Saturday, June 6, 2009

SRI HANUMAN




















































HANUMAN este unul dintre cele mai populare personaje din Ramayana. El este intruchiparea devotului-bhakt-in hinduism, personificind iubirea neconditionata fata de Dumnezeu.

Nascut intr-o familie de apsaras-mama sa era o dansatoare celesta incarnata pe pamint- este considerat un avatar al lui Shiva; datorita rugaciunilor tatalui sau, Shiva a acceptat sa se incarneze in acest copil, cu chipul de maimuta.
In timpul luptelor pe care Rama le-a dus in Ramayana impotriva demonilor pentru a isi elibera sotia, Hanuman a fost comandantul armatelor sale si cel ce pune pe fuga demonii si ii invinge.

IN 'Calatorie catre vest', cartea chineza in care se povesteste despre calatoria initiatica a unui calugar budist in India pentru a aduce in China manuscrisele sacre ale budismului, Hanuman este unul dintre personajele principale. Jucaus, puternic si intotdeuna pus pe sotii el este aliatul suprem.

In 1998, in timpul pelerinajului anual de la Manosarawar din Himalaya, aceasta fotografie a fost luata in conditii misterioase. Iata ce spune o persoana ce a primit fotografia de la maestrul sau:

"Un grup de persoane a plecat la Manas-sarovar in pelerinaj. Una dintre ele era un devot al lui Hanuman.El explora niste pesteri cind, deodata, a vazut o lumina orbitoare venind dintr-un din ele. Inaintind a vazut o fiinta ce semana cu Sri Hanuman. Barbatul a apasat pe aparatul de fotografiat, dar apoi, dintr-un motiv inexplicabil a cazut mort.Ceilalti l-au ridicat si cind au privit in aparat aceasta fotografie era facuta.Ei nu l-au vazut pe Hanuman, doar poza. Eu nu am fost de fata, dar se stie ca Hanuman exista in carne si oase, deoarece este un Chiranjeevi (nemuritor)".

Hanuman este cel ce primeste rugaciunile daca:
aveti nevoie de un prieten, de un aliat. El distruge demonii si aduce in viata energia bucuriei si a curajului. Tot el este ce va uneste cel mai rapid cu Dumnezeu. Hanuman alunga spiritele negative, iar apa energizata cu rugaciunea sa este vindecatoare.

Lord Hanuman Gayatri

ॐ अाञ्जणेयाय विद्महे वायुपुत्राय धीमहि ।
तन्नो हनुमत् प्रचोदयात् ।।

  hanuman gayatri in sanskrit

AUM aanjaneyaaya vid-mahe vaayu-putraayaya dheemahi
tanno hanumatah prachodayaat

Ne rugam fiului zeitei Anjani, si fiului Vintului. Fie ca Hanuman sa ne conduca intelectul catre inteligenta si cunoastere.

Invocare catre Sri Hanuman

  hanuman doha in sanskrit
  hanuman doha in sanskrit
लाल देह लालीलसे, अरुधरिलाल लँगूर ।
बज्र देह दानव दलण, जय जय जय कपिसूर ।।
Laal deha laaleel-se, arudhari-laal langoor
vajra deha daanava dalan, jai jai jai kapi-soor

Ne rugam celui colorat in rosu, al carui intreg corp este rosu si care este decorat cu sindoor rosu. Ne rugam celui ce are in jurul salelor un briu rosu. Ne rugam celui al carui corp este ferm si puternic ca vajra (arma lui Indra, de diamant indestructibil).Ne rugam distrugatorului demonilor.Ne inchinam si ne rugam iar si iar celui suprem printre zei, Domnului Hanuman.

Rugaciune catre Sri Hanuman

  hanuman mantra in sanskrit
  hanuman mantra in sanskrit
मनोजवं मारुततुल्यवेगम् जितेन्द्रियं बुद्धिमतां वरिष्ठम् ।
वातात्मजं वानरयूथमुख्यं श्रीरामदूतं शरणं प्रपद्ये ।।
Manojavam maruta tulya vegam, jitendriyam buddhi mataam varishtham
vaataatmajam vaanara yooth mukhyam, shree raama dootam sharnam prapadye.

Sa ne rugam celui ce este rapid ca gindul (manojavam-), celui ce este mai puternic decit vintul (marut.tulya.vegam-), celui ce si-a cucerit toate simturile (jitendriyam-), celui ce este suprem printre toate fiintele inteligente, fiul zeului Vint (vaataatmajam-), comandantul armatei creaturilor din padure (vaanar.yooth.mukhyam-). Fie ca sa-mi gasesc refugiu in mesagerul lui Rama, incomparabilul Hanuman.Te rog accepta-ma pe mine si rugaciunile mele la picioarele tale.


BIJA MANTRA

ॐ अईम भ्रीम हनुमते, श्री राम दूताय नम:
Aum aeem bhreem hanumate, shree ram dootaaya namaha.
We pray to the Lord Hanuman, who is the greatest server and messenger of the Lord incarnate, Shree Rama.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites