,
Fost detinut politic 15 ani
Fost presedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si petitii din Camera Deputatilor
Istoric
Presedinte INST
Institutul National pentru Studiul Totalitarismului
http://www.totalitarism.ro/

Tuesday, May 5, 2009

Influenta societatii, a mediului inconjurator, asupra Incepatorului.

Omul care vrea sa se inalte spiritual, este obligat sa se indeparteze de influente straine si sa nu-si ascunda noile conceptii. Aceasta, doar pana va primi, de Sus, sentimentele necesare care il vor pazi si sustine in continuare.Oamenii indepartati de spiritualitate sunt cel mai putin daunatori, impotrivirea lor sau indiferenta lor este lipsita de influenta.
Dar cei care sunt in vreun fel atasati de conceptii spirituale sau de cabala, sub diversele prezentari false ale ei, reprezinta o piedica in fata acelora care vor sa se inalte in mod autentic spiritual. Dat fiind ca stiinta cabalei „slabeste” aparent puterile omului, ca sa depinda de Creator cabalistii autentici tind sa impresioneze mai putin pe incepatori prin exteriorul lor.Daca incepatorul simte atractie fata de actiunile exterioare ale cabalistilor neautentici, mincinosi, ei vor cadea in capcana „robiei lui FARAON – PAROH(egoismului). Precum se povesteste in „Exodul din Egipt”, oamenii se complaceau in aceasta robie. Aceasta este o povestire care trateaza numai subiectul starilor spirituale prin care trece o persoana; este vorba aici de o inrobire neautentica in spiritual spectaculos, spre care un student incepator se simte atras irezistibil, fara sa-si dea seama. Mai tarziu omul regreta de a fi pierdut energie si timp pe cand trebuia sa fi luptat contra egoismului.
In sfarsit, precum am mai declarat mai sus, omul nu trebuie sa se teama de anturajele cu totul deconectate de spiritualitate, neavand nimic de asimilat de la acestea, nefiind supus la vreo influenta a acestora.

fragment preluat din cartea Pe urmele inimii
traducere Clara Mendel
KAVANA
sursa kabbalah romania

REFUSE-RESIST-SEPULTURA

Share/Bookmark

Chaos a.d.
Tanks on the streets

Confronting police

Bleeding the plebs

Raging crowd

Burning cars
Bloodshed stars

Who'll be alive? !

Chaos a.d.

Army in siege

Total alarm

Im sick of this

Inside the state

War is created

No mans land

Whats this shit? !

Refuse/resist

Refuse

Chaos a.d.
Disorder unleashed

Starting to burn

Starting to lynch

Silence means death

Stand on your feet

Inner fear

Your worst enemy

Refuse/resist

Refuse/resist




A FI SPIRITUAL E O INCALCARE DE LEGE








Legile romanesti alunga maicile caritabile

de Magda Spiridon
Evenimentul Zilei
Vineri, 6 mai 2005, 0:00




Surorile din ordinul "Misionarele Caritatii", infiintat de Maica Tereza de Calcutta, vor sa paraseasca Romania, dupa 15 ani, perioada in care s-au ingrijit de zeci de copii cu handicap si de batrinii fara adapost. Modul de viata simplu in care traiesc nu este pe placul autoritatilor romane, care le-au somat sa renunte la canoane si sa adopte o serie de reguli privind siguranta alimentara. In caz contrar, cladirea in care isi are sediul "Misionarele Caritatii" va fi inchisa, iar cele 24 de persoane cu dizabilitati psihice pe care acestea le ingrijesc vor fi predate institutiilor statului. Cladirea de pe strada Milcov nr. 2, din sectorul 1, este locul in care maicutele de la "Misionarele Caritatii" isi duc traiul alaturi de 24 de persoane cu handicap psihic sever. Asociatia isi are sediul principal in India, la Calcutta, si are filiale in toata lumea. Scopul lor este acela de a-i ajuta pe cei bolnavi si saraci, fara a primi nimic in schimb. Filiala din Romania a fost infiintata in 1992, la initiativa Maicii Tereza, dupa ce a vizitat mai multe case de copii. Marcata de suferinta micutilor, ea a infiintat Asociatia "Misionarele Caritatii", in care si-au gasit adapost 63 de copii foarte bolnavi, cu subnutritie severa si chiar incapabili sa mearga. Timp de 15 ani, surorile au incercat, apelind la mai multi fizioterapeuti, sa-i recupereze. O parte au fost plasati in alte institutii, iar alti citiva au fost adoptati, restul raminind in grija misionarelor. In prezent, in centrul respectiv traiesc 24 de persoane cu boli psihice, dintre care sase au sub 18 ani. Alaturi de ei, in camin sint ingrijite sapte batrine care au fost abandonate de familii. Canoanele monahale contravin legilor Maicutele considera ca Asociatia "Misionarele Caritatii" este un fel de casa, unde "foarte importanta este practica spirituala". Credinta lor religioasa impune un mod de viata simplu, dar nu rudimentar. Nu au masina de spalat, au un singur frigider pe care il folosesc doar vara si se gospodaresc impreuna cu cei pe care ii ingrijesc. Stilul lor de viata i-a deranjat insa pe reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar- Veterinare (ANSV). In luna martie, in urma unui control, inspectorii ANSV au consemnat, intr-un proces verbal, ca "nu sint respectate circuitele functionale - sens unic - la blocul alimentar, spatiul de depozitare al alimentelor este subdimensionat, spatiile frigorifice sint insuficiente ca numar, motiv pentru care nu se respecta vecinatatea produselor in functie de compatibilitate". In urma controlului, ANSV a emis o ordonanta prin care a cerut inchiderea centrului, pina la 25 aprilie. "Misionarele Caritatii" nu vor publicitate Disperate, maicutele - care refuza orice dialog cu presa, pe motiv ca nu vor sa-si faca publicitate, masura care face parte tot din canoane - au solicitat ajutorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1 (DGASPC). "Centrele noastre nu sint institutii, ci sint case unde incercam sa cream, atit cit se poate, atmosfera unei familii, unde fiecare persoana invata sa-i iubeasca si sa-i accepte pe cei din jur. Sintem persoane consacrate si pentru noi foarte importanta este practica spirituala, atit a noastra, cit si a celor care se afla sub ingrijirea noastra", se arata in scrisoarea pe care maicutele de la "Misionarele Caritatii" au trimis-o DGASPC Sector 1. "Aceasta nu ne impiedica sa respectam normele inscrise in Constitutia Romaniei", au explicat maicutele. Ele mai spun ca au un frigider, insa nu este posibil sa "avem un frigider in plus sau chiar mai multe, asa cum ni s-a sugerat, adica unul pentru legume, unul pentru lactate si un altul pentru oua". Primaria, multumita de colaborare pina acum La sfirsitul scrisorii, maicutele spun ca "daca nu putem fi acceptate in conditiile in care ne desfasuram activitatea acum, vom fi fericite sa cedam copiii spre ingrijire unei organizatii statale sau oricui ar fi capabil sa aiba grija de ei intr-un mod mai adecvat, astfel fiind libere sa plecam in cautarea celor mai saraci dintre saraci. Ceea ce s-a intimplat in aceasta casa reprezinta o invazie care violenteaza persoanele institutionalizate in acest lacas". Reprezentantii DGASPC Sector 1 sustin cauza maicutelor si spun ca situatia lor este cauzata de canoanele dupa care traiesc si ca nu au nesocotit normele sanitar-veterinare. "Noi colaboram de 15 ani cu ele si nu am avut niciodata probleme, nu putem sa le impunem alt stil de viata. Tocmai de aceea solicitam clementa din partea ANSV. Ele traiesc ca intr-o familie, se gospodaresc singure. In plus, au grija de niste oameni uitati de familii. Daca nu vor fi lasate in pace, probabil vor pleca", ne-a declarat Danut Ioan Fleaca, directorul DGASPC Sector 1.


” Daca esti bun cu oamenii te pot acuza de interese si intentii ascunse.Fii bun oricum.
Daca esti cinstit si sincer oamenii te pot insela. Fii cinstit oricum.
Daca gasesti linistea si fericirea oamenii pot fi gelosi. Fii fericit mereu.
Binele pe care-l faci azi oamenii il vor uita oricum.Fa bine mereu.
La urma urmei nu e intre tine si ei e intre tine si Dumnezeu. “
Maica Tereza

INTERNETUL, camp de lupta cu mine. Sub masca luptei contra “terorismului” au fost sacrificate drepturile cetatenesti. Infernul patronat de Big Brother


Editorialul de marti

Internetul, camp de lupta cu mine

de George Cusnarencu

Era un banc acum vreo 30 de ani, din ciclul culmilor: “Stii care e culmea curajului?”, era intrebata o femeie; “Sa dormi cu mine in pat”, o lamurea barbatul.

Cam aici s-a ajuns si cu Internetul. Pentru nostalgici am o veste proasta: s-au dus anii frumosi cand descopeream, liberi si necomplexati, abisurile proaspatului mijloc de comunicatie din cea mai noua era dupa cea a glaciatiunii. Am intrat in Internet ca intr-un Astral din care ne intorceam tot mai uimiti. Era in fiecare secunda cate ceva de descoperit. Erau motoarele de cautare, erau ziarele electronice, erau textele electronice din literatura universala, erau melodiile cele mai indragite in format mp3, erau fotografii din toate colturile lumii, erau e-mail-urile si atatea alte delicii. Era o libertate comparabila doar cu frumusetea unei Revolutii. Era un fel de Flower Power fara sfarsit. Unii ajunsesera sa creada ca, fara Internet, ar fi ca o lume in care se stinge lumina. Apoi, incet-incet, situatia s-a imbacsit. A aparut mai intai pericolul virusilor si apoi sfarsitul lumii din anul 2000, adus de unul foarte hain. Lumea s-a zvarcolit in pat si a dormit o vreme chinuit, fara vise. Sfarsitul lumii a trecut, lumea s-a trezit voioasa, dar virusii virtuali au atacat de atunci mereu si, cu cat se construiau mai multe programe anti-virus, cu atat lupta devenea mai acerba. Dupa ce starea emotionala a trecut, am inceput sa ne dumirim si sa intelegem ca totul era o strategie: unii baieti destepti concepeau virusii ca sa arate cat de periculosi sunt, iar altii ii angajau pentru a le folosi iscusinta impotriva altora. Cand in toata aceasta afacere s-a implicat si Pentagonul, a devenit clar ca Internetul a incetat sa mai fie ce-a fost si a devenit un camp de lupta: cu generali, cu strategi, cu specialisti in arme virtuale.

Asa cum azi poti declansa caderea oricarui guvern din lumea a treia doar cu ajutorul cartelului media occidentale, tot asa Internetul a devenit un camp de lupta in care nu se mai folosesc bombe si avioane de vanatoare. Si pentru cei care cred ca sesizeaza o urma de exagerare in ceea ce scriu, le aduc la cunostinta ca, pentru a controla lumea virtuala, Casa Alba a infiintat un post de superexpert, care va coordona militarii si oamenii de stiinta care se ocupa de conflicte informatice. Motivul oficial este ca SUA se apara de atacurile informatice ale Rusiei si Chinei, realitatea este ca SUA vor sa subjuge tot ce misca pe Internet si sa controleze puterile care-i ameninta hegemonia. Frumosul Internet de altadata s-a transformat in teatrul de lupta al unui razboi secret in care “teroristii” Al-Qaida ar trebui sa moara fara a se trage niciun foc de arma. Gogorita conceputa de regimul W. Bush a trecut din lumea reala in lumea virtuala.

Sub masca luptei contra “terorismului” nu au fost sacrificate doar drepturile cetatenesti si aruncat in aer dreptul international, acum administratia americana incearca sa plaseze mine si pe Internet. Asa ca vechiul banc despre culmea curajului incepe sa capete noi valente. Maine-poimaine te trezesti tu, om de rand, care inca mai speri ca Internetul este o lume plina de minunatii, calcat de agenti FBI, pe motiv ca ai legaturi cu Al-Qaida. Si mina sa-ti explodeze in fata.

Ca si in cazul evenimentelor de la 11 septembrie 2001, pretextul pericolului extern a reusit sa transforme o societate libera intr-un infern patronat de Big Brother. Acelasi pretext este folosit azi pentru a controla si lumea virtuala. Asa pregateste viitorul publicatia Times atunci cand scrie: “Inamicul sta la panda si se infiltreaza... mai mult, reteaua de computere a unui guvern, sistemul electric, bancar si telefonic pot fi anihilate fara a lansa nicio bomba”. Aceiasi strategi de la Pentagon au si gasit un nume de cod pentru starea de lucruri: “cyberwar”, pentru ca societatea americana nu poate trai in afara razboiului. O lume de pace ar distruge cea mai “democratica” natiune a lumii, in vreme ce pentru altele ar insemna prosperitate. Ca dovada, Pentagonul a trimis presedintelui o cerere de a spori cu 17 miliarde dolari alocarea de fonduri pentru “cyberwar”. Pentru a convinge lumea de realitatea acestui razboi virtual, cartelul media occidentale isi face datoria cu prisosinta si povesteste lumii cat de haini sunt rusii, cum au furat chinezii planurile viitorului avion de vanatoare F25 Joint Strike Fighter si cum au furat iranienii detalii ale elicopterului lui Obama. Astea sunt gogosi la fel de insiropate ca “dovezile” vanturate de ministrul Rumsfeld, care vorbea despre “iminenta” obtinerii de arme nucleare de catre Saddam Hussein. Sau ca gogosile, bine sustinute de cartelul media, legate de gripa aviara sau, mai nou, de gripa asa-zis porcina. In acest ritm, omenirea are toate sansele sa se intoarca la vechile scrisori scrise cu tocul inmuiat in calimara.
www.cronicaromana.ro

Dar din dar se face Raiul!


Dragii mei dragi, când vă rugam acum o lună să mă ajutaţi să adun una alta pentru nişte copii sărmani, nu mă aşteptam nici în cele mai frumoase vise să se întâmple ce s-a întâmplat. De-aia a durat atât. Pentru că zi de zi mai primeam un mail, un telefon. S-au adunat zeci de pungi şi saci cu haine, jucării, cărţi. M-am întâlnit cu voi, oameni care nu mă cunoşteaţi.

Nici nu ştiţi cu ce emoţie ajungeam la întâlnire, cât mă bucura să vă văd ochii. Când am tras linie, se adunaseră de două ori mai multe lucruri decât ce se vede în poză. Nu exagerez. Balconul şi jumătate de sufragerie. Şi tot frigiderul plin de dulciuri. După ce am pus totul pe căprării, pe vârste şi nevoi, am decis că sunt destule încât să merg în trei locuri. Plus la o familie cu mulţi copii, oameni foarte săraci.


Miercurea trecută am ajuns la primul loc. Vă spun sincer, dacă ştiam ce voi vedea, probabil aş fi lăsat totul la uşă. Am fost copleşită, dezarmată de umor, nu era loc de zâmbete drăgălaşe, deşi aş fi vrut. Tremuram şi plângeam. Un loc curat, ţinut de câteva femei românce şi 7 călugăriţe (indience, o poloneză şi o englezoaică) din Ordinul Misionarelor Carităţii, al Maicii Tereza.


Ştiţi de cine au grijă ele, peste tot în lume, cu toată dragostea şi dedicaţia? De cei de care nu mai vrea nimeni să aibă grijă. Deja adulţi ca vârstă, 19, 20, 21 de ani, cei de care au grijă sfintele acestea de femei, cu greu pot fi numiţi oameni, deşi pentru ele sunt "copii". Cocoşaţi, cu nişte cioturi de picioare unii, surdo-muţi şi orbi alţii, feţe diforme, urlete animalice, handicap mental grav. Nu credeam că mai există aşa ceva în România. Şi aflu ceva şocant: 10 din cei 22 erau supravieţuitori ai iadurilor de orfelinate despre care erau reportaje în anii '90-'91. Copii cu malformaţii, lăsaţi să moară de foame, legaţi în lanţuri şi sârme. Eram copil atunci, dar nu voi uita vreodată imaginile acelea. Acum, cei câţiva care se puteau mişca, au venit curioşi la mine şi prietena mea Anne, ne trăgeau de mâini şi de genţi.

Călugăriţa cu care am stat de vorbă ne-a scos afară, ne-a dus să ne arate capela şi locul unde stau ele, ne-a povestit despre locul acela, înfiinţat în '91. De atunci aveau grijă de ei. Fără ajutorul statului, care mai mult le-ar fi încurcat, după cum ne-a spus, dar cu ajutor de la oamenii din Chitila. Oameni sărmani, dar cu suflet mare. Ortodocşi, pocăiţi, se adună la slujbele preotului catolic pentru a se ruga împreună. O singură inimă. O rugă pentru un Unic Dumnezeu.

Ne-a spus că nu au nevoie de nimic, dar că orice ajutor e bine-venit. Am promis că la toamnă o să duc pături, prosoape, săpun, detergent. La plecare, ne-a dat o fotografie a Maicii Tereza, cu o bucăţică din veşmântul ei, şi 3 medalioane mici. Ne-a mulţumit cu cel mai cald zâmbet pe toată faţa şi ne-a spus ceva, de o smerenie nemaipomenită. Nu "ne vom ruga pentru voi", ci "să vă rugaţi pentru noi".


În cel de-al doilea loc, Casa Soarelui, a fost la fel de emoţionant, dar nu aşa de dur. 26 de copii între 12 şi 18 ani, cu handicap fizic şi mental uşor şi mediu. Un loc foarte curat şi luminos, chiar vesel, copii curioşi, care m-au întrebat cum mă cheamă. Atât de bucuroasă a fost una din fete când i-am dat un tricou verde, că m-au podidit lacrimile de emoţie. M-au pupat, mi-au zâmbit.

Le-am cunoscut pe două dintre persoanele care au grijă de copii. Două fete de vârsta mea, asistent social. Ştiţi cu cât dispreţ se vorbeşte de bugetari? Care iau bani fără să facă nimic? E, bine, aceste două fete, care lucrează cu copiii bolnavi, cu blândeţe şi zâmbet şi înţelegere şi iubire, sunt bugetare! Şi "nu fac nimic" pe 10 milioane. Nu s-au plâns nicio secundă. Mi-au spus doar că nu-i uşor. Şi că doar cine e foarte tare şi îşi iubeşte cu pasiunea meseria poate face ce fac ele. M-am simţit mică în faţa lor. Le-am promis şi lor că voi reveni, cu dulciuri, cu jocuri, cu cărţi de colorat.


Ieri am fost şi la cel de-al treilea loc. 32 de copii abandonaţi sau din familii destrămate. Copii sănătoşi, plini de energie, jucăuşi şi veseli, între 10 şi 16 ani. Care stau în 4 clădiri colorate şi frumoase, cu bucătării unde învaţă să gătească, loc de studiu, unde stau şi citesc sau îşi fac temele, loc de joacă unde ascultă muzică şi dansează. În curs de amenajare este o clădire unde cei mai mari vor putea învăţa o meserie. Pentru a învăţa să se descurce singuri, să fie responsabili, să aibă un viitor. Cine are grijă de ei? Ordinul Fraţilor Marist, călugări catolici. Primesc ceva ajutor de la stat şi de la primărie, dar cea mai mare parte a banilor vine din sponsorizări pe care se chinuie ei să le aducă. Fra Antolin, un spaniol mai în vârstă, dar plin de energie şi zâmbete, mi-a făcut cunoştinţă cu copiii, care mi-au arătat camerele lor şi mi-au spus să le mulţumesc celor care le-au trimis lucruşoare. La plecare m-au pupat, iar eu le-am promis să mă întorc cu dulciuri şi cărţi.


În weekend trimit şi familiei cu mulţi copii câteva hăinuţe, jucării şi dulciuri.

Final de primă "campanie". La rece, ce m-a costat? Ceva ore în trafic, un plin de motorină, ceva oboseală. Şi cam atât. Infim. Am primit înapoi enorm.

Dragii mei oameni, nu am cuvinte să vă exprim emoţia trăită. Cât de tare mi-a bătut inima. Câte lacrimi mi-au spălat obrajii. Cât de mult am zâmbit. Şi cât de fericită am fost şi sunt. Pot să vă spun că aţi făcut un lucru mare. Şi că aţi bucurat nişte suflete. Lucruri mici cu efecte mari. Monica, Jane, Răzvan, Mariana şi Dan, Maria, Irina, Corina şi Adi, Alexandra, Leyla, Cati şi Mara, Iuliana, Antoaneta, Anne şi tuturor celor care mi-aţi fost alături cu gânduri bune şi care nu aţi putut să-mi daţi lucruşoare pentru că le-aţi dat deja, vă mulţumesc din suflet! Mai mult decât haine şi dulciuri, mi-aţi oferit încrederea voastră fără reţineri. Şi asta înseamnă enorm. Sper să fiţi alături de mine şi prin toamnă, când vreau să o iau de la capăt. Până atunci, încă o dată mulţumesc. Mă înclin!

de la lyalya

JOIE DE VIVRE

VREM ALTA ROMANIE



Big Series Finale. Un mesaj de sincera pretuire pentru Clasa Noastra Politica. Practic, o Oda.


Luptă prin post şi rugăciune împotriva gripei porcine

Rabinul Shlomo Amar / Foto: EPAÎn speranţa că gripa porcină îi va ocoli, oamenii încearcă care mai de care prin diverse metode să o "ţină" la distanţă.

De exemplu, în Israel, marele rabin sefard le-a cerut oamenilor, luni, să ţină o zi de post şi rugăciune pentru a lupta împotriva propagării gripei porcine în statul evreu.

"Invit pe oricine poate să postească joi şi să spună numeroase rugăciuni. Fiecare are sarcina de a-şi examina conduita, de a se întoarce la Dumnezeu cu toată inima şi de a citi Torah şi imediat Dumnezeu ne va ierta ", susţine rabinul Shlomo Amar, într-o scrisoare.

Israelul a confirmat duminică un al patrulea caz de gripă porcină pe teritoriul său, luând astfel măsuri stricte la aeroporturi şi la frontiere pentru a controla persoanele care vin în special din Mexic, statul unde a izbucnit epidemia.

Legea interceptarilor, cea mai lege proasta

Cel mai ciudat edificiu din Ţara Haţegului



Biserica Sfântul Nicolae din Densus se află în judeţul Hunedoara, la o distanţă de aproape 10 kilometri faţă de oraşul Haţeg, fiind cea mai veche biserică românească în care şi astăzi au loc slujbe religioase.

Datorită particularităţilor acesteia, biserica este cunoscută drept cel mai ciudat edificiu din Ţara Haţegului. George Călinescu spunea despre aceasta că este "o biserică bizară, făcută din marmuri şi coloane, culese de la Sarmizegetusa. Un mic stâlp din cei patru care susţin îngusta turlă e o stelă romană purtând numele lui Longinus. E o marmură cu o inscripţie elegantă, luminoasă, frumoasă precum o statuie. Ascunsă în umbră, abia luminată de câteva şuviţe de soare venind pe nişte ferestruici, aceasta face impresia unei opere divine furată de genii nocturne".

Precum reiese şi din citatul de mai sus, aceasta este o "biserică bizară" construită în mare parte din blocuri masive de piatră şi marmură, dar sunt folosite şi coloane şi statui culese de la fosta colonie romană Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa care se află la 10 kilometri sud faţă de Densus. Unii au considerat că biserica ar fi fost mausoleul generalului roman Longinus Maximus, ucis de daci, iar alţii cred că edificiul este un fost templu roman al zeului Marte. Cea mai vehiculată părere este cea care susţine că actuala biserică din Densus a fost un templu roman creştinizat, adică o biserică paleocreştină construită între secolele IV-VI, fiind şi prima biserică de pe teritoriul Daciei.

Cert este faptul că biserica a fost ridicată pe ruinele unei construcţii din antichitatea secolului al IV-lea. Istoricul Nicolae Iorga plasează construirea bisericii în secolul al XVI-lea, însă istoricul de artă Vătăşeanu preferă ultimul sfert al secolului al XIII-lea. Valoroasele fragmente de pictură murală, datând din 1443, opera unei echipe de maeştri, în frunte cu Ştefan, unul din primii zugravi români cunoscuţi, vădesc strânse legături stilistice cu picturile de epocă din Ţara Românească. Biserica Sfântul Nicolae din Densus figurează pe lista de monumente propuse pentru a intra în patrimoniul UNESCO, încă din anul 1991, în prezent aceasta aflându-se în plin proces de restaurare. (A.M.)

sursa

Chipul primului Homo Sapiens din Carpaţi a fost reconstituit


ŞOCANT. O echipă de cercetători britanici, în frunte cu antropologul Alice Roberts, a reuşit reconstituirea în premieră a chipului celui considerat cel mai vechi Homo Sapiens din Europa.

Bărbatul, sau femeia, este imposibil de determinat sexul exemplarului în cauză, a trăit în urmă cu aproximativ 35.000 - 36.000 de ani pe teritoriul de astăzi al României, în sudul Munţilor Carpaţi. Singurele fragmente osoase descoperite au fost o parte de mandibulă şi câteva bucăţi fosilizate de craniu, fosile scoase la lumină în anul 2002, într-o peşteră în care au mai fost descoperite rămăşiţe de urşi preistorici. Cercetătorii au reuşit însă să reconstituie fidel trăsăturile lui Homo Sapiens, unul dintre oamenii care la momentul ajungerii în Europa se întâlnea cu cealaltă specie umană, omul de Neanderthal. „Chipul nu arată ca unul tipic european, asiatic sau măcar african.

De fapt, el pare o mixtură din toate acestea. Te gândeşti în acel moment că, în realitate, la asta te aşteptai de la cineva care a făcut parte dintre primele populaţii de Homo Sapiens care au ajuns în Europa”, afirmă Alice Roberts. Craniul reconstituit este în mare parte asemănător cu cel al oamenilor moderni. Cu toate acestea, sunt vizibile încă trăsături arhaice ale acestuia, cel mai bun exemplu constituindu-l dinţii foarte largi. „Luată în ansamblu, reconstituirea reprezintă prima dovadă bine documentată a modului în care arătau oamenii în momentul în care au început cucerirea Europei”, concluzionează Erik Trinkaus, cercetător american din cadrul Universităţii Washington, Missouri. (A.M.V.)


sursa

IA UITE CINE NE CONDUCE!!!!!

Din soferi si lacatusi , consilieri la Primaria Capitalei

marti, 05 mai 2009




Candva reparau instalatiile electrice sau erau angajati ca soferi si bateau tara-n lung si-n lat la volanul masinilor de serviciu. Astazi sunt consilieri, iau decizii pentru bucuresteni si au abandonat profesiile pentru care s-au pregatit.




Alexandru SAULEA


Implicarea in politica i-a adus acolo unde poate ca nici nu visau sa fie vreodata. Din electricieni, soferi sau lacatusi au ajuns consilieri generali. Au renuntat la profesiile lor de baza pentru a reprezenta interesele celor aproximativ doua milioane de bucuresteni in sedintele Consiliului General al Municipiului Bucuresti. S-au adaptat usor cu noul "job" din cadrul administratiei publice. Imbracati elegant, la patru ace, cu un vocabular bine ales, nu-si tradeaza cu nimic vechile profesii. Inainte de a calca pragul Primariei Capitalei, fiecare dintre cei 55 de consilieri generali facea cu totul altceva. De pilda, consilierul PSD Alexandru Paduraru era lacatus, colegul sau de partid, Mircea Rizoiu, electrician, iar Sorin Purcarea, de la PNL, chimist. Un nume sonor printre consilierii generali, Ion Stan, de la PSD, a fost, inainte sa ajunga consilier, sofer de TIR. Ba printre alesii locali s-au nimerit si doi actori, membri ai aceleiasi formatiuni politice: PD-L-istii Mihai Voicu si Mariana Chiris. Cei mai multi consilieri sunt, insa, juristi, economisti sau avocati. Pe de alta parte, dintre cei 55 de consilieri generali 24 ocupa functii de directori.

sursa cancan

Monday, May 4, 2009

Nimeni nu e singur (Un om-intr-o inima)-KABBALAH





"NU ESTE NIMIC NOU IN SPUSELE NOASTRE, MUNCA NOASTRA ESTE NUMAI DE A ILUMINA CEEA CE SE AFLA, nestiut de el, IN INIMA OMULUI."-rav Menahem Mendel din Kutk

Nimeni nu e singur (Un om-intr-o inima)

1. Ma uit la corpuri fizice, in loc de suflete,
Eu vreau doar pt mine, si vreau totul,
Eu vreau fara intrebari,
Ura creste, si gelozia, si lacrimile,
Eu vreau sa ies din cutie
Pentru ca asa, nu se mai poate trai.
Refren : Dar mai este o sansa,
Sa corectam intentia,
Sa traim din nou cu iubire intre noi,
Daca vom spune cu totii:
Amen, vom fi iar parti dintr-un intreg,
Astazi vom lumina sufletul si ne vom trezi din vis.
Nimeni nu e singur,
Cu totii suntem un om intr-o inima.
2. Nu receptam realitatea,
Si frustrarea, doar creste,
Nu gasim echilibrul,
Inauntrul nostru este criza,
In jurul nostru dezastre, accidente si razboaie,
Si nu se va sfarsi daca nu ne unim vointele.
Refren......

ADEVARATUL imn al turismului Romaniei, reclamat pentru "defaimarea Romaniei". Credeti ca imnul "The land of choice" e mai bun?!

Asociatia Nationala a Organizatorilor de Conferinte si Expozitii (RCB), Patronatul Asociatia Nationala a Agentilor de Turism ( ANAT), Federatia Industriei Hoteliere (FIHR), Organizatia Patronatului din Turismul Balnear(OPTBR), Clubul Presei de Turism (CPTR), Departamentul de Turism al Primariei Bucuresti, Federatia Asociatiilor de Promovare a Turismului (FAPT), Asociatia de Promovarea Turismului - Litoral, Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) au protestat azi public impotriva "actelor de defaimare a tarii si subminare a intereselor nationale" manifestate prin postarea pe website-ul "youtube" a materialului "Imnul turistic al Romaniei - The end of choice".

Insa, comparativ cu noul imn, promovat de Ministerul Turismului, trebuie sa recunoastem ca creatia Happy Fish e mult mai reusita.... Comparati aici:

Au inceput deja si replicile haioase pe net: The Land of Choice PSD

DANSUL EXORCIZANT AL MAMEI DIVINE

PUSCARIE pentru bloggeri. O noua lege tip "Big Brother"


Pedepsele se incadreaza intre 6 luni si 5 ani de inchisoare

Dupa legea "Big Brother" care ii obliga pe operatorii de telefonie mobila si de Internet sa arhiveze informatiile despre toate comunicatiile electronice ce au loc pe teritoriul Romaniei, a venit si randul blogurilor si forumurilor. Ministerul Justitiei are in dezbatere publica un proiect, care daca va fi adoptat, va mari supravegherea activitatilor din mediul online. Potrivit ProTv, vor fi incriminate prin lege anumite fapte comise prin intermediul Internetului, de catre cei care publica ziare online sau bloguri. Nici cei care posteaza pe forumuri sau folosesc alte mijloace ca chat-ul, poseda sau administreaza site-uri de Internet nu vor fi uitati. Pedepsele se incadreaza intre 6 luni si 5 ani de inchisoare.
Astfel, vor constitui infractiuni si vor fi pedepsite ca atare, printre altele: accesarea materialelor pornografice cu minori; distribuirea sau punerea la dispozitia publicului de materiale rasiste sau xenofobe; amenintarea din motive de discriminare; negarea, minimalizarea, aprobarea sau justificarea genocidului sau altor crime contra umanitatii.
Cei care doresc pot sa-si exprime punctul de vedere despre acest proiect de lege o pot face pana la data de 28 mai. (ZIUA Online)
Iata Proiectul de Lege:

PROIECT DE LEGE

pentru modificarea şi completarea titlului III „Prevenirea şi combaterea
criminalităţii informatice” al Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru
asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice
şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi
completările ulterioare
Parlamentul României adoptă prezenta lege.
Articol unic:
Titlul III „Prevenirea şi combaterea criminalităţii informatice” din Legea nr. 161/2003
privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor
publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea
corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, publicată în Monitorul Oficial al
României, Partea I, nr. 279 din 21 decembrie 2003, se modifică şi se completează
după cum urmează:
1. La art. 35, alin. (1), după lit. i) se introduce o nouă literă, lit. j), cu următorul
cuprins:
„Art. 35
j) prin material rasist şi xenofob se înţelege orice material scris, imagine sau altă
reprezentare de idei sau teorii care susţine, promovează sau incită la ură,
discriminare sau violenţă împotriva oricărei persoane sau grup de persoane, pe
considerente de rasă, culoare, ascendenţă sau origine naţională sau etnică, precum
şi religie, dacă este folosit ca pretext pentru oricare dintre aceşti factori.”
2. La art. 39, alineatul (1) se modifică după cum urmează:
„(1) Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii
Informaţionale, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe şi
Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, din
cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie constituie şi
actualizează baze de date privind criminalitatea informatică. Condiţiile de constituire
şi actualizare a bazei de date vor fi reglementate prin ordin comun al Ministerului
Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi al Ministerului Administraţiei şi Internelor,
în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului proiect de lege.”
3. La art. 39, alineatul (2) se abrogă.
4. Art. 40 se modifică după cum urmează:
„Institutul Naţional al Magistraturii, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul
Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul
de Informaţii Externe desfăşoară programe speciale de pregătire şi perfecţionare a
personalului cu atribuţii în prevenirea şi combaterea criminalităţii informatice.”
5. Titlul Secţiunii a 3-a, „Pornografia infantilă prin sisteme informatice” se modifică
după cum urmează:
„SECŢIUNEA a 3-a
Infracţiuni săvârşite prin sisteme informatice”
6. După art. 51, se introduc patru articole noi, art. 511, art. 512, art. 513 şi art. 544, cu
următorul cuprins:
„Art. 511
Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu
amendă accesarea, fără drept, de materiale pornografice cu minori, prin intermediul
sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice.”
„Art. 522
(1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu
amendă distribuirea sau punerea la dispoziţia publicului, în orice mod, prin
intermediul unui sistem informatic, de materiale rasiste şi xenofobe.
(2) Tentativa se pedepseşte.”
„Art. 513
Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 3 ani ameninţarea
unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic,
cu săvârşirea unei infracţiuni pentru care maximul pedepsei prevăzute de lege este
închisoarea de cel puţin 5 ani, pe motiv de rasă, culoare, ascendenţă sau origine
naţională ori etnică, sau în considerarea religiei dacă aceasta este folosită ca pretext
pentru oricare dintre motivele arătate.”
„Art. 514
(1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani
distribuirea sau punerea la dispoziţia publicului, în orice mod, prin intermediul unui
sistem informatic, de materiale ce neagă, minimalizează în mod evident, aprobă sau
justifică genocidul sau crimele împotriva umanităţii, astfel cum sunt definite în dreptul
internaţional şi recunoscute ca atare printr-o hotărâre definitivă a Tribunalului Militar
Internaţional înfiinţat prin Acordul de la Londra, la data de 18 aprilie 1945 sau a
oricărui alt tribunal penal internaţional înfiinţat prin instrumente internaţionale
relevante şi a căror competenţă a fost recunoscută de statul român.
(2) Tentativa se pedepseşte.”
7. După art. 59, se introduce un articol nou, 591 , cu următorul cuprins:
„Art. 591
În cazul infracţiunilor prevăzute în prezentul titlu, competenţa de judecată în primă
instanţă aparţine tribunalului.”
8. La art. 62, alin. (2) se modifică după cum urmează:
„Art. 62
(1) Pentru asigurarea cooperării internaţionale imediate şi permanente în domeniul
combaterii criminalităţii informatice funcţionează, în cadrul Direcţiei de Investigare a
Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, din cadrul Parchetului de pe
lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Serviciul de combatere a criminalităţii
informatice, ca punct de contact disponibil
permanent.”

COPIII NOROCOSI


Cunoscuti ca Da A Fu in chineza, acesti copii va aduc protectie, noroc si fericire.
Ei au ca vehicul lingourile de aur norocoase si flutura bani si monede din aur, metalul solar ce aduce lumina si disperseaza intunericul.

Caracterele in chineza din jurul lor inseamna Noroc, Fericire, Iubire, Pace, Bucurie si Viata lunga.

Populari in China, in jurul anului nou efigiile lor sint puse pe usa pentru a proteja casele si a aduce noroc si prosperitate locuitorilor lor.


Si tinerii casatoriti ii au intotdeauna in camera lor, mai ales cind se muta in casa noua.



Legenda spune ca acum mult timp in China existau doi lei ce mincau copii. Oamenii disperati au apelat la Imparatul de Jad, Imparatul Cerului, pentru a ii proteja.

Acesta a trimis doi mari razboinici care s-au transformat in copiii norocosi. Acestia au fost capabili sa infringa leii si au devenit eroi iubiti.

NOVENA CATRE SFANTUL COPIL IISUS DIN ATOCHA-ZIUA 4


ZIUA A 4 A

RUGACIUNE ZILNICA

Imaculata Maica a Domnului, Sfinta Maria de Atocha, sanctuar placut al Duhului Sfint, poarta catre imparatia cerului, trezire divina, pentru care, dupa Dumnezeu, toate creaturile traiesc, uita-te la mine cu ochii Tai frumosi ca sufletul meu sarman si orb sa fie luminat si ca harul Tau sa se intoarca la mine. Roaga-te pentru mine Fiului Tau, Sfintul Copil din Atocha si roaga-l sa imi implineasca petitia in aceasta zi. Implora-L sa ma ilumineze astfel incit sa recunosc cit de mult am gresit si cit m-am departat de Harul Divin, si sa nu ma mai impiedic in pacatele acestei lumi. Gaseste-mi forta necesara pentru a nu mai cadea si a nu face operele diavolului si pazeste-ma de foamea carnii. Da, Mama iubita am dreptate cind ma gindesc ca nimeni din cei ce au cazut inaintea Ta nu a fost ignorat. Cu aceasta siguranta astazi cad in genunchi pt. a implora intercesiunea Ta la Fiul Tau Sfint, caci cred ca El imi poate da solutia la toate problemele datorita compasiunii Sale, si succes in necesitatile mele materiale si spirituale. Aceasta implor pe Fiul Tau iubit Copilul din Atocha. Cer cu toata inima ca, daca petitia mea este spre binele meu si are aprobarea Ta, sa mi se daruiasca cererea ....si daca nu este spre binele meu sa imi daruiesti intelegerea motivului si sa Te pot servi cu toata viata mea invatind sa port peste tot lucrarea Ta pina la o moarte sfinta. Amin

LITANIA

Tu copilul meu adorat

imi auzi toate pacatele

Copile iubit

ma izbavesti de toate necazurile!

Tu esti sfatul meu

imi aduci lucruri bune

caci toti cei ce Te cheama

nu vor fi niciodata singuri.

Tu esti purtatorul miracolelor

cu inima deschisa, de-a pururi.

AL PATRULEA MIRACOL

In 1836, Julie 27, Jorge Garcia, care era miner in minele de la Barreno, mergea prin sat cind, o bucata dintr-un tun dezafectat i-a cazut pe picior strivindu-i-l. Vazindu-se in situatia in care nu putea mergea si piciorul sting durindu-l foarte tare a chemat de trei ori numele Sfintului Copil de Atocha, care i-a daruit imediat puterea de a se scula, ca macar sa se impartaseasca inainte de a muri, cum gindea Jorge. El a inceput sa strige si imediat niste oameni din vecinatate l-au auzit si au venit la el, vazind ca piciorul lui era acum neafectat. Impreuna cu inca un miner ce mai inainte fusese salvat de Copilul Sfint din Atocha, au multumit Pruncului Sfint de multe ori pentru miracolul pe care tocmai il implinise, caci minunile Sale sint atit de marete si numeroase incit ne este si greu sa ni le imaginam.

A PATRA RUGACIUNE

Copil Gratios de Atocha, cerc eminent al pietatii infinite, Te salut si Te ador in aceasta patra zi in care Iti ofer aceste 3 Tatal nostru, 3 Bucura-te Marie si 3 Slava Tatalui in memoria celei de a patra calatorii pe care ai facut-o la fintina Siquem in trupul Maicii Tale din Atocha, ca un divin Solomon.Cind erai gata sa te nasti, Mama Ta Sfinta ti-a spalat lucrusoarele in genunchi, pentru a Te proteja si mai bine ca pe o Comoara divina a Iubirii si Bunatatii. Te implor Copil Sfint de Atocha, ca prin durerile mele sa obtin de la Tine raspuns bun la petitia mea. Cred ca pot obtine o astfel de glorie imensa prin sarutarile cu care Fecioara Maria Te saruta pe Tine Copil sfint, prin cuvintele iubitoare si actiunile Sale pline de dragoste. In timp ce Maica isi saruta un copil a it de frumos, ochii Tai erau plini de bunatate pentru Mama Ta si pentru toata omenirea. In acest mod sper sa obtin rezultatul pozitiv al petitiei mele si sa imi calmez conflictele interioare si exterioare, iar la sfirsit sa am o moarte fericita in prezenta lui Dumnezeu de-a pururi.Amen.(Cererea se face in acest moment)

RUGACIUNE FINALA

Puternic Copil din Atocha, Dumnezeu ce a facut pe om pentru mintuire, Bunatatea mea, de o Frumusete ce nu a mai existat, Incintarea inimii, singurul meu Stapin si Fericirea tuturor creaturilor, cine daca nu Tu, divine Manuel va fi Fintina beneficiilor mele, Tatal Compasiunii, si singurul Dumnezeu adevarat, Iertarea pacatelor noastre si Cel pe care pot intotdeauna sa ma bazez in problemele si necazurile mele.

Fie ca ingerii sa Te adore la fel ca si toate creaturile. Fie ca locuitorii cerurilor si ai pamintului, ingerii, spiritele celeste, sfintii din cer, toti de pe pamint, mineralele, plantele, animalele si toti oamenii sa Te adore. Orice materie vie traieste in Tine. Rugaciunile mele catre Tine sint perpetue.

Oh sfinte Copil din Atocha Tu imi stii problemele, necazurile si nevoile, caci nimic nu poate fi ascuns de Tine. Catre Tine, Copil Puternic imi prezint petitia, necesitatile si durerile cu incredere ca le vei accepta si ca imi vei darui solutia. Tu poti sa-mi daruiesti fericirea de care am nevoie in viata. Tu esti cel ce imi converteste minia in speranta, Tu esti mediatorul dintre Tatal si oameni, Tu ne binecuvintezi zilnic, in fiece ceas, in fiecare secunda cu atita bunatate, beneficii carora nu sintem capabili sa le raspundem asa cum ar trebui.

Si acum, gasindu-ma in prezenta Ta iti implor bunatatea si iertarea caci Tu esti autorul vietilor noastre si Tie iti datoram venirea noastra la viata. Tu ai instituit Sfintul Sacrament ca o penitenta pentru a ne purifica sufletele prin iertarea pacatelor si pentru a ne darui inapoi prietenia cu Tatal Tau Ceresc.

Iti ofer aceste rugaciuni pentru ca Tu la rindul Tau sa le prezinti Tatalui Tau Sfint. O cer si pentru sufletele din purgatoriu pentru a obtine indeplinirea dorintei de a avea mereu sfatul Tau, Copil Divin din Atocha, cel pe care il dai credinciosilor. Fie ca prin compasiunea Ta sa fim capabili sa ne bucuram de compania Ta in ceruri, cu Tatal si cu Duhul Sfint cu care domnesti si vietuiesti in vecii vesnici.Amin

CELE 12 LEGAMINTE ALE LUI GUAN YIN


Ma inclin cu respect in fata lui Guan Yin, Cea care este Marea Eliberare, cea care a facut legamintul nemasurat.

Ma aplec in fata lui Guan Yin, cea care are doar un singur gind, si o minte fara obstacole, cea care a jurat sa stea in permanenta in Lumea de Sud.

Ma inchin cu respect lui Guan Yin care a jurat sa ramina in samsara, in tarimul intunericului, ascultind strigatele indurerate si salvind fiintele simtitoare.

Ma inclin in fata lui Guan Yin, cuceritoarea demonilor si distrugatoarea spiritelor malefice, cea care a luat legamintul de a sfirsi toate necazurile si dificultatile.

Ma inclin cu respect in fata lui Guan Yin, cea care tine bolul apei pure si ramura de salcie, cea care a facut legamintul de a imprastia apa sacra pe pamint pentru a calma mintile oamenilor.

Ma inchin lui Guan Yin, Compasiunea Pura, cea care iarta, cea care a luat juramintul de a practica dreptatea in toate timpurile.

Ma plec in fata lui Guan Yin, cea care zi si noapte distruge obstacolele, cea care a jurat sa distruga cele trei tarimuri ale suferintei.

Ma inclin cu respect in fata lui Guan Yin, care sta cu fata la Sud, cea care practica cu diligenta, cea care a luat legamintul de a taia toate nodurile si legaturile.

Ma inchin lui Guan Yin, cea care a creeat barca Dharmei pe oceanul suferintei, cea care a jurat sa salveze toate fiintele simtitoare.

Ma inclin in fata lui Guan Yin, cea care are riuri in fata si cerul in spate, cea care a luat juramintul de a ghida fiintele catre Lumea de Vest(paradisul lui Buddha)

Ma aplec in fata lui Guan Yin, cea care locuieste in tarimul lui Buddha al Vietii Vesnice, cea care a jurat sa fie ajutatoarea lui Amitabha Buddha.

Ma inchin in fata lui Guan Yin, cea onorabila, cea care are trupul perfect, creeat de cele 12 legaminte.

"IUBITA GUAN YIN, BODHISATTVA COMPASIUNII, ADOR IUBIREA DIVINA DIN SUFLETUL MEU SI ADOR IUBIREA DIVINA DIN SUFLETUL LUI...."

RUGACIUNEA PACII














Rugaciune catre Bodhisattva
de Rabindranath Tagore

Fa sa nu ma rog ca sa fiu protejat de pericole
ci sa fiu fara frica cind le infrunt
Fa sa nu implor incetarea durerii
ci ca inima sa fie deasupra ei
Fa sa nu caut aliati in cimpul de lupta al vietii
ci in puterea mea personala.
Fa sa nu doresc cu disperare si anxietate tematoare sa fiu mintuit
ci sa sper ca voi avea rabdarea sa imi cistig libertatea.

Ofranda de tamaie

Aduceti unul sau trei betisoare de tamiie la frunte de trei ori spunind:
"Onorez cele trei comori: Buddha, Dharma si Sangha"

"Ii ofer aceasta tamiie lui Buddha " (ridicam o data )
"Ofer aceasta tamiie Dharmei " (a doua oara)
"Ofer aceasta tamiie catre Sangha" (a treia oara)

Tamiia este apoi plasata in bolul de tamiie cintind:
"Shanti, Shanti, Shanti " (pace, pace, pace).

Rugaciune pentru Pace

Nu-mi doresc nici regate pamintesti, nici eliberarea de moarte si renasteri.
Imi doresc numai eliberarea de durere a celor afectati de necazuri.
Calauzeste-ne de la iluzie la realitate, de la intuneric la lumina, de la moarte la viata vesnica.
Sa fie pace in tarimurile celeste.
Sa fie pace pe pamint.
Sa fie pace in ape.
Fie ca ierburile sa fie intregi
Fie ca plantele sa aduca pacea tuturor
Fie ca toate fiintele benefice sa ne aduca pacea lor si noua.
Fie ca toate fiintele sa fie o sursa de pace pentru noi.
OM SHANTI SHANTI SHANTI!

COMPASIUNEA LUI GUAN YIN











Namo Kuan Shih Yin Pu Sa
Mantra lui Guan Yin se traduce astfel: "O chem pe boddhisattva care vede si aude suferinta lumii!"

Guan Yin aude orice rugaciune si s-a nascut din lacrima de mila ce a cazut din ochiul sting al lui Buddha Avalokiteswara, Buddha Compasiunii. Ea a facut juramintul ca nu va parasi acest plan si nu va abandona omenirea pina cind ultimul suflet nu va atinge Iluminarea.

Rugaciunea lui Kuan Yin pt. raufacatori


Catre cei ce nu vor un refugiu:

Va tin in leaganul fiintei mele in siguranta

Catre cei ce fac copiii sa plinga:

Va daruiesc libertatea de a va exprima agonia ce va sufoca

Catre cei ce ii terorizeaza pe ceilalti:

va reamintesc ca straluciti cu puritatea a o mie de sori

Catre cei care ii inchid pe altii, ii obliga sa taca, le reneaga drepturile si sentimentele:

va ofer nemarginirile fara limita ale cerului

Catre cei care au nevoie sa taie, sa tortureze, sa arda:

va reamintesc ca primavara este invincibila

catre cei ce se agata si nu dau drumul:

va promit mai multa abundenta decit veti putea duce

catre cei ce isi varsa ura pe copii:

va returnez cea mai pura inocenta a voastra

catre cei ce ii inspaiminta pe ceilalti pt. a-i controla:

va tin la sinul mamei voastre originare

catre cei ce cauzeaza agonie celorlalti:

va dau darul lacrimilor ce curg libere

catre cei ce le neaga altora dreptul de a exista:

va reamintesc ca ingerii au cintat sa va celebreze si voua nasterea

catre cei ce vad numai diviziune si separare:

va reamintesc ca o parte se naste numai cind Intregul se divizeaza

catre cei ce au uitat imbratisarea tandra a unei mame:

va trimit briza ce sa va mingiie gingas chipul

catre cei ce se simt incompleti:

va ofer sfintenia acestui moment perfect!



EUROVISION 2009

OOOOK Franta vine cu asta la Eurovision.

Noi cu Elena Gheorghe.Si cu icoane.
Ah sa nu uit Germania care vine cu o melodie excelenta si cu superba Dita von Teese. And the winner is?



Portret de Familie

GENIAL, GENIAL, GENIAL. DE LA FYT





Sunday, May 3, 2009

Gotan Project - Santa Maria (Del Buen Ayre)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites