Saturday, August 8, 2009

O INIMA IUBITOARE-PENTRU MAICA ECATERINA

CONTINUARE LA POSTUL LUI ARHI DE AICI.

Nu mai vreau sa stau si sa ma prefac ca sint de acord cu eternele refrene 'sintem crestini deci sintem buni, iubitori, noi nu judecam'.

BULLSHIT! Toata lumea judeca pe toata lumea si romanul mai mult decit oricine; asta se pare ca este doar o scuza ca sa stam cu miinile in sin si sa nu facem nimic, lately, cam de fo' 70 de ani.

Am citit cu regret si parere de rau sincera oribilul eveniment de la bERLIN, legat de prabusirea unui zid peste parintele Mihoc, care tocmai voia sa construiasca o biserica. Zidul a mai strivit si un muncitor.
Sa mor daca i-am citit numele pe undeva, in schimb despre parintele Mihoc si familia sa preoteasca-cinste si onoare- s-au scris tomuri.

De ce? cU ce era mai bun decit muncitorul anonim? Doar pentru ca era preot?

'În accident şi-a pierdut viaţa, pe lângă preotul paroh Constantin Mihoc al Parohiei Ortodoxe Române “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Berlin şi un alt muncitor român.'

'Îi plăcea să vină şi să îl ajute şi pe fratele său mai mic, Dimitrie, care reuşise să ridice o capelă şi urma să facă o biserică mai spaţioasă.'

De ce? Un alt monument ridicat egoului uman? Daca era mai mare era mai sfinta? De ce voia anyway sa mai construiasca o biserica? Nu sint destule? Sintem mai pregatiti sa intram in rai daca avem MULTE biserici? Nu sint destul de goale de oameni puri cele ce exista? Nu sint destul de pline de draci?

Despre morti, numai de bine, si nu sint eu in masura sa comentez despre viata din ultimii citiva ani ai parintelui Mihoc, pentru ca de cind am plecat de la Berlin, chiar nu mai stiu nimic, si nu-i asa omul se poate mintui si in 3 zile daca vrea.
Dar ce stiu cu siguranta
dinainte nu este viata unui sfint, din contra.

Inca o data, nu o sa arunc cu rahat in morti, dar cei de le Berlin stim destule despre el, ca in nici un caz sa nu-l consideram un sfint.

Again, poate s-a pocait si da, asta chiar cred ca este posibil, dar muncitorul, omul anonim, cel ce impreuna cu el a murit, cel ce muncea ca sa-si ajute familia- clar ca nimeni nu face din placere munca de constructor-el cine era?
El cita sfintenie avea? Ce credinta? ce plata? El unde s-a dus? Pe el cine il plinge? Inima lui ce a simtit in acele momente ultime?

O inima iubitoare este o inima iubitoare, indiferent de rang, rasa, sex sau religie.

Acest post este dedicat cu drag maiciiEcaterina, care in trecut imi era prietena si era o luptatoare cu inima deschisa, iar azi este doar un soricel orb, a carei inima este ingropata in tomul de hrisoave patriarhale, sau bloguri duhovnicesti.

Tu cind ai orbit?
O inima iubitoare discerne adevarul de minciuna.
Tu cind ai uitat?


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites