Thursday, September 24, 2009

Castanele sunt recomandate copiilor

 Castanele comestibile şi cele sălbatice se culeg începând cu sfârşitul lunii septembrie şi până la începutul lui noiembrie. Bogate în minerale şi în vitamine, ele sunt recomandate în special bătrânilor, copiilor şi celor aflaţi în convalescenţă. Puţină lume cunoaşte beneficiile consumului de castane pentru organism şi faptul că aceste fructe reuşesc să vindece numeroase afecţiuni.

Sunt alimente energizante
Piureul de castane este unul din cele mai energizante alimente şi poate fi uşor consumat în amestec cu brânză de vaci şi cu miere, alte “bombe” de sănătate, care alungă oboseala şi redau pofta de viaţă. Castanele sunt şi uşor de digerat, aşa că sunt recomandate în alimentaţia copiilor şi a bătrânilor, dar şi a convalescenţilor, care au nevoie de o dietă bogată în vitamine şi în minerale.

Sunt un remediu pentru varice
Tinctura de castane intensifică circulaţia sangvină şi este uşor de preparat acasă. Într-un litru de alcool se pun 250 g de castane şi se lasă la macerat timp de două săptămâni. Se consumă câte 10 picături de produs pe zi, o perioadă mai îndelungată.

Bune pentru dureri reumatice
Cinci mâini de castane uscate se fierb în trei litri de apă, până când aceasta scade la jumătate. Produsul obţinut se filtrează şi se foloseşte pentru spălături calde ale zonelor în care se resimt dureri reumatice acute.

Scad febra
Scoarţa castanului nu este neglijată de medicina alternativă. Din ea se prepară ceaiuri care reduc febra bolnavilor de gripă sau a celor care se luptă cu virozele de sezon.

Dă-i copilului tău să mănânce castane pentru că acestea conţin vitamine şi mineraleFac acneea să dispară
Castanele se pisează şi se amestecă cu miere pentru a obţine o mască de faţă. Aceasta are proprietăţi antiinflamatoare, reglează secreţia abundentă a glandelor sebacee, tratează acneea şi revitalizează tenul uscat.

Tratează bronşita
Frunzele castanului comestibil au o acţiune sedativă asupra căilor respiratorii. Ele sunt folosite la prepararea infuziilor ce sunt administrate cu succes în tratarea bronşitelor.

Ameliorează hemoroizii
Piureul fructelor de toamnă este un important tonic vascular şi venos care ameliorează crizele hemoroidale. Specialiştii de la Farmacia.ro susţin că această afecţiune poate fi chiar vindecată dacă se consumă câte o farfurie din acest aliment înainte de micul dejun şi de cină. Cura durează câteva săptămâni.

sursa libertatea

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites