Sunday, September 20, 2009

ADU LUMINA IN PIVNITA INTUNECATA



Incerc sa redau pe scurt ce spune Rav Laitman pentru cei ce nu stiu engleza.

Primul subiect atit de actual si on a personal note, ty Rav asta a venit special pentru mine la 5 minute dupa ce m-am simtit exact ca fata din clip, este:

*DISPERAREA
O tinara palida il intreaba pe rav de ce atunci cind avansezi pe calea spirituala disperarea te cuprinde din ce in ce mai rau, si in loc sa simti bucurie simti ca esti gol si disperat.
Rav Laitman i-a raspuns ca aceasta se intimpla pentru ca trebuie sa ne curatam de dorinta de a primi, daca dorim cu adevarat sa progresam spiritual. Toate sperantele noastre din trecut ni se reveleaza acum a fi nesemnificative, de aceea ne simtim goi si disperati, ca cineva ce nu si-a atins planurile.

*INTUNERICUL/INCHISOAREA
Un barbat il intreaba pe rav ce sa faca ca sa iasa din viata asta ce e ca o pivnita intunecata si sa se elibereze, la care rav ii raspunde ca nu trebuie sa iasa, ca asta ar insemna ca abandoneaza lupta, si cedeaza.Ceea ce trebuie sa faca este sa aduca lumina in pivnita, sa vada lumina in intuneric, in orice situatie. Pina cind nu vede conexiunea dintre dorinta lui de a scapa si loviturile pe care le primeste mereu, o sa primeasca mereu lovituri, chiar si cind este in afara pivnitei intunecate. 'Adu-ti prietenii din afara in acea pivnita intunecata si transform-o intr-un loc fericit.'

*CUM SA NU TE PIERZI IN STUDIUL ZOHARULUI
Ne conectam mintea cu emotiile pentru a creea vasul perfect,ce receptioneaza intelegerea, nu trebuie sa privim cartile sacre ca pe o poveste. O carte divina te face sa actionezi in interiorul tau.
Ca in Babylon, nu vrem sa ne intelegem cu ceilalti, sa-i intelegem cu adevarat si asta a si dus la'separarea limbilor'. De aceea prin studiu actionam astfel incit sa ne conectam cu toti din inima in inima si sa vorbim un singur limbaj, cel al daruirii.

*DEZVOLTAREA APETITULUI CORECT
Un elev ii spune ravului ca nu e numai necesar sa studieze, dar mai trebuie sa se si conecteze la ceilalti si asta il afecteaza. Rav Laitman ii spune ca nu vede care e intrebarea si incepe sa deseneze pe tabla un sac mare cu mincare si un recipient in care acest sac trebuie sa ajunga, recipient care este de fapt un stomac flamind. Mincarea care vine de sus intr-un sac, trebuie sa si ajunga la stomac printr-un sistem corect; mai este nevoie si de foame. Foamea pentru mincare, explica el este conexiunea dintre toate sufletele.Cind foamea este destul de mare-sufletele conectate-atunci esti gata sa primesti hrana. Dar nu trebuie sa ne ingrijoram, lumina ne va corecta.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites