Tuesday, July 14, 2009

CEI OPT NEMURITORI


WEALTH
Cunoscut ca "Batrinul," Zhang Guo Lao este de obicei aratat ca un Intelept Batrin ce calareste un asin. Legenda spune ca la sfirsitul calatoriilor sale isi poate impaturi asinul in portofel. Cind doreste sa calatoreasca din nou, varsa putina apa peste portofel si magarul sau apare. Zhang Guo Lao reprezinta Bogatia si simbolul sau este tubul de bambus .

LONGEVITY


Seful nemuritorilor este Zhong Li Quan de obicei pictat ca un rotofei ce isi arata burta mare dezgolita. El poarta intotdeauna un evantai si uneori o piersica. Zhong Li Quan reprezinta Longevitatea si are ca simbol evantaiul.


HARMONY



Hang Xiang Zi este Nemuritorul fericit ce are un flaut la el.El reprezinta Armonia si este patronul muzicienilor

HEALTH

Li Te Kuai este cel mai usor de recunoscut pentru ca este pictat ca Cersetorul Schiop ce poarta dubla gurda. Legenda spune ca deseori spiritul sau parasaea corpul pentru a calatori la ceruri si inapoi. Intr-una din calatoriile sale corpul sau a fost gasit pe marginea drumului, si pentru ca s-a crezut ca este mort l-au ars. Cind s-a intors, singurul corp la dispozitie era cel al unui cersetor schiop, asa ca l-a ocupat pe acesta. Li Te Kuai reprezinta Sanatatea si simbolul sau este gurda dubla.


SUCCESS
Cao Guo Ji este cel mai bine imbracat dintre cei 8 nemuritori. Intotdeauna are o roba superba de ceremonie si in mina poarta castanete.El reprezinta Succesul si este patronul actorilor. Simbolul sau este perechea de castaniete.

LUCK
Lan Cai He este una dintre cele doua femei nemuritoare si este reprezentata purtind o roba albastra si un pantof. Ea reprezinta Norocul si are ca simbol un cos cu flori. Ea este si patroana florarilor.

LOVE
A doua femeie nemuritoare, He Xian Gu poarta cu ea o floare magica de lotus. Ea a fost adusa in tarimul nemuritorilor de Lu Dong Bin dupa ce a salvat-o de un demon cu sabia sa magica.He Xian Gu reprezinta Iubirea si simbolul ei este lotusul.

PROTECTION

La spate poarta sabia magica ce omoara dragonii si demonii. In mina poarta o pensula. Conform legendelor, Lu Dong Bin a calatorit pe pamint timp de 400 de ani pentru a omori dragonii si spiritele malefice.El reprezinta Protectia iar simbolul sau este sabia magica.El este patronul luptatorilor si barbierilor.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites