Saturday, October 10, 2009

FLYERS2-PARALELE


















In Magical Passes, Carlos Castaneda scria: “Fiintele umane se afla intr-o calatorie a constientei, care a fost intrerupta pe moment de forte externe.”
In ultima sa carte
The Active Side of Infinity (1998), C.C. spune ca don Juan il provoaca pentru a reconcilia inteligenta umana ce a facut atitea inventii cu “stupiditatea sistemului sau de credinte... si stupiditatea comportamentului sau contradictoriu.”

Don Juan leaga aceasta contradictie de cea ce numeste “cel mai important subiect din vrajitorie ”. Acest subiect este pradatorul. El ii explica lui C.C. cum a fost infiltrata mintea umana de inteligenta aceasta extraterestra:

    Exista un pradator ce a venit din adincul cosmosului si a preluat stapinirea vietilor noastre. Fiintele umane sint prizonierii sai. Pradatorul este domnul si stapinul nostru. Ne-a facut docili, neajutorati si daca dorim sa protestam, ne suprima orice protest. Daca vrem sa actionam independent, ne ordona sa nu o facem....
    Vrajitorii cred ca pradatorii ne-au dat sistemul lor de credinte, ideile de bine si rau si regulile societatii. Ei sint cei ce ne-au dat sperantele si asteptarile , dar si visele de maretie si de esec. Ne-au dat invidia, lacomia si lasitatea. Pradatorii ne fac sa ne complacem ,sa fim egoisti si obsedati de rutina.

Dupa cum spune don Juan, vrajitorii din Mexicul antic au denumit pradatorul flyer/voladore/zburator : "pentru ca salta prin aer...este ca o umbra mare si de un negru opac ce sare prin aer"

Scrierile gnostice contin si ele referiri la un pradator extraterestru denumit Arkontai in greaca, arhonti..textele descoperite la Nag Hammadi ii descriu ca greoi, ce nu se arata si nu pot fi prinsi, niste creaturi ale umbrei. Cel mai comun nume ce li se da este"creaturi ce copiaza, creaturi de umbra".
Pot fi arhontii comparati cu "creaturile de namol" ale lui D.J?

In The Active Side of Infinity, Don Juan ii spune lui Castaneda ca“pradatorii ne-au dat mintea lor, care a devenit mintea noastra.” Aceasta propozitie alarmanta sugereaza o paralela cu invataturile gnostice, ce invatau ca adevarata minte a fiintelor umane, nous authenticos, este o parte a inteligentei cosmice ce penetreaza natura, dar datorita intruziunilor arhontilor, aceasta"minte nativa" sau "geniu nativ" poate fi supus si chiar ocupat de alta minte straina

Ei au avertizat ca arhontii invadeaza psycheul uman, si il patrund mental si psihic, si pot chiar sa ne confrunte la nivel fizic. Cel mai mare impact este totusi asupra sintaxei noastre mentale, exact la fel cum spunea don Juan despre flyers.

Don Juan ii mai spune lui Castaneda ca mintea predatoriala este “un model ieftin, de marime universala si putere la mina a doua.”

Aceasta descriere este perfecta pentru mentalitatea de stup a arhontilor.Vrajitorii denumesc aceasta minte uniforma extraterestra"instalatia straina , ce exista in tine si in orice alta fiinta umana"

Instalatia straina ne scoate din sintaxa noastra originala, si deranjeaza abilitatile native pe care le avem de a organiza lumea conform limbajului propriu speciei noastre.

Rolul sintaxei corecte in stapinirea Intentiei de catre vrajitori/shamani este unul dintre factorii centrali din invataturile lui don Juan. Grija vrajitorilor pentru manipularea sintaxei si in consecinta a Intentiei are paralele clare in importanta limbajului si a definitiei corecte pe care o gasim in invataturile gnostice.

Don Juan vorbste despre citeva strategii impotriva mintii straine. El spune ca vrajitorii din vechime "au aflat ca daca taxau flyersii cu tacere interioara, atunci instalatia straina pleca, dind oricarei fiinte implicate in aceasta manevra certitudinea totala ca aceasta era o minte straina"

Doar atunci vom intelege cum "mintea reala ce ne apartine, suma totala a experientelor noastre, dupa o viata intreaga de dominatia a devenit timida, nesigura pe ea si fluctuanta".

Mintea reala a lui Castaneda poate fi clar considerata nous authenticos al gnosticilor. Efectul principal al flyersilor asupra mintii noastre se poate vedea in conditionarea mentala, spalarea creierului, exact acelasi efect pe care il are si intruziunea arhontilor.

3 comments:

Nici relaționarea cu semenii nu mai e ce trebuie, de aici necesitatea de a scăpa de efectele negative ale socializării. (Când socializezi mai faci și schimb de paraziți sau devii mai bogat în așa ceva.)De aici și necesitatea vitală a iertării semenilor. Uneori, când iau contact cu o persoană șimt cum se strecoară ceva strain. Sau când sună cineva sau când se pregătește cineva să vină în vizită, chiar fără să mă fi anunțat, eu știu. Și spun: iar și-a trimis zmeul buzduganul!Mereu mă gândesc că nu e omul respectiv ci altceva.

This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites