Thursday, November 5, 2009

KABBALAH E BUDDHISTA








Omul este fauritorul propriului suflet

Laitman_2009-08_2936

Intregul material al creatiei este DORINTA creeata de Creator, care de asemenea trimite Lumina ce implineste acea dorinta. Omul este corelatia corecta intre Lumina si Dorinta, si pentru ca actiunile omului vin din Dorinta aproape mereu, actiunile sale sint de aceea determinate de Creator.

Totusi daca aspiram sa atingem conexiunea dintre noi ajutindu-ne unul pe celalalt, actionind "impotriva Creatorului" ce creeaza separatia dintre noi, aceea cu adevarat devine actiunea noastra proprie.

Calitatea pe care creatura o primeste prin aceasta actiune este denumita "suflet". Sufletul nu exista initial in noi, si Creatorul nu ne da un suflet. Mai degraba sufletul este creeat de dorinta noastra de a ne conecta, mai presus de egoismul nostru.

Toate starile coborind din Lumea Infinitului catre lumea noastra(stadiul ultim) exista in noi sub forma inregistrarilor(records), care pot fi realizate numai prin eforturile noastre catre unificare. Coborirea noastra a rezultat in separare, iar ascensiunea noastra este actiunea de a ne misca catre unificare.

sursa www.laitman.com

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites