Saturday, November 28, 2009

Mananci si te simti bine!


Afla ce alimente combat depresia!


Sandra Ionescu

Specialistii au demonstrat ca depresia este in stransa legatura cu starea de sanatate a organismului nostru. De aceea e bine sa fim atenti la ce mancam. Un exces de zahar, de exemplu, iti poate da stari de bine, dar si de rau in acelasi timp, din punct de vedere emotional. Daca trupul tau nu isi gaseste resursele necesare in alimentatie, el da semnale ale deficientelor pe plan psihic. Iata cateva alimente care-ti pot da o stare buna intr-o zi ploioasa.

Mese bogate in vitamina B12 si acid folic


Mancarea de fasole este delicioasa, iar carnea de vita iti vine s-o mananci chiar si dimineata. Ce spui de salata cu piept de pui sau de somon la gratar cu broccoli? Iti lasa gura apa, nu-i asa? Foarte bine, consuma aceste alimente cat mai des, dar mai ales atunci cand simti ca ti s-au inecat corabiile! Vitamina B12 si acidul folic regasit din belsug in aceste alimente iti vor reda pofta de viata indata! Aceste doua vitamine par sa contribuie la prevenirea bolilor sistemului nervos central, tulburari de dispozitie si dementa, spun cercetatorii din Londra.

Bucura-te de fructe si legume din belsug!


Antioxidantele din fructe si legume va vor feri atat de depresie, cat si de un posibil motiv de deprimare: ridurile! Consuma la fiecare masa fructe si legume crude pentru a ramane proaspat si tanar, dar si pentru a-ti lua doza de nutrienti care te energizeaza! Fructele si legumele combat gandurile negre sau indispozitia. Mananca mere multe si citrice pentru a straluci de la interior spre exterior!

Ai nevoie de seleniu in fiecare zi!


Seleniul este un mineral care se comporta ca un antioxidant in organism. Cercetatorii sugereaza ca prezenta stresului oxidativ la nivelul creierului este asociata cu unele cazuri de depresie usoara pana la moderata in cadrul populatiei varstnice. Cei care au o cantitate mai mare de seleniu in sange au inregistrat scaderi semnificative ale simptomelor depresiei. Gateste mancaruri cu multa mazare, serveste ghiveciuri din multe legume si nu sari peste portia de cereale de la micul dejun! Cel din urma iti va asigura cu usurinta 50 de grame de seleniu. Mai poti include in meniu carnea de vita sau curcan, lactatele, nucile, semintele si fructele de mare.

Pestele e obligatoriu de trei ori pe saptamana!


Acizii grasi Omega3 sunt adevarati luptatori impotriva cancerului, iar unii specialisti spun ca descoperirea acestora este cel mai mare pas facut pana acum in gasirea unui leac pentru cancer. Totodata, acizii grasi Omega3 au si un rol important asupra gandirii noastre, a modului de a percepe viata. Scapa de depresie usor si placut, nu ai nevoie de alcool sau alti stimulenti pentru a te simti bine. Trebuie doar sa servesti alimentele care au acesti acizi: hering, pastrav, somon, sardine si ton!

Incearca terapia cu soare si cu ciocolata!


Lasa-te mangaiat de razele soarelui ori de cate ori ai ocazia.
Razele soarelui permit trupurilor noastre sa sintezeze si sa asimileze vitamina D, cea care ne limpezeste starea de spirit. Fa cat mai multe cure de soare si te vei simti diferit, intr-un mod bun, bineinteles. Iar atunci cand soarele nu-ti zambeste pe cer, gusta putina ciocolata. Doua, trei patratele de ciocolata neagra au efect asupra nivelului de endorfine cerebrale, acelea care controleaza reactiile chimice ale corpului pentru a-i da energie. Mai mult, acest desert iti asigura o inima sanatoasa!
via

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites