Monday, September 21, 2009

CUM SA AI DINTII ALBI IN MOD NATURAL














Dintii albi si zambetul stralucitor definesc imaginea unei persoane. De cele mai multe ori insa, dintii nostri sunt ingalbeniti si prezinta urme de tartru.

Cauzele sunt consumul de cafea, tigari, antibiotice, diferitele infectii orale, dezechilibrul metabolic si igiena precara a danturii.

Cea mai populara metoda de albire a dintilor este periajul cu sare de bucatarie. Este o metoda abraziva pentru indepartarea in profunzime a bacteriilor si tartrului, dar poate dauna smaltului dintilor.
Adauga putina sare pe pasta dinti inainte de periaj. Granulele fine de sare vor indeparta si reduce petele galbene;
Un alt remediu natural il constituie frecarea dintilor cu frunze de dafin, de doua ori pe saptamana;

Bicarbonatul de amoniu te ajuta nu numai la indepartarea petelor, ci si distruge bacteriile care cauzeaza placa si reduce nivelul acizilor care ataca smaltul dintilor.

Alte metode de albire a dintilor, folosite acasa, sunt spalarile cu sucuri naturale acide. Lamaia, otetul de mere, portocala si capsunile sunt remediile naturale care te ajuta sa ai un zambet frumos.

Propolisul se foloseste diluat in putina apa, apoi se tamponeaza gingiile de cateva ori pe zi cu o bucatica de vata inmuiata in solutie.

De ajutor sunt si unguentele din musetel si salvie pe care le gasiti la farmacie.

Desi nu multi stiu si frunzele de nuc ajuta la tratarea gingivitei, daca se face gargara cu infuzie din aceasta planta (3-4 frunze la 1 cana de apa).

Funzele de patlagina fie consumate proaspete, fie gargara cu infuzie, ajuta la dezinflamarea si cicatrizarea gingiilor.

Periajul dintilor cu bicarbonat si zeama de lamaie ajuta atat la intarirea gingiilor, cat si la albirea dintilor, o alta problema cu care ne confruntam.Ele ofera rezultatele asteptate, dar fara o igiena orala corespunzatoare, orice tratament devine ineficient. Spala dintii de doua ori pe zi, dimineata si seara, cu miscari circulare.

Nu uita de guma ta de mestecat, dupa fiecare masa, pentru indepartarea resturilor de mancare si mentinerea unei respiratii proaspete.

Remedii naturale

Ia trei sau patru capsuni si zdrobeste-le intr-un castron pana devin pasta. Periaza dintii cu amestecul astfel obtinut de cel putin doua ori pe zi. Dantura va deveni alba si stralucitoare, dupa cateva saptamani de utilizare.

Frunzele de salvie sunt si ele remediul dintilor ingalbeniti. Se folosesc in acelasi mod ca si capsunile, dupa periajul zilnic obisnuit si mesele incarcate.

Coaja de portocale indeparteaza petele galbene de pe dintii si, dupa cateva saptamani, vei avea o dantura alba, stralucitoare si o respiratie proaspata.

Morcovii, merele, castravetii sau coaja de nuc sunt si ele remedii naturale pentru dintii ingalbeniti si inestetici.

Pentru a avea o dantura perfecta, poti introduce in dieta ta zilnica alimentele amare si astringente. Usturoiul are un astfel de efect, dar si sucul de lamaie sau mustarul.

Tratamentele naturale de pentru albirea dintilor ofera rezultate pe termen lung si intaresc dantura. Nu uita insa de igiena stricta a dintilor, periajul zilnic si controlul la stomatolog de doua ori pe an, pentru evitarea complicatiilor nedorite.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites