Monday, October 26, 2009

TEMPLELE DIN BALI


Bali este cunoscuta ca 'Insula celor o mie de temple'. Aveti mai jos 7 dintre cele mai spectaculoase/populare temple din Bali.

Cind le vizitati, obiceiurile locale trebuie respecatate. Imbracamintea trebuie sa fie decenta-daca aveti short atunci un sarong va va fi dat la poarta. Daca aveti o fusta lunga sau pantaloni, atunci o centura specifica va fi atasata.

Besakih Temple (Templul Mamei)

Sint de fapt mai multe temple aflate linga Muntele Agung si sint considerate printre cele mai importante din Bali. Vechimea lor este de peste o mie de ani. Cind vulcanul din muntele Agung a erupt in anul 1963 ucigind 1700 de oameni, lava s-a oprit la citiva metri de temple, lasindu-le neatinse, acesta fiind vazut ca un miracol, si un semn a zeilor.
Beskih Temple

Tanah Lot Temple

Tanah Lot este probabil cel mai faimos templu din Bali si denumirea sa inseamna 'Pamintul din mijlocul marii'. Este asezat pe o stinca suspendata deasupra marii, intr-un mod spectaculos.

Vizitat de obicei dupa apusul soarelui, se crede ca este opera arhitecturala a preotului Nirartha din secolul 15.
Tanah Lot Temple

Pura Luhur (Uluwatu) Temple

Pura Luhur este si el un templu pe mare. Construit in secolul 11 inseamna ' Stinca divina de la marginea pamintului'..

Pura Luhur Uluwatu este unul din templele directionale balineze, protejind Bali de fortele demonice pe directia de SW.
Pura Luhur (Uluwatu) Temple

Pura Tirta Empul

Considerat unul dintre primele 6 temple balineze, acesta a fost construit in anul 926 AD. Apa de izvor ce curge aici este considerata sacra si are proprietati tamaduitoare.
Pura Tirta Empul

Ulun Danu

Pura Ulun Danu Bratan, sau Pura Bratan, este a doilea templu ca importanta din Bali, dupa Besakih. Acesta este construit pe tarmurile lacului Bratan-Danau Bratan in muntii de linga Bedugul. Templul a fost construit in 1633 de catre Rajahul din Mengwi in cinstea zeitatii apelor si fertilitatii Dewi Danu. El protejeaza Bali de fortele demonice pe directia NW.
Ulun Danu

Goa Lawah Temple

Goa Lawah inseamna 'Pestera liliacului' si este localizat pe coasta de SE a insulei, la W de Candidasa. Construit in 1007 AD, templul s-a dezvoltat in jurul unei pesteri pline de lilieci si este ca si cel de mai sus unul dintre templele directionale, protejind insula de spiritele rele pe directia SE.
Goa Lawa (Bat Cave)

Taman Ayun Temple in Mengwi

Acesta este Templul Rega al Imperiului Mengwi, localizat in satul Mengwi. Taman Ayun se traduce prin 'gradina frumoasa' si este privit ca unul dintre cele mai frumoase si atractive temple din Bali.

Pura Taman Ayun a fost construit in 1634 de catre Rajahul din Mengwi, I Gusti Agung Putu. Acesta este un templu de familie.
Taman Ayun Temple

2 comments:

arata de vis :)..
ai fost acolo?

din pacate nu inca, dar planuiesc sa merg in curind, mai ales ca sint niste maestrii spirituali interesanti in Indonezia..si vreau si sa-mi fac un tatuaj sacru intr-unul din temple

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites