Monday, July 20, 2009

ZIMBETUL SI FERICIREA ZILNICA


Un psiholog britanic, Richard Wiseman, a descoperit cîă putem fi fericiţi indiferent de faptul că suntem săraci, ne simţim graşi, că te-ai certat cu certat cu consoarta sau ai pierdut portofelul. Wiseman a scris un manual simplu şi uşor de consultat, intitulat ''59 Seconds: think a little, change a lot'', în care recomandă cum să redevii surâzător.

El recomandă, în primul rand, să zâmbim cel puţin 20 de secunde. ''Un zâmbet trebuie să dureze între 15-30 de secunde şi aminteşte-ţi să zâmbeşti cu regularitate'', scrie autorul cărţii.

Wiseman afirmă că investiţia în experienţă este mai bună decât shopping-ul: mergi la un concert, încercă să faci bungee jumping, să încerci anumite restaurante şi localuri insolite.

Psihologul oferă şi un truc eficient pentru a mânca mai puţin: plasaţi o oglindă în bucătărie şi cu siguranţă veţi deschide de mai puţine ori frigiderul.

Cartea lui Wiseman oferă si alte sfaturi foarte potrivite în viaţa de zi cu zi.

Astfel, dacă vrei să placi nu-i face un serviciu celuilalt, fă să ţi se facă un serviciu; dacă vrei să te simţi încrezător în cursul unei discuţii de muncă, începe prin a vorbi de o slăbiciune de-a ta;

dacă ai nevoie de o schimbare începi să faci ceva nou sau întâlneşte-te persoane noi;

pentru a te determina să atingi un obiectiv, vorbeşte despre acesta cu prietenii tăi, cu colegii, cu familia ta, făcându-l astfel concret.

sursa click

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites