Friday, June 5, 2009

Umanitatea este un sistem inchis

life

Postat pe 2 Iunie 2009, la ora 2:44 pm

Am fost intrebat: Noi toti suntem impreuna conectati in sistemul sufletului

comun. Dar cum putem avea o influenta pozitiva asupra constiintei

colective, care este plina de ura?

Raspunsul meu: Pentru a face acest lucru, trebuie sa simtim ca nu avem posibilitatea de a alege, ca noi ne apropiem de auto-anihilare (criza), de o viata care este mai rea decat moartea, si ca nu putem evita acest lucru. Acest sentiment ii va face pe oameni sa se conecteze unii cu altii. Natura oamenilor, dorintele egoiste de a primi placere, ii va conduce la aceasta conectare. Oamenii vor dori asta pentru ca este singura modalitate de a se simti bine.

Chiar acum, noi suntem capabili de “a da de dragul de a primi”, de exemplu, atunci cand platim pentru ceva de care avem nevoie de la un magazin. Chiar si aceasta simpla tranzacţie este un mic sacrificiu. Acest lucru nu exista la regnul animal sau la copiii mici. Cu alte cuvinte, aceasta nu vine din instinctele noastre.

Oricum, fiecare persoana trebuie sa inteleaga ca are responsabilitatea de a se conecta cu altii in mod corect. Si oamenii ar trebui sa faca toate eforturile pentru a invata sa se conecteze corect. Umanitatea este un sistem inchis, si, ca in fiecare sistem inchis, totul trebuie sa aiba drept obiectiv sustinerea si pastrarea unitatii, echilibrului si armoniei. In cazul in care acestea sunt rupte, fiecare membru al sistemului va avea de suferit. O parte din sistem nu se poate simti bine in detrimentul alteia.

Noi trebuie sa-i invatam pe oameni ca aceasta este intelepciunea. Orice om trebuie sa invete noile norme de conduita in lumea in care traim astazi.

Traducere Puiu Paraschiv pentru kabbalah romania



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites