Thursday, October 8, 2009

IN ISLAM SOTIA POATE SA-SI CAFTEASCA SOTUL, LA CRESTINI, NU!





Al-Azhar, cea mai înaltã autoritate a islamului sunnit din Egipt,crede cã o soþie are dreptul sã îsi loveascã soþul în caz de legitimã apãrare.
"O sotie are dreptul legitim de a-si lovi soþul dacã este în apãrare", a anunþat ºeicul Abdel Hamid al-Atrach, preºedintele comitetului legislativ al universitãþii Al-Azhar, citat de cotidianul independent al-Masri al-Youm.
Sâmbãtã ºi duminicã, câþiva demnitari religioºi saudiþi ºi turci au emis legi (fatwa) care legitimeazã dreptul unei soþii de a-ºi lovi soþul sau pe cel care "foloseºte violenþa domesticã" împotriva ei.
"Este legal ca o femeie sã îºi loveascã soþul în legitimã apãrare. Orice persoanã are deptul sã se apere, fie cã este bãrbat sau femeie, pentru cã toate fiinþele umane sunt egale în faþa lui Dumnezeu", a declarat al-Atrach, citat de publicaþie.
Demnitarul religios saudit Abdel Mohsen al-Abyakan a subliniat faptul cã o soþie ar trebui sã recurgã la acelaºi tip de violenþã la care este supusã.
Omologul sãu turc, Fathallah Jouloun, a spus cã ea trebuie sã rãspundã "cu douã lovituri pentru una primitã".
Potrivit Amnesty International, 35 la sutã dintre femeile egiptene omorâte în fiecare an sunt victime ale violenþei conjugale.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites