Tuesday, July 14, 2009

BUDISMUL CIOBANULUI ROMAN





















Budismul considera ca toate fiintele simtitoare sint egale si, spre deosebire de crestinism care anatemizeaza diavolii, ba si oamenii care nu sint de acord cu dogma bisericii, considera ca si dracusorii pot si trebuie sa fie salvati.
Sint multe povestirile despre convertirile diavolilor ce accidental asistau la predicile lui Buddha Shakyamuni sau Milarepa si auzind inaltele adevaruri s-au convertit fulgerator(si in islam exista aceasta practica).

Dar citind zilele trecute despre scandalul de la Caldarusani, din care am aflat cum la o MANASTIRE popii(ca nu pot sa le zic preoti) care mai erau si DUHOVNICI sug p..a la propriu celor pe care trebuie sa-i pastoreasca, popi care sint plini de bani de la enoriasi (in acest caz intreaga echipa DINAMO), au plasme in camere-ca alea nu mai sint chilii-si fac excursii in strainatate, in antagonism cu sfintii pustiei, incep sa ma ingrozesc.
Nu ca pina acum aveam vreo simpatie fata de Biserica, aceasta whore of Babylon-ma refer la biserica insitutie, nu la cea mistica. Si iata cum the babylonian, pardon romanian bitch se umple de banii capatati prin prostitutie la propriu, ba mai rau decit curvele ce fac trotuarul pe centura si-o ia de la baietei, si inca cu placere.
Biserica-de fapt popii- NU PLATESTE IMPOZIT. Acum stau sa ma intreb de ce?
Are tratament preferential de la stat pentru ca a stat frumos sub toti dictatorii si guvernele? Sau pentru ca precum orice curva este si turnatoare.
Ma gindesc la ciobanii romani care sus, linga cer, izolati de furtuni sau ploi simt nevoia sa se spovedeasca. Atunci cind nu pot cobori la vreo manastire, la duhovnicul lor, cauta un brad frumos si batrin, sanatos si falnic si il roaga pe parintele lor Brad sa le asculte spovada. Isi fac sfinta cruce, ingenuncheaza, scrijelesc o cruce mare pe brad si incep smerit sa isi spuna pasurile, si pacatele. Pentru ei brazii nu sint bustenii ce trebuie taiati ca sa se imbogateasca ci, ca si pentru budisti, sint ca orice fiinta vie-oitele, ciinii de paza, caii- frati si parinti.
Ciobanul roman e un mare filozof.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites