Thursday, December 17, 2009

33.000.000 € aruncaţi pe fereastră!

Eşec total pentru campaniile de vaccinare ale Ministerului Sănătăţii (MS)! Pană marţi, din cele 1,3 milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine livrate în toată ţara, doar 30.000 de fiole fuseseră administrate. Lucrurile nu stau mai bine nici în cazul imunizării contra cancerului de col uterin: doar câteva mii de părinţi au acceptat ca fetiţele lor să primească injecţia profilactică. În total, cheltuielile celor două campanii de vaccinare ajung la 33 de milioane de euro!

Pentru că sute de mii cutii cu vaccin zac în depozite, autorităţile au impus o măsură care obligă populaţia să se imunizeze. “Cei din categoriile de risc (bolnavii cronici, medicii, poliţiştii) care nu vor să se vaccineze şi se îmbolnăvesc îşi vor plăti spitalizarea”, a declarat, marţi, Adrian Streinu- Cercel, secretar de stat în MS, în speranţa că, astfel, se vor imuniza mai mulţi români. Deşi numărul deceselor cauzate de A(H1N1)a ajuns ieri la 27, populaţia refuză în continuare vaccinarea. Nici cadrele medicale nu vor să-şi facă injecţia, până acum imunizându-se doar 10% din acestea. Alte nouă milioane de doze de vaccin antigripal vor fi produse anul viitor, costul total al acestei campanii ridicându- se la 10.000.000 €.

Cutiile cu vaccin contra virusului A(H1N1) au fost depozitate la sediile direcoeiilor de sănătate publică din întreaga ţarăGravide ucise de gripa porcină

O gravidă în luna a şaptea, din Petrova, jud. Maramureş, diagnosticată acum cinci zile cu gripă porcină, a murit marţi noapte. O altă femeie însărcinată, suspectă de îmbolnăvire cu gripa nouă, a fost operată, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru scoaterea fătului. Din nefericire, copilul a murit, iar aseară s-a stins şi mămica sa.

Nici părinţii fetiţelor nu se lasă convinşi


Vaccinarea contra cancerului de col uterin nu are nici ea succes. Anul trecut, 23 de milioane de euro au fost cheltuiţi pentru cumpărarea a 330.000 de fiole de vaccin, dar numai 8.000 de eleve au fost imunizate.

Deşi statisticile arată că tumorile de col provoacă, zilnic, decesul a cinci românce, 90% dintre părinţi refuză tratamenul profilactic al fetiţelor lor şi anul acesta. Astfel, la Brăila, deşi s-au livrat 3.300 de doze, doar 150-160 de eleve vor fi vaccinate. Aceeaşi situaţie este şi la Iaşi, unde s-au trimis 5.000 de doze şi doar 280 de eleve vor fi imunizate. Directorii şcolilor nu cred că, după vacanţa de iarnă, părinţii vor fi mai receptivi faţă de ideea vaccinării.
via

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites